Voorronde Zeeland Live

Winnaars voorronde

DANS
🥇Anne Sandee (17, Kamperland) en Madelief van den Biggelaar
🥈Daphne en Louise Neele (15, Tholen)
🥉Roos Bos (18, Middelburg) en Avril van Gommeren

DJ
🥇Timo van der Maas (19, Vlissingen)
🥈Luuk Driessen (18, Kapelle)
🥉Carlo Veerman (15, ‘s-Gravenpolder)

EXPO
🥇Amber Houtzager (16, Groede)
🥈Yael van der Puil (17, Colijnsplaat)
🥉Mijke de Bruijckere (18, Middelburg)

FASHION
🥇Roza Hoefsmid (15, Kattendijke)

FILM
🥇Kim Wisse (17, Koudekerke)
🥈Femke Huis (14, Westdorpe)
🥉Dimitri Nijsse (19, Kats)

MUZIEK
🥇Dominika Drzewiecka (17, Terneuzen)
🥈Thijs Jansen (19, Goes)
🥉M!SGUIDED: June van Weelden (14, Zierikzee), Lara Mul, Bas de Valk en Janne Oosterhoff

TAAL
🥇Suzanne Krijger (20, Vlissingen)
🥈Yael van der Puil (17, Colijnsplaat)
🥉Merel Huis (19, Westdorpe)

THEATER
🥇Sanne Willemse (16, Goes), Dimitri Nijsse (19, Kats), Hannah Francke (16, Middelburg)
🥈Isa de Mul (18, Zuiddorpe)
🥉Hawa Yakubu (17, Middelburg)

26 en 27 juni in Middelburg én hier te volgen via de livestream

Welkom bij de pagina over de Zeeuwse voorronde. Op 26 en 27 juni kun je hier kijken naar de livestream van de voorronde van Zeeland.  Je vindt hier verder alle informatie over het programma, de jury, de hosts, prijzen en de sponsoren.

TICKETS

Wil je graag de voorronde bijwonen?  Je kunt je tickets hier kosteloos bestellen.  In verband met de coronamaatregelen zijn er een beperkt aantal tickets verkrijgbaar.

Klik in het schema hieronder de zaal aan en vervolgens op ‘start film’. Chat dan gezellig met ons mee!

Let op: mocht de verbinding wegvallen of je wil de pagina opnieuw laden, klik dan hier (ipv refreshen in je browser)

Programma zaterdag 26 juni

Programma zondag 27 juni

Jury Dans

Amanda Simons
Amanda Simons is een gepassioneerde artiest. Als zangeres, danseres en actrice trad zij op bij verschillende nationale en internationale evenementen. Daarnaast was ze te zien als jurylid in het tweede seizoen van het muzikale programma “All Together Now” op RTL4.
Elly Geelhoed
Elly Geelhoed maakte als 4-jarige haar eerste balletpassen en toen al ontstond de liefde voor dans. Nu, 45 jaar verder, is die passie er nog steeds. Elly heeft al 30 jaar haar eigen dansschool waar ze jong en oud lesgeeft in allerlei dansvormen, van klassiek ballet tot Pilates.
Tommy en Rowan
Dansers Tommy en Rowan hebben op hun jonge leeftijd al heel veel bereikt. Ze wonnen in 2019 de landelijke finale van Kunstbende en in 2020 wonnen ze de finale van Holland’s Got Talent. Zij vormen in deze jury een duo.

Jury Muziek

Marianne Verburg
Marianne Verburg is productieleider bij Theaterproductiehuis Zeelandia/Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland en ze programmeert ook muziek voor Podium ’t Beest. Marianne is coördinator van bandwedstrijd Spectra en zit in de selectiecommissie van PopaanZee. Door haar werk, en de liefde voor muziek, heeft ze door de jaren heen veel bands en artiesten voorbij zien komen en is altijd op zoek naar nieuwe pareltjes!
Bas de Meijer
Bas de Meijer is geen onbekend gezicht in de Hip Hop scene. Onder zijn vorige alias BDM bracht hij meerdere albums uit, trad hij op bij Concert at Sea, Paradiso en stond hij in het voorprogramma van Chef’Special op het Zeeland Nazomerfestiv. Momenteel werkt hij samen met Marcel Tegelaar (producer van Diggy Dex, Guus Meeuwis en Rob Dekay) aan een nieuw album wat eind 2021 uit zal komen.
Rick Kouwenberg
Rick Kouwenberg is de programmeur van Brogum PopCultura in Zierikzee en drummer bij Charades en Does Your Mother Know (Abba Tribute).

Jury DJ

Ali Ahmad
Ali Ahmadi aka DJ A-Styl zit al een jaar of 13 in het DJ vak met als basis Hip Hop en R&B. Hij is tevens event organisator en manager van SCHUTTERS Middelburg. Ali: “Als DJ van de “oude generatie” let ik op basis skills en opbouw van een set”.
TEAM PEACH
Roy en Sander, aka TEAM PEACH is een DJ/MC duo dat alle perziken (billen) in de club laat bewegen door de beste platen op het gebied van Urban (en subgenres) te draaien. Roy en Sander vormen samen een jury-duo bij onze voorronde.
Danielle Godiva
Voor Danielle Godiva aka DJ GO!DIVA moet muziek uit het hart komen. Haar sets zijn doorweven van sensuele/psychelische klanken, multicultural electronic, afrobeat, dancehall en soulful disco. Voor Kunstbende is ze zeker geen onbekende en we zijn blij met een beetje vrouwelijke inbreng in de jury:)

Jury Expo

Hein Verwer
Hein Verwer is beeldend kunstenaar en bouwt voor verschillende musea de exposities op. Ook zorgt hij er al jaren voor dat de expowerken van de Kunstbende deelnemers zo goed mogelijk gepresenteerd worden.
Kianoosh Gerami
Kianoosh Gerami is een Iraans/ Nederlands kunstenaar. Hij studeerde hij af aan de Kunstacademie Tehran. Kreeg een beurs voor de ‘Accademia di Belle Arti’ in Rome en kwam even later in Rotterdam terecht. Hij exposeert wereldwijd en werkt daarnaast als grafisch ontwerper en als Illustrator. Het werk van Kianoosh heeft zich langzamerhand richting multimedia ontwikkeld en hij werkt graag met fotografie en animatiefilm. Zijn werk gaat over kijken, dromen en het spel met vorm.
Rem van den Bosch
Fotograaf Rem van Den Bosch streeft met tomeloze energie zijn ideaal na om de wereld een mooiere plaats te maken – al is het maar een heel klein beetje. Met Zeeuws Meisje brengt hij gesprekken op gang over verdraagzaamheid, gelijkheid en zorgzaamheid. In Seven Generations stelt hij vragen over de toekomst van onze aarde, over duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Behalve een bevlogen kunstenaar is Rem ook een sociaal dier met een enorme ondernemingslust die overal verbinding zoekt.

Jury Taal

Maria Timiaan
Maria Timiaan (1980) is schrijver van korte verhalen en toneelstukken en werkt aan een debuutroman. Ze werd geboren in Bergen op Zoom, kwam voor de liefde naar Zeeland en woont in Middelburg. Na een studie cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit werkte ze als journalist en museumadviseur. Daarna werd ze zzp tekstschrijver en cultureel verbinder. Publicaties verschenen in o.a. Nederland Leest - Het Beste Korte Verhaal, NRC, Ballustrada en Krakatau. Een van haar korte verhalen ligt in een tijdcapsule in de Wilhelminakade van Rotterdam te wachten op het jaar 2135. Ze werkt vanuit Het Badhuis, broedplaats voor creatieve ondernemers in Middelburg.
Marc Buren
Marc Buren is spoken word artiest. Marc is geboren en getogen in Vlissingen. Sinds de basisschool luistert hij al naar rap/hiphop en schreef ik zelf al teksten/verhalen. Op den duur ging hij rijmen en merkte hij dat hij aanleg had. Na het aantal keer verrassen van mijn maten werd ik steeds enthousiaster en daardoor ging ik steeds vaker schrijven.
Patrice Domenique Troost
Patrice fotografeert, schrijft, maakt muziek en gedichten. Je vind hem ook terug op Instagram als Zeeuws-Vlaamse Dichter (@zeeuwsvlaamsdichter). Onder die naam bracht hij onlangs zijn gedichtenbundel ‘De stilte’ uit. Als jurylid ga ik letten op: De expressie van het woord. De wijze waarop de kracht van de boodschap tot uiting komt in de woorden die vloeien :).

Jury Film

Simon Blaas
Simon is directeur van Cinema Middelburg, waarvoor hij de filmprogramma’s maakt. Simon: “Bij het bekijken van films ben ik benieuwd hoe ze in elkaar zitten, waarom ze mij meenemen in het verhaal. En welke rol speelt muziek? Tijdens mijn studie Literatuurwetenschap in Utrecht vond ik dit al interessant en sindsdien probeer ik dit bijna dagelijks te ontrafelen. Ik schrijf erover op mijn blog Simon’s Scope: http://www.simonsscope.nl”.
Fifi Visser
Fifi is documentairemaker. Fifi: “Jongeren worden vooral gestimuleerd in het gareel te lopen, terwijl de maatschappij grote behoefte heeft aan creatief talent. Op alle terreinen. Ik zal letten op authenticiteit en laat me graag verrassen. Doe vooral niet wat je denkt dat de jury van je verwacht!”
Hilde Woudstra
Hilde werkt als regie-assistent en script supervisor in de Nederlandse film. Ze heeft meegewerkt aan een tientallen speelfilms en series. Momenteel werkt ze aan de voorbereiding van een nieuwe speelfilm (voor de jeugd) een verhaal dat zich afspeelt op de Drentse heide.

Jury Fashion

Plenty Sisters
Wij zijn Pippi en Puck Erentreich. Twee zussen die samen kleding kochten, ruzie maakte over kleding, samen kleding deelde en uiteindelijk samen kleding ontwerpen. “Wij vinden het belangrijk dat jongeren hun talent en persoonlijkheid in fashion kunnen uiteten. We zullen daarom vooral letten op persoonlijkheid en zeker ook op originaliteit”.
Karina Leijnse
Karina is curator mode in het Zeeuws Museum. Ze maakt modetentoonstellingen en projecten in het museum en daarbuiten in samenwerking met mode-ontwerpers/stylisten/fotografen/kunstenaars gedacht vanuit de collectie van het Zeeuws Museum.
Sam Zegelink
In 2018 deed Sam zelf mee aan Kunstbende (categorie Fashion). Ze maakte met haar collectie een statement tegen de fast-fashion industrie en werd eerste bij de voorronde in Zeeland en tweede bij de landelijke finale. Sindsdien is er van alles op haar pad gekomen. Zo kun je haar nu misschien wel kennen van Hip voor Nop of de nieuwe youtube-serie Fashionhack. Ook werkt ze hard aan haar eigen merk, Saint Muze. Voor Saint Muze recyclet en upcyclet ze allerlei vintage sportwear om daar gave nieuwe items van te maken.

Jury Theater

Marcos Valster
Marcos is theatermaker en acteur. Zo speelde hij in de voorstelling ‘Bijna Alles Komt Goed’ van Het Laagland. En werkt hij nu aan de voorstelling ’Theater in de klas’’ een coproductie van Het Laagland en Toneelgroep Maastricht.
Marisa Laperdrix
Theatermaker Marisa Laperdrix speelt muzikale kindervoorstellingen onder de naam Theater Lapstok. Ze heeft zich de afgelopen 7 jaar gespecialiseerd in figurentheater. Daarnaast ontwikkelt ze theaterworkshops voor de kunsteducatie. Bij al haar theateractiviteiten ligt de nadruk op verbinding, zelf ontdekken en verwondering. Ze heeft veel oog voor duurzaamheid, zowel inhoudelijk als in de materialen die zij gebruikt. Ze speelt theaters en scholen in Nederland en Vlaanderen.
Silvie Dees
Silvie is de nieuwe directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia, dat ook jaarlijks het Zeeland Nazomerfestival organiseert. Silvie was eerder zakelijk leider bij Theater Rotterdam en festival- en concertorganisator Motel Mozaïque.

Hosts

Koen Brouwer
Koen Brouwer presenteert voor de camera en op het podium én hij maakt ook nog eens muziek onder de naam Berend Koen en met zijn voormalige band Lieve Bertha. Misschien ken je hem van zijn Youtube-kanaal over tiny houses, of van een van zijn workshops die hij gaf bij Kunstbende. Achter de schermen bedenkt, schrijft en regisseert hij content voor onder andere de NPO en Kunstbende en schrijft hij songteksten voor verschillende artiesten. Hij kan niet wachten om kennis te komen maken met het MUZIKALE talent van Zeeland bij de voorronde in Middelburg!
Kevin van Gorkom
Kevin van Gorkom alias Keegan is frontman bij De Hobbyisten (Een Zeeuwse hiphop-Live-Band). Daarnaast is Kevin in het dagelijkse leven vooral docent op de HZ en vader van zijn drie kids. Je hebt Kevin vast al eerder als presentator in Zeeland gezien, bij festivals, poppodia en met De Hobbyisten natuurlijk! Met groot enthousiasme kondigt Kevin jouw DJ-act straks aan!
Rens Polman
Rens is frontman van de band Lieve Bertha. Onder dezelfde naam maken de jongens positieve video’s voor YouTube.Ook was hij het gezicht van het online programma ‘Drugslab’. Daarnaast heeft Rens het programma Spuiten en Slikken gepresenteerd, niets is hem te gek. Rens is dé perfecte presentator voor alle DANS, FASHION en THEATER- acts!
Steffen Brinkhaus
Steffen Brinkhaus is een creatieve duizendpoot. Hij is presentator, documentairemaker en coördinator van de Popronde Middelburg, het reizende muziekfestival. Hij is werkzaam bij allyourz en neemt je van daaruit elke dag mee op ontdekkingstocht door Zeeland. Steffen kondigt alle acts aan in de categorieën FILM, EXPO en TAAL.

Prijzen

More to come!
Vrijkaartjes voor de opening van Film- en Literatuurprogramma (voor winnaars Taal en Film)
Film by the Sea 2021
Kunstschouw 2021 (voor winnaar Expo)
Kunstschouw
Optreden in De Piek (voor winnaar Muziek)
Podium de Piek
Expositie bij Toonbeeld (voor winnaars Expo)
Toonbeeld
Workshop bij Theaterproductiehuis Zeelandia (voor winnaars Taal, Dans, Muziek en Theater
Theaterproductiehuis Zeelandia
Vrijkaartjes voor het Zeeland Nazomerfestival (alle categorieen)
Zeeland Nazomerfestival
Eenakterfestival 2021 (voor winnaars Theater)
Sponsor
Vrijkaartjes Zeeuws Museum (voor alle categorieën)
Zeeuws Museum
Podium cadeaukaart (voor alle categorieën)
Sponsor
Kunstbende Buckethat (voor alle categorieën)
Sponsor
Meet the Industrie (voor alle categorieën)
Sponsor
DE-GROTE-FINALISTEN-ZOOM-SESSIE (voor alle categorieën)
Sponsor
Vrijkaartjes voor concert in De Spot (voor winnaars Muziek)
De Spot Middelburg
Pippo's cadeaubon (voor winnaars Fashion)
Sponsor
gadget Jouw Zeeland
Provincie Zeeland
Selectie Popsport (voor winnaars Muziek)
Popaanzee
Diverse gadgets (voor alle categorieën)
Rabobank Walcheren/Noord-Beveland
Coaching op maat (voor alle categorieen)
Sponsor
Deelname Kunstlabo (voor winnaars Expo)
Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen
Optreden VESTROCK DOWNTOWN 2021 (voor winnaar DJ)
VESTROCK
Kunstbende Award (voor alle categorieën)
Sponsor
Set op Bevrijdingsfestival 2022 (voor winnaars DJ)
Cultuurwerf/Team Peach
Optreden City of Dance 2022 (voor winnaars DJ)
City of Dance/Team Peach
Workshop Danstheater AYA (voor winnaars Dans)
Stichting DanZee
Vrijkaarten voorstelling (voor winnaars Theater en Dans)
Zeeland Theaters
Optreden Bevrijdingsfestival Zeeland (voor winnaars Muziek)
Cultuurwerf/Popaanzee
Er komen nog diverse optredens op Zeeuwse festivals aan
More to be announced
Deelname Den Haag Fashion Week (voor winnaar Fashion)
sponsor
Bioscoopbon (voor winnaars Film)
sponsor
Workshopweekend met filmmaker Rolf Dekens 3/4 juli in Hulst of Middelburg
Filmalot

Voorronde gewonnen ... en dan?

Op zondag 5 september is er speciaal voor alle finalisten een Finalistendag in Q-Factory in Amsterdam. Hierin word je klaargestoomd voor de finale op 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam!

Corona

Of je nou optreedt of gast bent op de voorronde, in deze gekke tijden staan jouw veiligheid en gezondheid meer dan ooit voorop. Op onze corona-pagina lees je alles over de maatregelen van Kunstbende voor deelnemers en bezoekers. Ook elk podium heeft maatregelen getroffen, deze kunnen verschillen per podium. Ga naar [deze link] voor de maatregelen in Schouwburg Middelburg en houd despotmiddelburg.nl in de gaten voor de specifieke maatregelen in De Spot Middelburg.

SUBSIDIËNTEN & SPONSORS