Te oud voor Kunstbende

Ik ben te oud voor Kunstbende. Aan welke andere wedstrijden kan ik nu meedoen?

Dans

Dancewaves competition // landelijk // alle leeftijden: Dance Waves Competition is een danswedstrijd voor dansers van alle niveaus en alle leeftijden in de dansstijlen urban, modern, hedendaags, jazz en klassiek ballet. Iedereen is welkom, aarzel zeker niet om je in te schrijven!

Shell we Dance event // landelijk // 17+: Sinds 2008, de leukste en grootste danswedstrijd in de theaters van Nederland!De wedstrijd voor: SHOWDANCE, JAZZ, MODERN, CONTEMPERORY, URBAN/STREET en HIPHOP teams.

Dance competitions The Netherlands // landelijk // 18+: Dance Competitions zijn danswedstrijden voor de beginnende en de gevorderde wedstrijddansers in verschillende dansstijlen.  In drie (3) zogenaamde rankingwedstrijden wordt onderling uitgemaakt wie er aan het NK mag deelnemen.

Soneo // landelijk // alle leeftijden: Soneo organiseert jaarlijks terugkerende één – en meerdaagse sportieve, culturele, feestelijke, vermakelijke gebeurtenissen en combinaties van wedstrijd en theater die toegankelijkzijn voor een breed (jongeren) publiek.

Danceevent // landelijk // alle leeftijden: Dance Event! Het Dance Event is een jaarlijkse danswedstrijd waarbij we dansers uitnodigen uit Nederland, maar ook uit omringende landen zoals; België, Duitsland en Frankrijk. Het doel is om competitief maar toch samen een weergaloze voorstelling neer te zetten. Iedereen mag meedoen, mits je een groep hebt van minimaal zes personen. Er zijn vier leeftijdscategorieën en dus ook minimaal twaalf bekers te winnen.

Break a leg // internationaal // alle leeftijden: BREAK A LEG // All Styles Battle, Breaking Battle, Hiphop Crew Competition & workshops

Footloose // NB // alle leeftijden: Via E.S.D.V. Footloose is het mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijd die georganiseerd worden door de BRADO, de BRAbantse Danssport Organisatie. Kort gezegd organiseert BRADO danswedstrijden voor dansscholen in Noord-Brabant en omgeving.

In De Diamantfabriek // Amsterdam //  Een meerdaags cultureel kunst festival op 6 en 7 april waarin creatieve en artistieke studenten geïnteresseerd in verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, komedie, beeldende kunst en woordkunst) zich als deelnemer kunnen opgeven om hun kunstwerk te laten zien.

Noord-Nederlands Kampioenschappen Streetdance en Showdance// N-H // streetdance en hiphop 19+

Dance Stars//Landelijk//Alle Leeftijden//Alle niveaus
Dance Stars is een wedstrijd die zich specifiek richt op dansscholen waar les wordt gegeven in Jazz dans, klassiek ballet, moderne dans en showdance.

UDO (United Dance Organisation) //Landelijk//Alle Leeftijden//Alle niveaus//Hip hop. Diverse wedstrijden met solo-, duo en teamcategorieën in Nederland, België en de rest van de wereld.

DJ

Binnen de categorie DJ is het aanbod aan DJ-wedstrijden erg mager binnen Nederland. Er zijn wel verschillende wedstrijden waarvan niet zeker is of ze jaarlijks terugkeren deze kan je altijd hier bekijken.

Spinning Records // talentpool // landelijk en online // alle leeftijden: Je kan je demo inzenden.

De Nederlandse dj-kampioenschappen // landelijk // 18+: Nederlandse DJ Kampioenschappen (NDJK) 2017 op diverse locaties georganiseerd. In tegenstelling tot diverse andere dj-contests zijn de NDJK geen verkiezingen, maar heuse wedstrijden en wordt er dus niet op populariteit maar op kwaliteit gelet. Daarnaast is dit evenement uniek, omdat er in maar liefst 3 verschillende categorieën gestreden wordt om de felbegeerde titel “Beste Discjockey Van Nederland 2020”.

VINYLIZED // Landelijk // 16+: Vinylized is dé Nederlandse danceproducerscompetitie van Nederland. De competitie is de zoektocht naar de beste dancetrack van dit moment.

The TWSTd DJ Contest // Landelijk // 16+:Our goal is to provide exposure to talent from the underground, i.e. smaller clubs, nights and events in the Netherlands. We do this in order to stimulate innovation in dance-music.

Expo

Urban street diving // Landelijk // alle leeftijden: Fotowedstrijd.

Week van de Amateurkunst // Enschede // alle leeftijden: WAK staat voor Week van de Amateurkunst. Het is een evenement voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten!

In De Diamantfabriek // Amsterdam //  Een meerdaags cultureel kunst festival op 6 en 7 april waarin creatieve en artistieke studenten geïnteresseerd in verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, komedie, beeldende kunst en woordkunst) zich als deelnemer kunnen opgeven om hun kunstwerk te laten zien.

Fashion

FASHIONCLASH // Landelijk, internationaal // 18+: Fashionclash is een platform dat jaarlijks ruimte biedt voor nieuw jong opkomend fashion talent.

Fashionweek Mercedez Benz Amsterdam // Landelijk // 16+: Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam is een halfjaarlijks evenement met catwalkshows en exposities over Nederlandse en Belgische mode. Fashionweek.nl is ook een online magazine met nieuws, interviews en achtergrondartikelen over de Nederlandse mode-industrie, over innovatie, technologie en duurzame stromingen in mode, Nederlandse en Belgische modeontwerpers en opkomend talent van de lage landen.

Film

Young arts festival // Landelijk // 15+:Young Art Festival vindt elke zomer plaats in Park Westerhout te Beverwijk. Een baanbrekend weekend vol bands en dj’s, theater, film en beeldende kunst, het gesproken woord, foodtrucks en nog veel meer! Young Art is een muzikale belevenis voor alle leeftijden en een plek voor inspirerende ontmoetingen met een nieuwe generatie kunstenaars. Talloze acts en artiesten die sinds 2004 bij Young Art hebben opgetreden, vonden hun weg naar het grote publiek.

Nova-Noord // Drenthe, Groningen en Friesland // jongeren:Koepel organisatie voor amateur film- en en videoclubs en individuele amatuerfilmers.

Tiger Competition for Short Films // Rotterdam // 16+

Muziek

Popsport// landelijk // 14 t/m 20 :In dit coachingsprogramma draait het vooral om jou, jouw muziek of jullie act of band. Het programma is voor alle (pop)genres, wordt toegespitst op je muziek, jouw skills en de vorm waarin je muziek maakt; als band, singer-songwriter, als dj/producer of in welke samenstelling dan ook. Maar hoe ziet het volledige traject eruit? Het programma is opgedeeld in een regionaal én landelijk programma. Het regionale traject loopt van januari tot en met juli. In september start het landelijke traject met uit elke provincie één act.

Wanted // landelijk // 16+: Wanted is dé competitie voor hiphopacts uit heel Nederland. In het eenentwintigjarig bestaan is de competitie een kweekvijver voor hiphoptalent gebleken.

Art rocks // Landelijk // 16+: Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse muziekcompetitie die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een iconisch kunstwerk. De 50 kunstwerken waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren, behoren tot de collecties van vijf grote Nederlandse musea. Art Rocks wordt georganiseerd door de Grote Prijs van Nederland en de vijf musea: Boijmans Van Beuningen Rotterdam, Kröller-Müller Museum Otterlo, Drents Museum Assen, Tropenmuseum Amsterdam en Museum Het Valkhof Nijmegen.

De grote prijs van Nederland // landelijk // 18+: De grote prijs van Nederland is een muziekwedstrijd dat muzikanten een podium biedt op twee verschillende categorieën (singer songwriter en bands). Naast de wedstrijd elementen is er ook een ontwikkeltraject voor de deelnemers ontwikkeld.

Giels talentenjacht // Landelijk // alle leeftijden: GTJ is de talentenjacht waarin alles om jou draait. Als jij het talent bent waar wij naar op zoek zijn, dan staat er een waanzinnig team van mensen klaar om samen met jou je talent een podium te geven en te helpen nog beter te worden.

Amsterdamse popprijs // Amsterdam // 16+: De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen.

Mooie Noten // Amsterdam // 16+: Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie.

In De Diamantfabriek // Amsterdam //  Een meerdaags cultureel kunst festival op 6 en 7 april waarin creatieve en artistieke studenten geïnteresseerd in verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, komedie, beeldende kunst en woordkunst) zich als deelnemer kunnen opgeven om hun kunstwerk te laten zien.

The Metal Battle // landelijk // 18+: De Metal Battle is Nederlands eerste landelijke bandcontest, gericht op ons geliefde trommelvlies-verwoestende genre. Het doel van de wedstrijd is om beginnende bands de kans te geven zichzelf live ‘in the picture’ te spelen.

Burgerband clash //Deventer // alle leeftijden: Vier, jonge, talentvolle bands doen mee aan de Burger Band Clash in het Burgerweeshuis. Tijdens de Burger Band Clash worden er drie prijzen uitereikt: De prijs voor beste muzikant, die voor beste straatmuzikant (de bands gaan overdag op straat spelen) en de beste band die wordt gekozen door een vakjury. De winnende band gaat onder andere naar huis met een singleopname, professionele foto shoot en verschillende optredens.

Sena grote prijs van Rotterdam // Rotterdam // 18+: De Sena Grote Prijs van Rotterdam is de muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Electronic acts.

Taal

Write Now // Landelijk //  15 t/m 24 jaar: Landelijke schrijfwedstrijd voor jong talent. Teksten in alle genres kunnen worden ingestuurd via writenow.nu tot 1 april 2020. De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding, optredens en een publicatie. De tweedeprijswinnaar wint een iPad en een workshop naar keuze bij de Schrijversacademie. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een studiedag bij de Schrijversacademie of Creatief Schrijven. De tweede en derde prijs bestaan verder uit een coachingsgesprek met redacteur Bertram Mourits.

Heel Nederland schijft // Landelijk // alle leeftijden: Online magazine voor schrijvers en lezers waar je verhalen op kan posten.

Andries Greiner // prijs // 1t/m 25 jaar // Opnieuw kunnen amateurschrijvers uit Flevoland hun schrijfvaardigheid en verhaaltalent testen. Voor de negende keer wordt de IVIO-Andries Greiner Prijs voor schrijftalent uit Flevoland uitgeschreven. Voor 2020 luidt het thema voor de bijdragen: ‘De lijst’. De schrijfprijs kent twee categorieën: Eén tot 25 jaar en één voor 25 jaar en ouder. Voor elke categorie zijn een geldprijs en een oorkonde beschikbaar. De prijsuitreiking is in handen van juryvoorzitter Andries Greiner. De jury bestaat verder uit Ilse Ruijters, Marion Wichard en Henk Soomers. Voor deelname aan de schrijfwedstrijd gelden traditioneel specifieke regels. De inzending betreft om te beginnen een verhaal, dus geen gedicht of essay. De lengte ligt tussen minimaal 1000 en maximaal 5000 woorden. Het is aan de auteur te letten op de verzorging van stijl, grammatica en taal.

In De Diamantfabriek // Amsterdam //  Een meerdaags cultureel kunst festival op 6 en 7 april waarin creatieve en artistieke studenten geïnteresseerd in verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, komedie, beeldende kunst en woordkunst) zich als deelnemer kunnen opgeven om hun kunstwerk te laten zien.

Festival Schrijversblock // Almere // vanaf: 15 jaar: We zijn op zoek naar een verhaal in de vorm van een moderne blog, songtekst, brief of gedicht. Uiteraard van sublieme kwaliteit, tenslotte is het een literair festival”, zo laat de organisatie weten. Het thema voor de wedstrijd is Schrijversblock. De hoofdprijs is 500 euro en wordt op het festival uitgereikt. Een deskundige jury zal een keuze maken en de winnaar zal het voorlezen (of zingen) voor publiek. Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen.

Tapschrift // Nijmegen, Arnhem // alle leeftijden: Tapschrift is hét open podium voor taalkunstenaars in Arnhem en Nijmegen. Laagdrempelig podium voor nieuw talent en oude gezichten. Literair, non-elitair.

Schrijversplatform Arnhem // Arnhem// alle leeftijden: Een platform voor schrijvers die op een professionele manier bezig zijn of bezig willen zijn met schrijven. En voor lezers en luisteraars.

Wentelteefjes // ArtEz Arnhem // alle leeftijden: Wentelteefjes biedt een podium aan jonge kunstenaars die hun werk willen laten zien. Het idee is om verschillende mensen bij elkaar te brengen en verschillende disciplines samen te laten werken. Elke editie zal in het teken staan van een ander thema, met wisselende optredens en tentoonstellingen. Zo creëren we een mogelijkheid voor kunstenaars/artiesten om met hun werk naar buiten te treden, een leuke samenwerking aan te gaan, en nieuwe contacten op te doen.

Poetryslam // Arnhem en Nijmegen //alle leeftijden // De Poetry Slam Arnhem Nijmegen is dé literaire wedstrijd in Arnhem en Nijmegen. Er zijn drie voorrondes in beide steden, waarna de finale zal bepalen wie zichzelf de beste van Arnhem en Nijmegen mag noemen! In beide steden zijn er 3 voorrondes: in maart, juni en september. Uit elke voorronde komt er één winnaar, die het vervolgens alle 6 tegen elkaar opnemen in de finale in november.

Wintertuin // Nijmegen // alle leeftijden: Wintertuin is een literair productiehuis. Dat betekent dat het bij ons gaat over schrijven. We organiseren literatuurfestivals, we maken literaire voorstellingen, we geven workshops, we publiceren boeken en we begeleiden jonge schrijvers.

Kopwit // Zutphen // alle leeftijden: Kopwit is geen stichting of vereniging maar een informeel netwerk van dichters en poëzieliefhebbers uit Zutphen en omstreken. Kopwit won de Kunstprijs Vrienden van de Zutphense Musea voor ‘het hoge niveau dat dit collectief van amateurdichters weet te bereiken’, aldus het juryrapport. 

Urban House // Groningen // alle leeftijden: UHG is een non-profit cultuurorganisatie met de focus op cultuureducatie, talentontwikkeling, presentatie en programmering van Urban Arts (muziek, dans, sport, graffiti, spoken word).

SLAG // Groningen: Stichting Literaire Activiteiten Groningen (SLAG) organiseert drie literaire festivals in Groningen: de Poëziemarathon (rond de Poëzieweek, vanaf de laatste donderdag van januari), Dichters in de Prinsentuin (juli) en Het Grote Gebeuren (eerste zaterdag van november).

Borderline Slam // Limburg // alle leeftijden: Een Poetry Slam is een wedstrijd waarbij dichters optreden met eigen teksten en daarmee proberen de ander af te troeven. Bij Borderlines strijden dichters uit Nederland, België en Duitsland om de titel van beste “poetryslammer” van Limburg en een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam in Utrecht. Ze dragen voor uit eigen werk, dagen elkaar uit en proberen het publiek met hun poëzie voor zich te winnen.

Dichtslamrap // Boxtel // Alle leeftijden: Jaarlijkse wedstrijd waarbij deelnemers gedichten en verschillende kunstzinnige affiches in kunnen zenden.

Open podium poëzie // maastricht // Alle leeftijden: Open podium voor dichters.

Podiumvlees // Poetry slam Tilburg //Alle leeftijden:

Kunstmaan //Woordspoken// Tilburg//Alle leeftijden: Kunstmaan is een organisatie dat zich richt op kunstprojecten in Tilburg. Hieruit organiseren ze ook Woordspoken.

Rederijk Pepperplus // Eindhoven// Alle leeftijden: Is een maandelijkse open podium voor schrijvers en dichters. Elke maand bevind het zich weer op een andere locatie.

Mensen zeggen dingen // Amsterdam // Alle leeftijden: Spoken Word evenementen op locatie en festivals. Iedere vorm van woordkunst krijgt een podium. Wij richten ons vooral op Spoken Word, waarin wij de combinatie zoeken van literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie.

Woorden worden zinnen // Amsterdam // alle leeftijden: ‘Woorden Worden Zinnen’ is een laagdrempelig platform en een podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord.  biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Met beers & bites in de hand kun je genieten van wisselende performers, poëzie, punchlines, cabaret, muziek en exposities op unieke locaties in een feel good setting in de Randstad.

I speak // Amsterdam // Alle leeftijden: Gershwin Bonavacia, een jonge dichter die al velen met zijn dichtkunsten heeft weten te raken, begint een nieuw avontuur met de stand-up serie “I Speak”. De serie biedt een podium aan dichters, schrijvers en woordkunstenaars. Als gastheer verzorgt Gershwin een avond vol bewondering en spektakel waar niet alleen de gasten maar ook de bezoekers deel zullen nemen aan het spel der woorden.

Read my World // Amsterdam // alle leeftijden: Read My World is een internationaal literatuurfestival. Wij concentreren ons op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur.

Word up // Amsterdam // 18+: Word Up brings together performance, writing, in a supportive environment to inspire people to recognise that their views are significant, valid, and necessary.

Festina lente // poëzieslag // Amsterdam / /18+: Als sinds 1998 organiseert Festina Lente in samenwerking met de stichting Poëzieslag 1 keer in de maand een poëziewedstrijd in het café. Elke derde maandagavond van de maand. In deze wedstrijd strijden (maximaal) 12 aanstormende dichters om zowel een jury- als een publieksprijs met gedichten die ze zelf geschreven hebben.

Theater

Theatersport toernooi // Benelux // 16+: Het grootste improvisatie-toenooi van de Benelux.

Camaretten Festival // Landelijk // alle leeftijden: Cameretten Festival is op zoek naar een nieuwe lichting cabaretiers! Jonge, frisse cabarettalenten die de stap naar het grote podium willen maken. Wij bieden een gericht traject waar ontwikkeling centraal staat. Wil jij veel vlieguren maken en de kans krijgen om voor een groot publiek te spelen? Schrijf je dan nu in voor Cameretten Festival 2017.

Leids cabaret festival // Leiden/landelijk // 16+: Het Leids Cabaret Festival zoekt authentieke, enthousiaste en ondernemende jonge cabaretiers en theatermakers die humor serieus nemen en zich graag willen presenteren aan een groter publiek.

Pluk de dag Rotterdam // Rotterdam // alle leeftijden: Theatersport.

In De Diamantfabriek // Amsterdam //  Een meerdaags cultureel kunst festival op 6 en 7 april waarin creatieve en artistieke studenten geïnteresseerd in verschillende kunstdisciplines (dans, theater, muziek, komedie, beeldende kunst en woordkunst) zich als deelnemer kunnen opgeven om hun kunstwerk te laten zien.