Spelregels Muziek

Algemene spelregels

Bekijk hier de algemene spelregels.

Specifieke spelregels Muziek

  • Als je in een band speelt, vul je de andere muzikanten in bij groepsleden. Alle groepsleden (muzikanten) moeten vallen binnen de leeftijdsgrenzen zoals in algemene spelregels staat.
  • Bij de meeste voorrondes en in de finale mag je in totaal twee nummers spelen. Het eerste nummer is je inspeelnummer en mag een cover zijn. Je wordt op het tweede nummer (je eigen nummer) beoordeeld. Je show mag in totaal 10 minuten duren.
  • Vul in je profiel in wat je nodig hebt aan versterking en backline. Je hoort van de regio of dit mogelijk is, wat er aanwezig is qua backline en techniek en wat je eventueel zelf moet meenemen. Heb je speciale wensen, overleg dit met ons. Als je de voorronde wint, mag je de samenstelling van je groep of van de song niet meer veranderen. Wel mag je je song verbeteren met de feedback die je van de jury gekregen hebt.
  • Alle genres zijn toegestaan, van singer-songwriter, rap tot metal. Binnen de wedstrijd wordt geen voorkeur gegeven voor een bepaald genre.

Vragen of twijfel?
Mocht je met vragen zitten, of weet je niet zeker of jouw idee past binnen deze categorie? Kijk dan eens bij de vragen of neem contact op met jouw regio.