Voorronde Gelderland Live

Winnaars voorronde

DANS
🥇Dilek en Phoebe
🥈 Misgana
🥉India

DJ
🥇DJ Sennsation
🥈 TJenses
🥉DJ Tijn

FASHION
🥇Sofia Mols

FILM
🥇Thalia Bosman

MUZIEK
🥇Reza Zweers
🥈Olaf Putker
🥉Audomara

TAAL
🥇Fabia
🥈Noa
🥉Norah

THEATER
🥇Connor
🥈Marieke
🥉Elise

Programma Rode Zaal: Dans, Taal, Theater, Fashion

Programma Paarse Zaal: Muziek & Film

Programma Café: DJ

Presentatoren

Vanity Roxane
Vanity Roxane (34) is opgegroeid en afkomstig uit het verre, verre oosten (Enschede). Op haar 18e begint ze met een hiphop state of mind als DJ te draaien binnen het collectief Spread-Love die haar naar feestjes en podiums verspreid over heel Nederland brengt. Na jaren te hebben gerepresent achter de tafels begint ze zich achter de schermen steeds meer te ontwikkelen als productie talent. Onder de naam Dubbel Zo Dwars is ze actief als promotor en is mede-initiatiefnemer van diverse jams, battles, beat cyphers en nacht concepten met nationale en internationale line-ups. Als DJ draait ze een genre overschrijdende blend van Bass, Boogie en Beats. Ze is resident DJ bij het Londense Sub.FM en vaste radiohost van Air Waves bij In The Middle Of The Rhythm Radio.
Gideon
Jelko Arts
Jelko Arts leidt een dubbelleven. Overdag is hij striptekenaar, maar ’s avonds staat hij met een microfoon op alle mogelijke podia van Nederland: als host, interviewer én als lid van een boyband. De Literaire Boyband is het enige schrijverscollectief met danspasjes: komend najaar verschijnt hun eerste EP. Jelko is dol op het podium, maar zit de volgende dag net zo lief achter zijn werktafel om poppetjes te tekenen.

Jury DJ

Jason Lemonth
Jason Lemonth (Odin) is inmiddels geen onbekende meer. Ooit begonnen als tour dj van de act Charmante Kloodzakken, is hij inmiddels uitgegroeid tot veelzijdige DJ & producer. Hij heeft tracks uitgebracht op labels als Darker Than Wax, Crispy Crust (DE) en werkt samen met acts als Digitzz, Jeroen Antoine en Rico Greene. Niet slecht voor een producer die is afgestudeerd aan de Herman Brood Academie! Als DJ draait hij Hiphop, R&B, Soul, Jazz, Funk en aanverwante genres. Naast zijn residentie bij de toonaangevende clubavond Chocolade (Doornroosje, Nijmegen), draait hij onder andere op populaire clubavonden als Encore (Amsterdam), YardBird (Rotterdam), en Watermeloen (Arnhem). Met Encore heeft hij onlangs ook mogen touren door Japan en Indonesië. Daarnaast is hij te zien geweest op een flink rijtje toonaangevende festivals: Lowlands, Woo Hah!, Milkshake, Down The Rabbit Hole, We Are Electric en Paaspop. Sinds de Lockdown is hij ook te horen op Open Source Radio, met zijn eigen programma “The Morning Show” waar hij maandelijks zijn favoriete muziek ten gehore brengt!
Douwe Esschendal
Douwe begeleidt, ondersteunt en adviseert diverse acts in hun muzikale carrière als talentmakelaar bij Poppunt Gelderland. Voorheen was hij o.a. werkzaam als producent, stagemanager, tourmanager en pr-medewerker voor verschillende bands, zalen en festivals.
Maxim Tombergen
Maxim Tombergen, is 21 jaar en werkt als label director bij Mixmash Records. Dit houdt in dat hij eindverantwoordelijk is voor de werkzaamheden binnen het dancelabel Mixmash Records, waar muziek wordt gereleased van Laidback Luke, Lady Bee, Keanu Silva en een hoop meer artiesten. Hij is al sinds jonge leeftijd bezig met muziek en heeft zelf ook meegedaan aan Kunstbende binnen de categorie DJ.

Jury Theater

Nancy van Nuland
Nancy is theater coördinator bij 't Mozaïek, waar ze naast de theaterprogrammering veel bezig is met cultuurparticipatie en talentontwikkeling van lokale makers. Via projecten als "Iets met urban" en met het opstarten van een eigen jongerenteam probeert ze actief jongeren bij theater 't Mozaïek te betrekken. Door hen een podium te geven om iets op te organiseren of om zelf op te staan.
Saly Ndoye
Saly Ndoye (’93) is een Creative Producer die zowel zakelijk als artistiek sterk onderlegd is. In haar loopbaan heeft zij zich voornamelijk gefocust op de pijlen ontwikkelen, produceren en educatie voor kinderen en jongeren. Saly onderschrijft dan ook een sterke visie op gebied van jongeren, diversiteitsbeleid, cultuur en maatschappij. De afgelopen jaren was zij onder andere werkzaam bij Het Nationale Theater, Jeugdtheatergezelschap BonteHond, de NO&B, 2 Turven Hoog en werkte zij veel met jonge makers. Sinds mei 2021 is zij gestart bij Toneelgroep Oostpool als Hoofd Interactie en Inclusie. Daarnaast houdt zij zich bezig met haar stichting voor talentontwikkeling in Almere, SALTY (@SALTY036 op insta), en zet zij haar werk met jonge makers als Karlijn Hamer door.
Joost Brouwer
Joost Brouwer (44) is werkzaam als muziektheatermaker, als uitvoerend muzikant/ componist en als docent. Na zijn eigen studie docent theater is hij gaan werken als regisseur en als theaterdocent, met jongeren en volwassenen – vaak buitenschools. Hiernaast was hij van jongs af aan altijd al met muziek bezig, als componist/ zanger/ gitarist in allerlei bands en projecten, nationaal en internationaal. Omdat hij zich zowel met muziek als theater enorm verbonden voelt, was de combinatie de ideale verdieping; hij studeerde later nog compositie aan het conservatorium in Den Haag. Hij brengt momenteel in zijn werk muziek en theater op diverse manieren samen, zowel uitvoerend als creërend. Joost is sinds 2006 als vakdocent verbonden aan de opleiding docent theater van ArtEZ.

Jury Fashion

Francis Ames
Francis Ames is afgestudeerd in de richting fashion design aan ArtEZ Hogeschool van de Kunsten in Arnhem. Ze is gespecialiseerd op het gebied van ‘moulage’; een techniek waarbij rechtstreeks met stof driedimensionaal gewerkt wordt op het lichaam. Ontwerp en patronen komen gelijk tot stand. Speels en uitgesproken vormen komen dan ook terug in haar eigen ontwerpen. Naast dat Francis haar eigen onderneming heeft, doet ze veel op het gebied van kunst & educatie. Sinds 2019 is ze docent fashion & design op het Rijn IJssel. Francis vindt het erg belangrijk dat er ruimte is voor zelfontplooiing op creatief gebied. Ze zet zich dan ook graag in om jonge creatievelingen te stimuleren.
Patrick Hiemstra
Patrick Hiemstra werkt onder de naam Studio HIEM als ontwerper, illustrator en stylist. Het herdefiniëren van gender met extravagant volume komt terug in elk van die disciplines. Zowel letterlijk als figuurlijk. Patrick woont en werkt in Arnhem en is Cum Laude afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht. Gender is a construct. Tear it apart! Het werk van Studio HIEM gaat over het herdefiniëren van gender met extravagant volume. Letterlijk als in dat ik graag werk met vele ruffles, tule, slepen et cetera. Bewegend met drama, hysterie en maximalisme. Figuurlijk dat ik mijn werk presenteer met volume, unapologetic en in your face.” Je kunt er niet omheen.
Hester Kemper
Hester Kemper heeft een naai atelier met winkel aan huis. Vanaf jongs af aan zit ze al achter de naaimachine en geniet ze ervan om creatief bezig te zijn. Ze heeft de opleiding ‘Mode en Maatkleding gevolgd en toen ze hiermee klaar was heeft ze ervaring opgedaan in de bruidsmode en is ze werkzaam geweest in de stoffen. Ook is ze een tijdje stylist geweest bij een groot mediabedrijf.

Jury Taal

Chris Lomans
CHRIS LOMANS (1994) is schrijver en programmamaker. Hen studeerde in 2017 af aan Creative Writing ArtEZ en werd vervolgens geselecteerd voor het Slow Writing Lab, waar hen onderzoek deed naar vloeibaarheid binnen het lichamelijke en het spirituele. Hen houdt van teksten die zich niet laten vangen in een genre. In 2020 nam hen deel aan de Parijsresidentie van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren en verscheen hun chapbook Blijf de kou wegstrijken bij Wintertuin Uitgeverij. Samen met Smita James host hen de podcast De Staat van het Verhaal. Chris zit in een talentontwikkeltraject van De Nieuwe Oost | Wintertuin.
Jesse Laport
Jesse Laport (1991), is naast alumnus Creative Writing (BA) en voormalig theaterstudent, inmiddels schrijver, docent, stemacteur, en ervaren podiumdichter - met versleten podia als Lowlands, Geen Daden Maar Woorden Festival, Klokhuis, Paradiso, en twee keer voor het Koningshuis. Laport organiseert al 10 jaar het podium voor het gesproken woord Tapschrift. Jesse maakt voor zichzelf onderscheid tussen Instagrampoëzie, papieren poëzie, podiumpoëzie – en zoekt nog naar de termen voor de rest van zijn gebezigde spectrum. In zijn werk, dat digitaal, op papier, op muren en zelfs op lichamen verschijnt, wordt vaak gestoeid tussen kinderlijke verwondering, volwassen vraagstukken, en de frustratie die daar soms bij kijken komt.
Noêma Celeste Neijboer
Noêma Celeste Neijboer is een workshopleider voor Loesje en onafhankelijk schrijfster. Ook recenseert ze voor het kunst- en cultuur platform Ugenda. Ze heeft twee universitaire diploma's: de bachelor Cultuurwetenschappen en de master Creative Industries. Ze heeft ervaring met optreden in de vorm van poëzie voordrachten, performances op exposities en lezingen geven. Tijdens deze lastige pandemie besloot ze om zich nuttig te maken als bron- en contactonderzoek en is inmiddels senior op dat project. Maar ze mist de podiumkunsten enorm en kijkt daarom enorm uit naar de voorrondes van de Kunstbende om al het aanstormend talent te mogen aanschouwen!

Jury Muziek

Kay Krijnen
Kay Krijnen is programmeur voor het Music Meeting Festival te Nijmegen, waar jaarlijks gerenommeerde internationale artiesten optreden. Kay programmeert avontuurlijk: artiesten die de met creativiteit de randjes opzoeken van hun genre! Hij studeerde compositie en muziekproductie en stond ook jarenlang zelf op de podia, zo speelde hij onder meer op festivals als Sziget, Oerol en Lowlands.
Imke Loeffen
Imke Loeffen ondersteunt opkomende artiesten bij hun carrière vanuit haar rol als talentmakelaar bij Poppunt Gelderland, docent Media Presence aan ArtEZ Conservatorium, bestuurslid bij POPnl, adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en coach marketing & profilering bij Popsport. Daarnaast is ze zelf ook actief als muzikant.
Marise den Bakker
Marise maakt Nederlandstalige electro pop. Haar teksten zijn als een dagboek en gaan over verschillende gedachten en gevoelens die voorkomen in haar dagelijks leven. Zo schrijft ze over haar onzekerheden, angsten en de drukte in haar hoofd. Veel jongeren durven hier niet over te praten en daarom vindt Marise het belangrijk om juist deze gevoelens onder de aandacht te brengen. Marise studeert in juni af aan de Herman Brood Academie in Utrecht.

Jury Dans

Luana Michiels
Luana Michiels is de afgelopen 20 jaar werkzaam geweest als (jazz)dansdocent/choreograaf. 15 jaar geleden was zij pionier voor het plaatsen van Urban Dance in het mbo. Op dit moment is Luana werkzaam als artistiek leider van de mbo Hip-Hop Dance opleiding van Creative College in Utrecht waar ze druk bezig is met het ontwikkelen van de nieuwe specialisatie Breaking speciaal voor de B-boys/girls.
Jarno Klompenhouwer
Jarno is een energieke en gedreven dansdocent van dansschool Badabounce. Hij combineert lef en doorzettingsvermogen in de juiste dosis. Bij de dansschool van zijn vrouw is hij de sidekick en geeft hij les aan 6 dansgroepen waarvan meerdere jongensgroepen en de Bouncies, gouden medaille-winnaars van de Special Olympics in 2019. In al die jaren heeft Jarno, als deelnemende coach van meerdere teams, vele danswedstrijden bezocht. Jureren deed hij al vaker bij wedstrijden in diverse dansstijlen en ook beoordeelde hij talentklassen bij een collega dansschool. Echtheid, plezier en energie is wat hij graag terugziet in een optreden.
Lisanne Smits
Lisanne studeerde aan Codarts Rotterdam. Het is haar grootste passie om bij te dragen aan de ontwikkeling van danstalent. Lisanne is oprichtend directeur van LIS.Studios, een instelling die zich volledig richt op talentontwikkeling binnen dans.

Jury Film

Marie-Anne Faustinelli
Marie-Anne Faustinelli is een contentmaker met een voorkeur voor videoclips. In 2017 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Als regisseur, editor, animator en (muziek) producent werkt ze het liefst aan korte, prikkelende internet content waarvan de boodschap snel en duidelijk overkomt. Voor haar eigen films gaat ze uit van eigen muzieknummers over veelal consumentisme en andere maatschappijkritiek, met jongeren als doelgroep.
Nena Tijsma
Nena Tijsma is regisseur, scenarist en producent van fictie-, non-fictie-, en opdrachtfilms. Samen met Niek Groven is ze eigenaar van productiebedrijf Niek & Nena (voorheen NNfilm). In 2016 kwam haar korte film ‘Fucking sokken’ uit, een film naar het gelijknamige verhaal van schrijver en dichter Dennis Gaens. Deze film draaide de afgelopen jaren op filmfestivals in binnen en buitenland zoals bijvoorbeeld Västerås in Zweden en IndieFlicks in Engeland. Momenteel heeft Nena net haar nieuwe korte film ‘Stoet’ afgerond. Deze film is gemaakt in het kader van de Gelderland Film Pitch, een project van Go Short International Short Film Festival Nijmegen.

Prijzen

Coaching / inspiratiesessie door professional (Film)
Filmhub Oost
Nationale bioscoopbon (Film)
Cultuur Oost
Optreden bij Mensen Zeggen Dingen, het platform voor poëzie en performance (Taal)
Mensen Zeggen Dingen
Coaching / Masterclass door professional Cees de Beer (Taal)
Mensen Zeggen Dingen
Expositie in de culturele hotspot Rozet (Fashion)
Rozet Arnhem
Podium cadeaukaart (Theater)
Cultuur Oost
Ticket voor de première van Hollandsch Glorie (Theater)
Toneelgroep Oostpool
Meeloopdag en/of vragenuurtje met studenten van opleiding Docent Theater (Theater)
ArtEZ
Vrijkaarten voor festival Zomervreugde gaat Framed (Muziek)
Zomervreugde gaat Framed
Coaching op maat (Muziek)
Poppunt Gelderland
Optreden en interview bij talkshow #supportyourlocals (Muziek)
Poppunt Gelderland
Vrijkaarten voor festival Zomervreugde gaat Framed (Dans)
Zomervreugde gaat Framed
Meeloopdag ArtEZ Dansopleiding (Dans)
ArtEZ
Kijkje achter de schermen bij Introdans
Introdans
Vrijkaarten voor festival Zomervreugde gaat Framed (DJ)
Zomervreugde gaat Framed
Coaching op maat (DJ)
Poppunt Gelderland
Meeloopdag met de host van Open Source Radio (DJ)
Open Source Radio

Voorronde gewonnen ... en dan?

Op zondag 5 september is er speciaal voor alle finalisten een Finalistendag in Q-Factory in Amsterdam. Hierin word je klaargestoomd voor de finale op 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam!

Corona

Of je nou optreedt of gast bent op de voorronde, in deze gekke tijden staan jouw veiligheid en gezondheid meer dan ooit voorop. Op onze corona-pagina lees je alles over de maatregelen van Kunstbende voor deelnemers en bezoekers. Ook elk podium heeft maatregelen getroffen, deze kunnen verschillen per podium. Ga naar deze link voor de maatregelen in Doornroosje.

SUBSIDIËNTEN & SPONSORS