Mainstages

VAN KUNSTBENDE NAAR MAINSTAGE!

Als je Kunstbende Young Creators Festival wint, mag jij optreden op een mainstage in jouw eigen categorie. Je wordt goed begeleid richting jouw mainstage door onze toppers van Talentontwikkeling en professionals uit het vak.

MAINSTAGE DANS - HOLLAND DANCE FESTIVAL

De winnaar uit de categorie Dans steelt de show op Holland Dance Festival 2020. Holland Dance Festival vindt plaats in januari en februari in Den Haag. Dit hele festival staat in het teken van dans. De vele voorstellingen geven een idee van verschillende internationale dansstijlen. Eén van deze voorstellingen wordt verzorgd door onze (toekomstige) winnaar dans! Hoe tof is dat?

Krijg een impressie van deze mainstage en bekijk hoe Nadeche (winnaar Dans 2017) de sterren van de hemel danste op Holland Dance Festival 2018. Klik hier!

MAINSTAGE DJ - MYSTERYLAND

De winnaar uit de categorie DJ draait een set op Mysteryland 2020! Mysteryland is hét elektronische muziekfestival van Nederland. De festivalbezoekers komen uit alle denkbare delen van de wereld om met elkaar te genieten van 300 verschillende artiesten. Waaronder onze DJ winnaar 2019!

MAINSTAGE EXPO - STEDELIJK MUSEUM AMSTERDAM

De winnaar Expo presenteert zijn/haar werk in het Stedelijk Museum Amsterdam in samenwerking met de Blikopeners! Het Stedelijk Museum Amsterdam is de plek in Nederland voor hedendaagse en moderne kunst en vormgeving. Door middel van verschillende tentoonstellingen wil het Stedelijk Museum het leven van mensen verrijken. Aan onze winnaar Expo de taak om hier aan bij te dragen met een eigen expositie!

Ontdek hoe Daan Kamerman (Expo winnaar 2017) in 2018 exposeerde in het Stedelijk Museum. Klik hier!

MAINSTAGE FASHION - FASHIONCLASH

De winnaar van de categorie Fashion staat op FashionClash 2020. FashionClash is een showcaseplatform voor fashion. Met name jonge makers en kunstenaars krijgen de mogelijkheid om hun werk te tonen. Onze winnaar Fashion mag zijn/haar collectie showen tijdens het FashionClash Festival, een inspirerend Fashionfestival in Maastricht!

MAINSTAGE FILM - INTERNATIONAAL FILM FESTIVAL ROTTERDAM

De winnaar mag zijn/haar film laten zien op het witte doek tijdens het International Film Festival Rotterdam 2020! Het Internationaal Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland. Het IFFR vertoont veel ‘bijzondere’ films, waaronder veel niet eerder vertoonde films. Kleinere, onafhankelijke en artistieke films staan centraal. Zo ook de film van de Kunstbende winnaar!

Sterre Slikkerveer (winnaar Film 2017) mocht haar film vertonen op het witte doek van het IFFR 2018. Bekijk het hier!

MAINSTAGE MUZIEK - ZWARTE CROSS OF MAÑANA MAÑANA

De winnaar uit de categorie Muziek staat gebaseerd op zijn of haar voorkeur op de Zwarte Cros of Mañana Mañana 2020!

De Zwarte Cross  is een festival waarbij motorcross, muziek, stunts, theater en humor samenkomen. Een weekend vol feest, met veel acts en veel gezelligheid. Aan de muziekwinnaars de taak om de festivalweide te veroveren!

Mañana Mañana is dansen, lachen, feesten, crowdsurfen, verwonderen en springen bij 8 podia op een magisch terrein in de bossen bij een prachtig kasteel.  Een feest van 4 dagen lang die tot in de late uurtjes duurt. Op zondag wordt het festival afgesloten met een kampvuur en een spectaculaire vuurwerkshow.

MAINSTAGE TAAL- WINTERTUINFESTIVAL

De winnaar Taal staat op het Wintertuinfestival 2019. Wintertuinfestival is een inspirerend literatuurfestival in Nijmegen. Ieder jaar heeft het festival een ander thema. Over dit thema wordt tijdens het festival verteld, geschreven, gediscussieerd, gemusiceerd en gecreëerd. Onze winnaar uit de categorie Taal krijgt een podium op het Wintertuinfestival!

Lilian Anneloes mocht optreden op het Wintertuinfestival in 2016, bekijk hier hoe dat ging.

MAINSTAGE THEATER - OEROL

De winnaar uit de categorie Theater mag optreden op Oerol 2020! Zand, wind, strand, bos, theater en kunst. Tijdens Oerol wordt Terschelling omgetoverd tot één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Over het hele eiland zijn prachtige voorstellingen te bewonderen. Waaronder ook een voorstelling van onze eigen Kunstbende winnaar!

Krijg een impressie en kijk naar de beleving van Charlotte & Bibi (winnaars Theater 2017) op Oerol 2018. Klik hier!