Kunstbende Atelier op school

Kunstbende Ateliers - 2018
Kunstbende Ateliers - 2017

Zit jouw school vol met creatievelingen, dramaqueens, muziekliefhebbers of ken jij de nieuwe Vincent van Gogh? Organiseer dan een Kunstbende Atelier! Dé manier om als leerling een stapje verder te komen met je talent of om nieuwe dingen te ontdekken.

"Het gaf mijn jonge kunstenaars de kans te proeven van de verschillende culturele mogelijkheden. Het is echt een avontuur geweest voor ons allemaal!"

Schooldocent

Uitgangspunten Kunstbende Atelier:

  • Gemotiveerde leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Noord-Brabant krijgen via school de kans om zich onder begeleiding van een expert/kunstenaar voor te bereiden op de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant
  • Samen met de kunstvakdocent en/of een externe expert/kunstenaar bewandelen de deelnemende leerlingen na schooltijd een inhoudelijk traject waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen binnen- en buitenschoolse culturele activiteiten.
  • Het Kunstbende Atelier resulteert in kunstwerken en performances die de leerlingen kunnen presenteren tijdens de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant op 15 maart 2020 in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.
  • Leerlingen die deelnemen aan het Kunstbende Atelier committeren zich aan deelname en/of bezoek aan de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant op 15 maart 2020 in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.
  • De school organiseert een Kunstbende Atelier waarbij de talentontwikkeling van de leerlingen centraal staat in relatie tot de categorieën van Kunstbende; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ.
Handig om te weten:
  • Als school mag je meerdere Kunstbende Ateliers organiseren, mits ze onderling verschillen van inhoud én aansluiten bij de Kunstbende disciplines; taal, theater, film, expo, dans, muziek, Fashion, DJ.
  • Kunstloc en Kunstbende ondersteunen je in het vinden van de juiste experts en coaches. Daarbij kijken we allereerst met de school naar de lokale mogelijkheden en waar nodig bieden we onze contacten in het Brabantse professionele veld aan.
  • De ateliers mogen uitgevoerd worden tot aan de voorronde van Kunstbende Noord-Brabant op 15 maart 2020.
  • Kosten voor accommodatie, huur/aanschaf van (technische) materialen, vervoer, leermiddelen, eten en drinken zijn niet inbegrepen

Wil je één of meerdere Kunstbende Ateliers bij jou op school?
Neem contact op met Hanna via hanna@kunstbendebrabant.nl of 073-6137671.