Spelregels Content Creator

Algemene spelregels

Bekijk hier de algemene spelregels.

Specifieke spelregels Content Creator

 • Alle online kanalen/platformen zijn toegestaan (YouTube, Instagram, TikTok, Spotify, etc.). 
 • Alle type online content zijn toegestaan (video, tiktok, vlog, podcast, instaposts etc.) 
 • Bij de categorie Content Creator ben jij de hoofdrolspeler, bedenker en maker van je online content.  
 • Om je aanmelding compleet te maken zet je een link van je online content in je profiel (dus een YouTube-video, aflevering van je podcast, instapost, etc.).
 • Je wordt binnen de categorie Content Creator niet beoordeeld op het aantal volgers, maar op de inhoud van je content.  
 • Alle challenges die tijdens het traject gegeven worden dienen op tijd ingeleverd te worden. Als challenges te laat ingeleverd worden, word je uitgesloten van de wedstrijd.  
 • Aanwezigheid bij de masterclasses is sterk aanbevolen. 
 • Het is toegestaan personen ouder of jonger dan de doelgroep (13 t/m 18 jaar oud) onderdeel te laten zijn van je content. Zij mogen niet helpen in het bedenken en maken van de online content (concept bedenken, filmen, monteren). Alles is dus door jou en/of jouw groepsleden bedacht en gemaakt.  

Vragen of twijfel? 
Mocht je met vragen zitten, of weet je niet zeker of jouw idee past binnen deze categorie? Kijk dan eens bij de vragen of neem contact op met Kunstbende Nederland.

Traject Content Creator

Als je in 2022 meedoet met de categorie Content Creator mag je meedoen met alle online kanalen/platformen. Als jij je aanmeldt voor de categorie Content Creator lever jij een link in naar jouw content waarin je jezelf wil ontwikkelen. Je kan je tot 20 maart 2022 aanmelden voor Content Creator.

Coaches
Tijdens het traject wordt jij begeleid, gecoacht en  beoordeeld door onze coaches. Na iedere challenge geven zij jou feedback en tips, waardoor je kan groeien in het traject. Jouw ontwikkeling wordt meegenomen in de eindbeoordeling. De coaches voor 2022 worden in oktober bekend gemaakt.

Masterclasses
Op 3 april 2022 vindt de eerste masterclassdag plaats, hier wordt ook de tweede challenge bekend gemaakt.Voorafgaand aan de eerste masterclass lever je jouw eerste challenge in. De deadline hiervoor is 28 maart 2022.

Voorronde
Op 24 april 2022 vindt de voorronde in de categorie Content Creator plaats. Hier presenteer jij jouw challenge voor onze coaches en krijg je feedback. De deadline voor het inleveren van de challenge is 17 april 2022. Op de voorronde worden de 12 finalisten bekend gemaakt die doorgaan naar de finale.

Deadlines
De deadlines voor de eerste challenge is 28 maart 2022, voor dit tijd moet je de challenge opgestuurd hebben. De tweede challenge moet je voor 17 april 2022 hebben opgestuurd. Als je je niet houdt aan deze deadlines dan word je helaas gediskwalificeerd.

Finale
De finalisten staan op 25 juni 2022 op het Young Creators Festival. Voor het Young Creators Festival maken de finalisten een serie van minimaal 2 afleveringen. Dit ga je tijdens het festival toelichten met een pitch. Uiteraard krijg je hier meer info over als je bent geselecteerd.

Beoordeling
Waar word je op beoordeeld?

 • Jouw ontwikkeling en groei in het traject  
 • Jouw motivatie om online content te maken voor een doelgroep  
 • Creativiteit in het maken van online content