Voorronde Noord-Brabant Live

Winnaars voorronde

DJ
🥇 Johnny Caps (Sebastiaan Wagenaar)
🥈 DJ Larscoprox (Lars Smits)
🥉 TIVWEL (Timo van Wel)
EXPO
🥇 Sarah Verspaandonk
🥈 Anne van Gerven
🥉 Mees van de Voren
FASHION
🥇 Annabel Groskamp
FILM
🥇 Vladimir Knechten
MUZIEK
🥇 Imme op ’t Veld
🥈 Sam van Dok
🥉 Nina van den Heuvel
TAAL
🥇 Anna van Doorn
🥈 Juliette Verhaar
🥉 Evy van Hoof

Livestream

Op 27 juni was de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant in het Parktheater te Eindhoven. We hebben ervan genoten. Kon je er niet bij zijn? Geen zorgen! Binnenkort kun je via ons YouTube account alles terug kijken!

De prijsuitreiking van dit jaar vindt plaats op 3 juli bij de winnaars thuis. Deze dag is te volgen via ons Instagram account.

Programma

Hertog Jan Zaal Kameleon
10:45 – 11:30

Fashion

 1. Annabel Groskamp
 2. Luna van Diepen
 3. Berenike Prufer

 

11:00 – 14:30

Expo

 1. Diem Edixhoven
 2. Merle Corsius
 3. Saar Bax
 4. Anne van Gerven
 5. Veerle Rijs
 6. Marieke Kneppers
 7. Fréderique Smits
 8. Fleur van Veen
 9. Sarah Verspaandonk
 10. Mees van de Voren
 11. Twen van den Hurk
 12. Elke van Moorsel
 13. Sam van Dok
 14. Renske de Jong

 

12:00 – 13:45

Muziek

 1. Boaz Tooren
 2. Nina van den Heuvel
 3. Imme Op ’t Veld
 4. Sam van Dok
 5. Frederieke van Ierland
 6. Tess van de Camp

 

14:45 – 15:45

Film

 1. Eli Moran Odicio
 2. Marieke Kneppers
 3. Rosa de Groot
 4. Vladimir Knechten
14:00 – 16:15

DJ

 1. TIVWEL
 2. Johnny Caps
 3. DRPD
 4. DJ Larscoprox
 5. DJ BLOND
 6. JASE

 

16:00 – 17:30

Taal

 1. Jens van Loenen
 2. Vincent de Groot
 3. Rhobynn van Rossen
 4. Vincent Nuiver
 5. Evie van Aart
 6. Evy van Hoof
 7. Anna van Doorn
 8. Juliette Verhaar

Hosts

Evita de Roode
Evita de Roode is een energieke en gedreven professional in de cultuursector met leiderschapservaring en de kwaliteit om mensen te motiveren. Of het nu gaat om het hosten van een talkshow of het opzetten van een (maatschappelijk) project bij alles wat zij doet wordt ze gedreven door de nieuwsgierigheid naar het onbekende. Als verbinder is ze altijd opzoek naar de relatie tussen twee uitersten. Hierdoor acteert ze vaak anders dan anderen. Als creatief ondernemer maar ook als presentator, moderator of facilitator is dit een voordeel. Het lukt haar om mensen uit hun comfort zone te halen waardoor er vaak verrassende resultaten ontstaan en interessante gesprekken.
Rens Weijenborg
Rens is een artiest met en een glimlach en een knipoog. Hij maakt zelf muziek in een mengelmoes van jamsessies, rap en poëzie. Daarnaast is hij al jaren voor en achter de schermen actief bij Kunstbende en heeft hij zondag 27 juni de eer om de voorronde van Noord-Brabant te presenteren.
Kyra Antoni - Social host
Kyra Antoni (19) is een oud-deelnemer van Kunstbende Noord-Brabant en won prijzen in de categorieën Theater en Taal. Sinds haar deelname heeft ze op meerdere festival podia gestaan, was ze te zien in meerdere theatervoorstellingen en speelde ze in enkele (short) films. Als klap op de vuurpijl bracht ze vorige maand haar eerste gedichtenbundel uit!

Jury

DJ

Claire Lagarde
Claire Lagarde is Manager en Sr. Agent van Platinum Agency bij hét boekingskantoor voor de hardere stijlen. Samen met haar team organiseerd ze shows voor de artiesten op de dikste evenementen over de hele wereld. Daarnaast scout ze talent voor The Wishlist Agency, de meest toonaangevende talentenpool in de scene en begeleiden ze ze op het gebied van boekingen in hun carrière tot headliner. Daarnaast is ze in de weekenden veelal achter de schermen te vinden op events over de gehele wereld om artiesten te begeleiden, shows te checken, te netwerken en om een stukje regie van de stage in handen te nemen.
Jordy van Oostveen
Jordy van Oostveen heeft indrukwekkende sporen achtergelaten in de electronische dance music als DJ / Producer ‘Jordy Dazz’. Zijn muziek werd wereldwijd opgepikt door o.a. Tiësto, Hardwell, Armin van Buuren en Avicii. Met optredens in clubs en festivals over de hele wereld als absolute hoogtepunten ‘Tomorrowland’ en ‘Creamfields’, is Jordy een ervaringsdeskundige met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van DJ / Producer. Tegenwoordig is hij actief als mede-eigenaar van ‘LastBlast - Show Creations' en vervuld hij de rol van show- en sound designer.
Noise Cartel
Het duo Noise Cartel bestaat uit Tommy als DJ/producer en Dejan als MC. Ze brachten officiële remixen uit voor en samen met The Partysquad, Childsplay, JeBroer, Girls Love DJ's, Adje en Kempi. In 2017 lieten ze hun eigen '' Go Hard '' EP vallen en bovendien haalde de track '' Vliegen '' in samenwerking met StukTV en Cazz Major de top 10 van de Spotify Dutch Viral top 50. Tijdens voorgaande zomers haalde ze waren aanwezig op grote festivals als Paaspop, Rebirth Festival, Dreamvillage en City of Dance Festival.

Fashion

Emily
Emily is een echte duizendpoot, nadat ze haar opleiding bij het Grafisch Lyceum in Eindhoven en bij het Amfi in Amsterdam had afgerond richtte ze haar eigen label MLY op. Emily heeft shows en shoots over de hele wereld zoals Milaan, Thailand, Egypte en Istanbul. Daarnaast houdt Emily zich bezig met Amsterdam Fashion Week en is ze vanaf 2021 mede eigenaar van Harrie Bosch Modestoffen in Eindhoven.
Jess Oberlin
Jess Oberlin is matchmaker voor cultuur, modeontwerper JØ en oprichter van het platform PLASMA (winnaar Cultuurprijs 2019)- het Eindhovense platform voor inclusieve evenementen en talent ontwikkeling. Jess creëert daarmee zichtbaarheid voor andere vrouwen makers, en het LHBTQI community. Met de insteek om alles bespreekbaar maken, en mensen uit hun comfort zones te halen, gebruikt ze positive activism om verandering in gang te zetten binnen het creatieve culturele ecosysteem.
Mirte van Wijngaarden
Mirte van Wijngaarden is in 2013 afgestudeerd aan Willem de Kooning academie in Rotterdam. Na haar afstuderen heeft ze twee keer deel mogen nemen aan Fashion week Amsterdam met haar eigen mannencollectie. In haar werk laat ze zich altijd inspireren door krijgers uit het verleden. Dit is terug te zien in details en vormen. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren veel verschillende artiesten mogen kleden. Waaronder 2Unlimited, W&W, Armin van Buuren, Dj ROOG, Steff da Campo en Paul Elstak.

Film

Pepijn Tebrunsvelt
Pepijn Tebrunsvelt, is regisseur en scenarist bij Studio Gotley, een onafhankelijke filmstudio gevestigd op de Noordkade in Veghel. Samen met zijn team produceren ze online- en televisiecommercials en fictiefilms.
Janneke van Laar
Janneke is een ‘sucker’ voor (film)esthetiek en voor het experiment. Zelf werkt ze als adviseur audiovisueel bij Kunstloc Brabant en is ze projectleider van av-platform KONKAV. Ze heeft een theoretische achtergrond op het gebied van film binnen de bredere visuele cultuur. Deze combineert ze met ervaring als organisator en programmeur bij verschillende filminitiatieven. Janneke houdt van de breedheid aan genres, vormen en soorten die er binnen de audiovisuele sector bestaan.
Jasper Kuipers
Al van jongs af aan is Jasper gefascineerd door klei en tekenen; fascinaties die tot op de dag van vandaag voortduren. Nadat hij afstudeerde van de animatie afdeling van de kunstacademie St Joost te Breda, begint Kuipers zijn praktijk als freelance regisseur animator. Vanuit zijn studio ruimte in Breda werkt hij aan heel diverse projecten in opdracht variërend van educatieve films en muziekvideo’s tot installaties en videoprojecties voor theater.

Muziek

Bas Soetens
Bas Soetens is een allround muzikant met een gedegen opleiding en bakken vol ervaring. Aan de Rockacademie in Tilburg perfectioneert hij aanvankelijk zijn drumtechniek. Het meeste plezier haalt hij uit het schrijven van liedjes op gitaar en piano. Music Hub Brabant heeft het talent van Bas onderkend. Hij is een van de artiesten die voor het talent-ontwikkelingsprogramma zijn uitgenodigd. Momenteel werkt Bas aan zijn debuutalbum waarvan hij de hele muzikale basis – drums, bas, gitaren en piano – zelf opneemt.
Marjolein Kooijman
Marjolein Kooijman is programmeur, creatieve producent en muzikant. Ze geeft daarnaast gastcolleges op de Rockacademie en werkte voor festivals en podia zoals de Popronde, Muziekgebouw Eindhoven, Young Vips (New Generation Dutch Jazz) en filmfestival Go Short. Tijdens haar studie tourde ze internationaal met de succesvolle band The Gathering, waarmee ze zelfs een Edison in ontvangst mocht nemen. Sinds kort werkt Marjolein onder de naam Olaine Sunrise aan haar eigen muziek. Ze maakt zich hard voor de Fair Practice Code, duurzaamheid en zet zich met veel plezier in voor talentontwikkeling.
Joël Domingos
Joël Domingos (1995) is een zanger, rapper en producer. Hij maakt Nederlandse popmuziek vol invloeden uit onder meer r&b, soul en hiphop. Al die vleugjes uit andere genres weet hij te vermengen tot een nieuwe, eigenzinnige stijl. Met soulvolle vocals, pop hooks, hip-hop flows en authentieke Kaapverdiaanse ritmes weeft hij een multicultureel tapijtwerk van harmonie. In 2017 bracht hij zijn debuut EP ‘Lullaby’ uit. Noisey, de toonaangevende muzieksite van Vice, had Joël Domingos al in een vroeg stadium in de gaten; zijn debuutsingle ‘Wij Zijn’ werd daar geprimeurd. Kort erop stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourde hij door het land als 3voor12 talent tijdens de Popronde. Begin 2019 releasde Joël zijn tweede EP ‘Zoeken In Het Donker Gaat Niet Lukken Zonder Licht’. Het NRC gaf de EP in een lovende recensie 4 van de 5 sterren. In 2020 bracht hij zijn derde EP ‘Balans’ uit, in coproductie met de getalenteerde producer CALUNDÉ. Momenteel werken ze samen aan Joël's debuutalbum, wat zijn beste werk tot op heden belooft te worden. Alle EP's van Joël Domingos zijn te vinden op de bekende streamingdiensten en zijn werk is vaak terug te vinden in playlists als 'Je Moerstaal' en 'New Music Friday NL'.

Taal

Danny Kuiper
Danny Kuiper is organisator en initiatiefnemer van het woordpodium Onuitgesproken in Eindhoven. Hier wil hij samen met zijn team literaire performancekunsten een plek geven in Brabant en laten zien dat deze allesbehalve stoffig zijn. Achter de vaak melancholische teksten van zijn werk schuilt een vorm van zelfreflectie, relativeren en humor welke gepaard gaat met oprechtheid zonder pretenties. Als vader van 2 dochters en een verleden als militair weet Danny maar al te goed onder welk bed de monsters schuilen en durft deze dan ook bij de lurven te pakken en bij naam en toenaam te noemen.
Mickey Wo
Mickey Wo is artiest in hart en nieren met een achtergrond in klassieke dans, poëzie en rap. Uiteindelijk belandde hij zo in de spoken word scene. Hij werd actief bij de Poetry Circle, waar hij van deelnemer aan workshops doorgroeide naar naar gevestigde artiest. Inmiddels heeft hij het een en ander op zijn naam staan. Zo trad hij op tijdens het Bevrijdingsfestival Groningen, won hij diverse poetry slams en werd hij genomineerd voor Van Dale SPOKEN awards.
Carmen
Carmen schrijft al vanaf haar kindertijd en met de ambitie om een boekenkast vol te kunnen schrijven staat ze nooit stil. Na een bundel regen aan plaatsingen besloot ze het podium te nemen om los breken van het papier. Als er iemand graag woord bij daad voegt dan is dat Carmen. Ze richt zich vooral op freestylen. Behalve het zelf doen, houdt Carmen ook van achter de schermen bewegen. Ze organiseert samen met haar crew Onuitgesproken en Losse Eindjes, is coach van Poetry Circle 040 én bij Emoves UC Masters.

Expo

Tijs Rooijakkers
Tijs Rooijakkers studeerde sculptuur aan AKV ’s-Hertogenbosch en is sinds 2004 actief als beeldend kunstenaar. In 2017 won hij de eerste Eindhoven Cultuurprijs voor zijn project Woensel Supertoll!. Daarnaast werkte hij samen met onder andere meer het Westfriesgasthuis in Hoorn, de TU Eindhoven, het van Abbemuseum en het Noord Brabants Museum. Rooijakkers wil met zijn werken de potentie van de ruimte zichtbaar maken.
Vivian Heyms
Vivian Heyms is een programmamaker, researcher, curator en beeldend vormgever, met een achtergrond in illustratie, fotografie en educatie. Momenteel is ze onder andere werkzaam als projectcoördinator voor verschillende projecten bij het van Abbe museum en samen met haar partner Silvan Vasilda programmamaker voor het project “ Wie zijn wij?” Sporen van het koloniaal verleden in Brabant.
Atilla Yuksel
Atilla is een kunstenaar uit Tilburg. Geboren in een creatieve familie is hij vanaf kinds af aan bezig met het maken van zijn eigen werk. Inmiddels heeft hij een herkenbare stijl ontwikkelt, die je op diverse muurschilderingen in Tilburg tegen kan komen. Het optimisme staat centraal in zijn werk. Hij staat te popelen om alle werken van de expo deelnemers te zien op de voorronde!

Prijzen DJ

Cadeaubon Verkadefabriek
Verkadefabriek
Twee tickets FRESH
Mezz
Coachingsmiddag voor 4 personen
Sponsor
Kans op optreden in de zomertour
Sponsor
Algemene cadeaubon
Sponsor

Prijzen EXPO

Cadeaubon Verkadefabriek
Verkadefabriek
Twee tickets FRESH
Mezz
Expo in Nieuwe Veste
Nieuwe Veste Breda
Algemene cadeaubon
Sponsor

Prijzen FASHION

Cadeaubon Verkadefabriek
Verkadefabriek
Twee tickets FRESH
Mezz
Fashionshow The Hague Fashion Week
The Hague Fashion Week
Algemene cadeaubon
Sponsor

Prijzen FILM

Cadeaubon Verkadefabriek
Verkadefabriek
Twee tickets FRESH
Mezz
Expo in Nieuwe Veste
Nieuwe Veste Breda
Algemene cadeaubon
Sponsor

Prijzen MUZIEK

Cadeaubon Verkadefabriek
Verkadefabriek
Twee kaarten Gerson Main
Mezz
Kans op optreden in de zomertour
Sponsor
Algemene cadeaubon
Sponsor

Prijzen TAAL

Uitnodiging werksessie
DansBrabant X Kunstbende
Cadeaubon Verkadefabriek
VerkadeFabriek
Twee tickets FRESH
Mezz
Taalavond in Nieuwe Veste
Nieuwe Veste Breda
Expo in Nieuwe Veste
Nieuwe Veste Breda
Kans op optreden in de zomertour
Sponsor
Algemene cadeaubon
Sponsor

Voorronde gewonnen ... en dan?

Op zondag 5 september is er speciaal voor alle finalisten een Finalistendag in Q-Factory in Amsterdam. Hierin word je klaargestoomd voor de finale op 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam!

Corona

Of je nou optreedt of gast bent op de voorronde, in deze gekke tijden staan jouw veiligheid en gezondheid meer dan ooit voorop. Op onze corona-pagina lees je alles over de maatregelen van Kunstbende voor deelnemers en bezoekers. Ook elk podium heeft maatregelen getroffen, deze kunnen verschillen per podium. Ga naar deze link voor de maatregelen in de Verkadefabriek.

SUBSIDIËNTEN & SPONSORS