Kunstbende Flevoland

06-47311873

Team Floortje Schouten,  Leandra Vleeschhouwer, Garcelle Komproe & Silke Doorgeest.
E-mail flevoland@kunstbende.nl
Telefoon 06-47311873

 

Kunstbende Flevoland is gevestigd in De Kubus in Lelystad. Vanuit daar organiseert het team alle workshops en de voorronde in Flevoland.

Kijk in de Kunstbende-agenda voor de data van de workshops en meld je aan! Professionals die gespecialiseerd zijn in jouw categorie helpen je verder met je werk of act, zodat jij helemaal voorbereid op het podium staat. Ook leer je gelijk leeftijdsgenoten met een gedeelde passie kennen én word je voorbereid om op een podium te staan.

 

De voorronde van Kunstbende Flevoland vindt plaats in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven op zondag 6 juni 2021. Dit is dé culturele hotspot van Almere waar Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater bij elkaar komen. Op de voorronde sta je daarom op een professioneel podium en/of word je expositiewerk vakkundig opgehangen. Wil jij podiumervaring opdoen en feedback krijgen van een professionele jury? Meedoen? Schrijf je dan hier in voor 2021!

Het team

Floortje Schouten
Ik ben projectleider bij Kunstbende Flevoland. Als projectleider houd ik het overzicht over het gehele traject, en zorg ik voor een succesvolle voorronde.
Leandra Vleeschhouwer
Ik ben project assistent bij Kunstbende Flevoland. Ik ben afgestudeerd CMV-er en heb stage gelopen bij Kunstbende. Ik ondersteun Floortje nu bij alles wat er bij de organisatie van Kunstbende komt kijken. Hiernaast ben ik fitness instructrice, en in mijn vrije tijd schrijf ik graag poëzie.
Silke Doorgeest
Ik loop stage bij Kunstbende Flevoland vanuit de opleiding Event Producer. Ik heb interesse voor evenementen organiseren, creatief bezig zijn met fotografie en mode, en ik heb een passie voor sport en gezondheid. Ik houd mij binnen Kunstbende onder andere bezig met het organiseren van de Fashion workshops, verschillende productietaken, en de content voor social media.
Garcelle Komproe
Ik loop stage bij Kunstbende Flevoland vanuit de opleiding Event Producer. Ik houd mij bezig met plannen en organiseren, en werk daarnaast met veel enthousiasme in de horeca. Ik houd mij bezig binnen Kunstbende onder andere met het organiseren van de Expo workshops, en de werving van juryleden voor de voorronde.

De ambassadeurs

Sammy-Jo Roelofs
Ik ben 19 jaar en kom uit Lelystad. Ik heb twee keer meegedaan aan Kunstbende, in de categorieën Expo en Dans. Dankzij Kunstbende ben ik erachter gekomen dat ik naar de kunstacademie wilde, en in september ben ik gestart met de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Daarnaast ben ik actief als (concert)fotograaf.
Nikita Moleveld
Ik ben 18 jaar, en schrijf al sinds mijn achtste teksten en verhalen. Daarnaast houd ik van handlettering, fotografie en tekenen. Ik heb vorig jaar meegedaan in de categorie Taal en heb met mijn optreden de finale gehaald! Voor mij was Kunstbende een kans om podiumervaring op te doen en te leren van feedback.
Mariam Tawakol
Ik won in 2019 de Flevolandse voorronde in de categorie Dans. Dans is voor mij een wereld waarin ik mij laat meenemen, waarin ik mezelf kan zijn, en waarin ik mijn gevoelens kan uiten. Ik dans nu in de talentklas op de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.
Tamar de Haan
Ik ben 16 jaar, en in 2018 heb ik met mijn modecollectie de finale gehaald in de categorie Fashion. Daarna ben ik nog achter de schermen actief geweest voor Kunstbende, en vorig jaar heb ik meegedaan in de categorie Taal. Dankzij Kunstbende heb ik geleerd over technieken, presentatie, en vooral over lol hebben!

De coaches

Kasper Jongejan
Ik ben coach voor categorie Fashion en een "straatcultuur connaisseur" en richt mij vooral op mode en straatkunst. Mijn modeontwerpen worden geregeld geëxposeerd en mijn graffiti werk is vereeuwigd in diverse boeken en op diverse straten.
Lars Kommers
Ik ben coach voor categorie Theater en ben theatermaker en theaterdocent. Door de jaren heen combineer ik mijn liefde voor muziek, humor, beelden en technische kennis in mijn voorstellingen. Als theaterdocent zoek ik samen met mijn studenten naar hun talenten, kwaliteiten en boodschap. Zo was ik te vinden in het Bostheater, op Over het IJ Festival en bij ArtEZ University of the Arts.
Fenna Schilling
Ik ben coach voor categorie Expo. Ik ben visueel kunstenaar en ik woon in Amsterdam. Met enkel mijn verzameling boeken, een scanner en photoshop maak ik abstracte collages, vooral in opdracht. Zo kan je mijn werk bewonderen op platenhoezen, bierblikken, posters en in tijdschriften.
Femmetastic
Ik ben coach voor categorie DJ en kan iedereen om mijn vingers winden met mijn energieke, sexy en dirty urban sets. Ik ben te zien en te horen op menig festival in Nederland en Suriname, zoals Milkshake. In 2019 werd mijn eerste singel ‘Pandewa’ uitgebracht. Ik woon in Almere en geef les aan jonge DJ’s in heel het land.
Robin Nimanong
Ik ben choreograaf en danser die zich ontwikkeld op het gebied van maatschappij en kunst met de focus op de LHBTI+ gemeenschap. Mijn werk bestaat uit mijn interesse voor dans, beweging, media en kunst en combineer deze met vragen over identiteit, zelfzorg en activisme. Ik studeerde af met de bachelor Moderne Theaterdans in 2017, Amsterdam, danste 3 seizoenen bij het gerenommeerde dansgezelschap Batsheva in Tel Aviv en maakte de dansfilm Aphrodisiac II. Foto: Sjoerd Derine, SHIFFT.
Nathalie Crum
Ik ben een documentairemaker die zich zo af en toe ook met speelfilms bemoeid. Ik ben docent film bij Open Studio in Amsterdam, gastdocent documentaire aan de Nederlandse Filmacademie en ik coach geregeld jonge filmmakers. Graag ga ik met je op zoek naar het verhaal in jou. Wat wil jij vertellen? Waarom vind je het belangrijk om dit te delen? En hoe maak je daar dan een film van? Ook zonder filmervaring ben je meer dan welkom!
Revka Bijl
Ik werk als schrijver, copywriter, moderator en docent. In 2019 verscheen mijn debuutroman Gapen onder water bij uitgeverij Nieuw Amsterdam. Ik help je jouw tekst op papier te krijgen, zodat jij vol zelfvertrouwen het podium opstapt!
Paulina Dubaj
Ik ben van Poolse bodem opgegroeid in Nederland, ben al jaren als zangeres werkzaam geweest in de muziek sessie scene binnen electronic pop, rock en alternative. Ik ben schrijver van hart uit en docent bij het Conservatorium van Amsterdam. Ik kan jou als geen ander goed begeleiden, zodat jij op 6 juni vol zelfvertrouwen kunt optreden tijdens de Flevolandse voorronde.

Als je echt hard werkt voor je droom en in jezelf gelooft, is alles mogelijk!

Mariam Tawakol uit Lelystad, 1e prijs Dans Kunstbende Flevoland2019
Camera/edit: Michiel Landeweerd

Check onze agenda, Instagram en Facebook