Kunstbende Groningen

06-53633524

Team Floor Oostra & Martin ter Braake
Email groningen@kunstbende.nl
Telefoon 06-53633524
WhatsApp 06-53633524, bereikbaar van wo t/m vr van 09:30 tot 16:00
Het best bereikbaar op dinsdag.

Kunstbende is mijn uitlaatklep

Merel Bakker, 15 jaar, 1e prijs winnaar Muziek 2017 in Groningen en 3e prijs winnaar Muziek 2017 op de landelijke finale2017

Kunstbende Groningen huist sinds de zomer van 2018 in het gebouw van VRIJDAG.

Ontstaan uit een fusie tussen het Kunstencentrum Groningen en de Stedelijke Muziekschool Groningen is VRIJDAG hét huis van de amateurkunst in Groningen. VRIJDAG is een creatieve broedplaats, bereikbaar voor iedere Groninger, waar je altijd buiten de lijntjes kleurt. Daarom voelt Kunstbende Groningen zich er heel goed thuis!

Kunstbende Groningen heeft ook een aantal andere vaste partners met wie ze samen evenementen organiseren. Zoals het Groninger Museum, waar elk jaar workshops en de selectieronde EXPO plaatsvinden. Maar ook het Noord Nederlands Toneel, waarmee in samenwerking een open podium georganiseerd wordt.

Samen met jongerenwerk Jimmy’s in Groningen en Winschoten, IVAK in Delfzijl en Mensenwerk Hogeland in Uithuizen organiseren ze workshops en open podia bij jou in de buurt. Het kantoor aan de Walstraat deelt Kunstbende Groningen met Poeziepaleis, zij organiseren onder meer Doe Maar Dicht Maar. Daarnaast wonen ze samen met POPgroningen, de katalysator van de popcultuur. Win je Kunstbende Groningen in de categorie muziek, dan doe je automatisch mee met de POPgroningen Talent Award.

Als je meedoet met Kunstbende Groningen kun je vette prijzen winnen, zoals een expositie in het Groninger Museum of een optreden op festivals als Kadepop en Noorderzon.

De winnaars van de voorronde van Groningen zijn bekend! Klik hier voor de uitslag.

De nummers 1 gaan door naar de landelijke finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival.

 

kunstbende kickoff Noorderzon - Dalia Windt (2e prijs Dans, 2018)
Videoverslag Kunstbende voorronde 2018

Check onze agendaFacebook, Instagram en Twitter