Pers

Kunstbende & partners bundelen krachten in exclusieve online masterclasses voor jonge makers

28 mei 2020, Amsterdam – In juni start Kunstbende samen met haar partners online masterclasses voor alle Kunstbende-deelnemers. Omdat de voorrondes zijn verplaatst naar het najaar, helpen de masterclasses jonge makers om hun act te verbeteren in de zomer en zichzelf verder te ontwikkelen.

Voorrondes van dertigste editie van Kunstbende binnenkort van start

27 februari 2020, Amsterdam – Na een periode vol workshops, masterclasses en take-overs op middelbare scholen, zijn alle artiesten in de dop klaar om het Kunstbende-podium te bestormen en zich te presenteren aan de jury. Via voorrondes in alle provincies in maart en april stromen de honderd beste acts door naar de finale op het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam op 27 juni 2020. Wil je het talent van de toekomst als eerst spotten? Breng dan een bezoek aan onze voorrondes!

Nielson eerste hoofdgast van Kunstbende Originals

12 februari 2020, Amsterdam – Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, is gestart met een nieuw initiatief: Kunstbende Originals, een interactieve talkshowserie waarin bekende artiesten in gesprek gaan met jongeren over hun carrière. De eerste editie is op 15 februari 2020 met singer songwriter en oud-deelnemer Nielson, die in 2008 de finale van Kunstbende wist te bereiken als rapper.

Persbericht | Kunstbende erkent Influencer als officiële kunstvorm

17 september 2019, Amsterdam – Kunstbende, het creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar, geeft content creators een eigen podium waarbij ze kans maken om de prijs voor ‘Beste Influencer’ in de wacht te slepen. De nieuwe categorie ‘Influencer’ is ontstaan in samenwerking met ambassadeur Kalvijn, een van de bekendste content creators van ons land. De beste influencer wint drie maanden begeleiding door Kalvijn en zijn management. Kalvijn vertelt hier vanavond meer over bij de talkshow BEAU om 22:30 bij RTL4.

Persbericht | WINNAARS KUNSTBENDE YOUNG CREATORS FESTIVAL 2019 BEKEND

Amsterdam, 29 juni 2019 | Vandaag zijn de winnaars van Kunstbende 2019 tijdens het Kunstbende Young Creators Festival bekendgemaakt. Het festival vond plaats op de Westergas in Amsterdam. Verdeeld over 91 acts streden 172 jongeren in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars mogen optreden in de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en andere grote podia, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Persbericht: ISA HOES, LOIZA LAMERS EN WILLEM DE BRUIN IN JURY KUNSTBENDE YOUNG CREATORS FESTIVAL 2019

Amsterdam, 29 mei 2019 | Schrijfster en actrice Isa Hoes, model Loiza Lamers en muzikant Willem de Bruin nemen plaats in de jury van de finale die plaatsvindt tijdens het Kunstbende Young Creators Festival 2019 op de Westergas te Amsterdam. Tijdens de finale worden de uiteindelijke winnaars geselecteerd uit de beste 91 acts van 13 t/m 18 jaar uit heel Nederland in acht categorieën. Ook vinden er 29 juni Q&A’s, shows en workshops plaats van de ambassadeurs, waaronder social media-fenomeen Anna Nooshin, YouTube-helden Kalvijn en Petrus en rapper Bokoesam.

Persbericht | Esmee Visser en Shirma Rouse ambassadrices Verkiezing ‘Club Van Het Jaar’ | 2-4-2019

Dinsdag 2 april is de verkiezing ‘Club van het Jaar’, van start gegaan. De verkiezing is een initiatief van Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende, het LKCA, het AD en de regionale dagbladen en heeft tot doel de kracht van de sport- en cultuurclubs bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Alle sport- en cultuurclubs in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen. Dit kan tot en met 13 mei, daarna begint de stemperiode. De winnaars worden beloond met mooie prijzen, zoals masterclasses van experts die de vereniging verder helpen en een schitterende promotiefilm om de club nog meer in de schijnwerpers te zetten. Schaatsster Esmee Visser en zangeres Shirma Rouse zijn de ambassadrices van de verkiezing.

Persbericht | Anna Nooshin, Cinemates en Bokoesam nieuwe ambassadeurs van Kunstbende | 19-12-2018

Presskit Kunstbende Festival - 30 juni 2018

Persbericht 21-03-17

Kunstbende en Rabobank sturen jonge cultuurmakers naar Lowlands
Kunstbende, de landelijke wedstrijd voor jong creatief talent, bundelt de komende vier jaar haar krachten met de Rabobank. Gezamenlijke missie: jongeren van 13 t/m 18 jaar helpen bij de ontwikkeling van hun creatieve talent. Hierdoor wordt Nederland verrijkt met een nieuwe generatie cultuurmakers. Een nieuwe Kunstbende-area op Lowlands 2017 vormt het hoogtepunt van deze samenwerking. Lees meer op bit.ly/vetnieuws.

Persbericht 03-10-2016

Van Mysteryland tot EYE; partners van Kunstbende investeren meer dan ooit in jong creatief talent. 

Meer dan ooit investeren de partners van Kunstbende in de talentontwikkeling van jongeren. Samen met hen gaat Kunstbende nog meer talent ontdekken, coachen, verbinden met het werkveld en exposeren. Het aantal selectie- en voorrondes breidt zich in 2017 uit naar vijftig. Tussen de voorrondes en de finale zit een nieuw onderdeel: masterclasses.

Lees het volledige persbericht

Persbericht 29-02-2016

Inschrijvingen Kunstbende gaan hard: laatste kans om je aan te melden!

De inschrijvingen voor Kunstbende, de grootste wedstrijd voor jong creatief talent in Nederland, gaan hard. De categorie DJ is koploper, elk jaar groeit het aantal jonge DJ’s dat zich bij Kunstbende aanmeldt. Jongeren die zich nog willen inschrijven, dienen dat zo snel mogelijk te doen. De sluitingsdata voor het aanmelden liggen tussen 1 maart en 18 april, zie kunstbende.nl/voorrondes.

Lees het volledige persbericht.

Persbericht 28-09-2015

BATTLE, WIN & PERFORM AT KUNSTBENDE: INSCHRIJVING KUNSTBENDE 2016 GEOPEND 

Na de bruisende jubileumfinale van afgelopen zaterdag zet Kunstbende haar spotlights weer aan op zoek naar creatief Nederlands talent (13-18 jaar). Schrijf je in op kunstbende.nl en ga de strijd aan! De nieuwe campagne luidt: ‘Battle, Win & Perform’: strijd, win en perform voor een groot publiek op een nationaal festival of in een museum. Van Mysteryland tot Stedelijk Museum Amsterdam! 

Download hier het volledige persbericht.
Download hier de campagnebeelden.

Persbericht 26-09-2015

WINNAARS FINALE KUNSTBENDE 2015 BEKEND 
Ruim 200 jongeren streden vandaag om de felbegeerde Spotlight in Amsterdam

Zaterdag 26 september werden de daken van de Westergasfabriek eraf geblazen door jong creatief talent. De 25e finale van Kunstbende is op indrukwekkende wijze afgesloten. Ruim 200 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen. Zij gaan naar huis met de felbegeerde Spotlight en tassen vol met stimuleringsprijzen.

Download hier het volledige persbericht.
Download hier persfoto winnaars Kunstbende 2015. (Foto: Pim Geerts)

Persbericht 17-09-2015

Jonge en oude helden bij 25e editie Finale Kunstbende 
Met Total Touch, Hans Kemna, Hanna Bervoets, Sander van de Pavert en vele anderen.

Het jong creatief talent dat zaterdag 26 september het podium van de zalen op de Westergasfabriek betreedt, heeft zich via voorrondes geplaatst voor de landelijke jubileumfinale van Kunstbende. En durft de confrontatie met de experts uit de jury wel aan. Naast deze jonge helden komen er tal van oude helden die ooit verbonden zijn geweest aan Kunstbende, van winnaars Muziek 1991 Total Touch tot jurylid Theater 1991 Hans Kemna. Kaarten zijn te koop via www.kunstbende.nl/tickets.

Download hier het volledige persbericht.

Persbericht 17-09-2015

Download
Persfoto Total Touch

Download

Persbericht 07-09-2015

Eenmalige hereniging Total Touch bij 25e editie Finale Kunstbende 

De 25e editie van de Finale van Kunstbende op zaterdag 26 september wordt spectaculair geopend door de allereerste winnaar Muziek uit 1991: Total Touch! Trijntje en Tjeerd Oosterhuis, Alvin en Berget Lewis, Caroline Dest, Hajo de Boer en Sanne Sybrandi komen eenmalig bij elkaar om oude tijden te herleven.

Download hier het volledige persbericht.

Persbericht 05-09-2015

BEKENDMAKING 5 FINALISTEN DJ VAN KUNSTBENDE 2015

Vandaag streden 13 DJ’s (13 – 18 jaar) in AIR Amsterdam tijdens de Halve Finale DJ om een felbegeerde plek voor de Finale van Kunstbende op zaterdag 26 september op de Westergasfabriek. De 5 finalisten zijn New People (Thijme Ebskamp, Gelderland), Phonetic (Beau Kingma, Drenthe), DJ Flor (Florent Labrujère, Zuid-Holland), Jägerstrike (Jory Lagerweij & Tim Evers, Limburg) en Dakaveli (Loek Maas, Overijssel). Zij maken kans op een gig op Mysteryland 2016.

Download hier het volledige persbericht.

Persbericht 20-08-2015

CATEGORIE DJ BIJ KUNSTBENDE IS POPULAIRDER DAN OOIT
Jonge DJ’s strijden om felbegeerde finaleplek tijdens de Halve Finale DJ in AIR op zaterdag 5 september 2015

De categorie DJ bij Kunstbende is populairder dan ooit. Nog nooit hebben zoveel jonge DJ’s uit heel het land zich aangemeld voor Kunstbende, de wedstrijd voor jong creatief talent. Deze wedstrijd bestaat uit acht kunstcategorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek Taal en Theater. Ruim 20% van het totaal aantal aanmeldingen bestaat dit jaar uit jonge DJ’s. Na de selectie- en voorrondes door heel het land zijn er nog dertien DJ’s over. Zij strijden op 5 september tijdens de Halve Finale DJ in AIR in Amsterdam om een plek in de finale.

Download hier het volledige persbericht.

Persbericht 25-02-2015

Persbericht 12-11-2014

KUNSTBENDE IS KLAAR VOOR NIEUWE GENERATIE JONG GEWELD
Meld je nu aan voor de wedstrijd op kunstbende.nl

Kunstbende zet in 2015 voor de 25e keer haar spotlights aan op zoek naar Nederlands toptalent. Na 24 finales, 350 voorrondes, 2000 workshops, 9000 juryleden, 85.000 deelnemers en 300.000 toeschouwers is Kunstbende meer dan ooit klaar voor een nieuwe generatie jong geweld. Vanaf vandaag geeft de campagne ‘Gevaarlijk. Goed. ‘ het startschot; meld je nu aan op kunstbende.nl en pak het podium! Nieuw dit jaar zijn de spectaculaire beloningen voor de winnaars in de vorm van mainstages, zoals een filmvertoning op het International Film Festival Rotterdam.

Download hier het volledige persbericht.

Persbericht 23-12-2014

Win Kunstbende en beklim het podium van een landelijk festival

Kunstbende maakt met veel tromgeroffel de eerste zes mainstages bekend: Holland Dance Festival (Dans), Mysteryland (DJ), International Film Festival Rotterdam (Film),Indian Summer Festival (Muziek), Wintertuinfestival (Taal) en Oerol (Theater).

Download hier het volledige persbericht.

Presskit

Posters 2016

Download
Logo's

Download