Kunstbende Gelderland

Kunstbende, een plek waarvoor ik eerst geen gunst kende maar kunst, blijkt toch geen wedstrijd. Je moet het meer zien als wat lestijd, want je leert echt van de rest en dan kan je je verhaal pas echt kwijt. Dus doe mee en zie een bende aan kunst, want je kan altijd wel leren al ben je een legende of kluns

Timo Verbeek, deelnemer taal2019
Marise Den Bakker - Winnaar Muziek 2019

Marise is 18 jaar jong. Ze is een singer-songwriter en haar specialisatie is Nederlandse popmuziek. Tijdens haar optredens begeleidt ze zichzelf op de gitaar. Ze speelt zowel solo als in een band en treedt regelmatig op.

Muziek maken doet ze al zolang ze zich kan herinneren. Op haar 10e begon ze met gitaar spelen en maakte ze ‘lieve muziek’. Voor haar is muziek voornamelijk een manier om haar gevoelens en gedachtes van zich af te schrijven, haar inspiratie is haar eigen emotie. De teksten die ze schrijft zijn vanuit haar hart geschreven.

Kunstbende heeft ze leren kennen door Noortje Dupont, zij is tweede geworden bij Kunstbende. De video’s van Noortje op YouTube vond Marise heel vet, dit wilde zij ook! Ze heeft Kunstbende opgezocht en zich ingeschreven. Solo zingen en zichzelf begeleiden op de piano vond ze een uitdaging, maar ook heel cool omdat ze met haar eigen nummer mee kon doen!

Toen Marise Kunstbende won, kreeg ze heel veel prijzen. Zo heeft ze opgetreden op Lowlands. Binnenkort gaat ze optreden op Mañana Mañana, hier kijkt ze erg naar uit. Voor Marise is Kunstbende niet afgelopen, ze krijgt nu hulp bij het maken van een toekomstplan. Ze heeft doelen gesteld voor de (nabije) toekomst. Haar carrière is pas net begonnen.

Het hoogtepunt van Marise was optreden in Het Concertgebouw! Op korte termijn wil Marise graag een boeker hebben, een live-sessie opnemen en de samenwerking aangaan met meer bekende mensen in de muziekwereld.

In haar ideale wereld heeft Marise over 5 jaar veel nummers opgenomen in de studio, een theatertour en veel toffe samenwerkingen met andere muzikanten. Hier werkt ze nu hard voor. Ook wil ze dan al een keer in Paradiso gestaan hebben. Over 5 jaar kun jij dus ook naar de theatertour van Marise!

Als tip aan (toekomstige) deelnemers zou ze willen meegeven: iedereen kan meedoen. Je hoeft niet 100% zeker te weten dat je goed genoeg bent, ga de uitdaging aan. Vraag feedback aan de mensen om je heen en wees gewoon jezelf.

Mocht je vragen hebben aan of tips willen van Marise? Je kunt haar bereiken via Instagram: @Marisedenbakker en Facebook: @Marisedenbakker.nl

Videoverslag Kunstbende voorronde Gelderland 2018

Check onze agendaFacebook, Instagram en Twitter

026 - 351 90 29

Team  Harm Baaijens & Louisa Tumiwa
E-mail gelderland@kunstbende.nl 
Telefoon 026-3519029
WhatsApp 0682168714, bereikbaar van ma t/m wo van 09:30 tot 17:00

KUNSTBENDE GELDERLAND WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

Cultuur Oost Provincie Gelderland