Voorronde Flevoland Live

Winnaars voorronde

Dans
🥇 Floortje Koller
🥈 Lion Ben Salem
🥉 Dewi Halsema
DJ
🥇 Eloy Hoose
🥈 IDG
🥉BLUR
Expo
🥇 Marieke Kersten
🥈 Lotte Meiresonne
🥉 Nova Eeman
Muziek
🥇 Jaïnda
🥈 Norah Jane
🥉 Benthe Renée

Taal

🥇 Pelle de Roos
Theater
🥇 Sadie & Nikita

Programma

Jury

DJ

Expo

Lieke Frielink
De verbeelding van de beeldende kunst en het functionele karakter van design kruisen elkaar in haar werk. De onderwerpen van haar werk gaan over plekken en gebieden, hun ontstaansgeschiedenis en hun transformaties in verleden, heden en toekomst. Hierbij is (cultuur-historisch) onderzoek naar het gebied altijd het vertrekpunt. De bevindingen worden tijdens het proces continue visueel vertaald waardoor er een soort beeld-bibliotheek van objecten en modellen ontstaat die bijdragen aan het vertellen van het verhaal van het onderzoeksgebied, en voor wie het verhaal bedoeld is. Het uiteindelijke resultaat is een aansprekend beeld of object op locatie dat op die plek logisch aanvoelt en een tastbaar verhaal over de omgeving uitdraagt. Wanneer het object meer is dan een object of een sculptuur, en bijdraagt aan visies, plannen en ontwikkelingen van het desbetreffende gebied, ziet zij haar werk als geslaagd. De praktische vervaardiging is voor haar net zo belangrijk als het ontwerpproces zelf. Om die reden ontwikkelt zij zich continue in het metaal bewerken waardoor ze haar ontwerpen zelf kan vervaardigen in staal.

Muziek

Gitta de Ridder
GITTA DE RIDDER is een artieste van Nederlandse en Engelse bodem die opvalt door haar pure en simpele artistieke benadering die zelfs de grootste scepticus acuut in het hart raakt. Na 10 jaar in London gewoond te hebben is de zangeres and song-schrijfster sinds begin ’18 weer woonachtig in het Nederlandse ‘Nieuwe-Land’ van Flevoland waar ze in haar jonge jaren opgegroeide. Geïnspireerd door de moderne en traditionele Folk-Scene en de verleiding van een Pop-Hook die je bij blijft schrijft ze nummers die onverwachtse diepgang hebben maar tegelijkertijd licht en authentiek aandoen. Met de twee albums en voorgaande EP die ze uitbracht tussen 2014 en 2018 heeft ze op Spotify inmiddels meer dan 1 Miljoen streams en airplay gehad bij o.a. UK’s BBC6, BBC Scotland, IRE1, 8Radio Ireland en Nederlands Radio 2, 3FM, Radio 5, Veronica en menig lokaal station. Ook ontving ze vele lovende kritieken in Nederlandse en Engelse publicaties.
Lars Posthumus
Lars Posthumus is saxofonist en heeft door de jaren heen in verschillende bands gespeeld. Hij maakt al bijna 10 jaar deel uit van de Marokkaans/Nederlandse band Kasba waarmee hij over de hele wereld is gereisd. De laatste jaren is hij met name druk bezig met zijn eigen project ne.cho waar hij samen met Stefano De Smaele een mix maakt van Acid Jazz, Lo-Fi en Future Soul. Daarnaast is hij bij diverse organisaties en projecten in Almere betrokken als muziekdocent, dirigent, bandcoach en programmeur. 
Basil Kühne
Basil begon zijn muzikale carrière al jong als componist/gitarist in diverse bands met zijn broer. Vol ambitie bouwde hij direct na zijn studie zijn eerste opname studio in Tilburg waar hij zich ontwikkelde als songwriter en producer. Hier begon zijn eerste samenwerking met diverse publishers waaronder Talpa Music Publishing. Met de Vlaamse Idols finalist had hij in 2004 zijn eerste release op een major label Sony Music. Groot succes had Basil met Alain Clark, met wie hij aan de plaat “Live it Out” werkte en als gitarist door Europa toerde van 2007 t/m 2011. Sinds 2010 werkt Basil vanuit zijn studio in Almere en schrijft en produceert hij muziek voor diverse artiesten en is hij veelgevraagd media componist. Hij zegt: "Als je denkt dat er de laatste tijd geen goede muziek meer uitkomt, ligt dat aan jou en niet aan de muziek." Foto: Krijn Westerburgen.

Taal

Sarah Lucassen
Dichter en spoken word artiest Sarah Lucassen (23) is een veelzijdige creatieveling en tevens de stadsdichter van Zwolle. Ze maakte deel uit van de eerste twee edities van Poetry Circle 038, rondde in 2019 haar opleiding als vormgever af- en zal per september beginnen aan haar nieuwe studie Muziektheater op het ArtEZ. Sarah is een scherp observator, die vanuit haar dromerige belevingswereld woorden weet te geven aan diepzinnige gedachten en gevoelens.
Sandy Bosmans
Sandy Bosmans schrijft al sinds het moment dat dit haar werd aangeleerd. De liefde voor de taal ontdekt ze door alles te lezen wat los en vast zit inclusief de ingredienten op verpakkingen. Op latere leeftijd begint ze haar werk te delen met publiek o.a. als spoken word artist. Zo heeft ze eerder op podia als “De nieuwe liefde", “woorden worden zinnen" en "Paginagroots" gestaan. In 2014 wordt ze lid van de poetrycircle waar ze inmiddels zelf als coach is aangesteld. Als Poetry Slammer wint ze meerdere regionale slams en bereikt ze in 2016 de halve finale van de NK poetry slam. In 2017 ontstaat er in samenwerking met goede vriendinnen het spoken word podium: “Art Harder”. Een plek om andere spoken word artiesten onder de aandacht te brengen en een podium te bieden. In 2019 schrijft ze voor “nieuwe stukken” haar eerste theaterstuk: Thuiskomen. Ook speelde ze zelf in de theater en spoken word voorstelling RAUW v/v. Je kunt haar werk terugvinden in de bundel genaamd: “en ze leefde nog”. En de bloemlezing “Hardop”. Je vindt haar momenteel nog steeds op het podium maar ook ernaast als coach en schrijver van o.a. een animatieproject, wat geheel in het teken staat van “black girl magic” met de titel: “Anouschka” en verder werkt ze aan haar eerste eigen filmscenario.
Marcel Beijer
Marcel Beijer (1961) begon bij jongerenomroep AVRO-minjon en maakte deel uit van twee cabaretgroepen. In 1985 werd hij toneelrecensent bij de Gooi- en Eemlander waarna hij 1992 bij het Dagblad van Almere ging werken als journalist . Later startte hij zijn eigen tekstbureau en bedacht mede het redactieconcept voor Almere DEZE WEEK, waar hij nu nog steeds werkt. In 2017 debuteerde hij als schrijver met roman Overwonnen Verlangen (Elikser uitgeverij) uit. Voorjaar 2020 verscheen de opvolger: Gouden Bergen (ISJB Uitgevers).

Theater

Rogier Komproe
Rogier Komproe staat niet voor niets op de Kunstbende Wall of Fame. Samen met Jan Kooiman en Vincent Vianen is Rogier een van de echte Kunstbende Originals. Rogier heeft na zijn Kunstbende deelname en zijn opleiding aan de hoge school voor de kunsten in Amsterdam een internationale carrière weten op te bouwen als allround performer. Hij heeft in theaterproducties gespeeld gedanst en gezongen over de hele wereld. Van Tokyo tot New York, van Europa tot Israël en Afrika. Doorzettingsvermogen, energie, plezier en lachen zijn eigenschappen die staan voor de veelzijdige en creatieve Rogier Komproe. De afgelopen 20jaar heeft hij aan vele bijzondere producties mogen meewerken. Hij heeft vele musical rollen op zijn naam staan. Zoals Ezel in de musical Shrek, Marty de Zebra in de musical Madagascar. Dj Monty in Saturday Night fever. Vele kennen zijn stem ook als die van Marty in de Madagascar films, Cars, Toy Story waar hij met zijn broer samen de rollen Bunny en Ducky op zich nemen. In de bioscoop is Rogier te zien geweest in Sonny Boy, Mees Kees, Verliefd op Cuba. Medio 2021 kunnen wij Rogier ook zien in de tv serie Ninja Nanny. Vissen is niet helemaal zijn ding Daarom was hij daar ook heel snel klaar mee in de Krasloten reclames. Kortom Rogier is een duizend poot met vele talenten. Een van zijn grootste passies is jonge mensen in hun kracht zetten en ondersteunen in het vinden en ontwikkelen van hun talenten. Daarom is hij ook vol van energie om vandaag hier als jurylid. Het kan zomaar zijn dat je Rogier voor je neus krijgt in een training of les van Kunstbende. Als je coaching tips of een energieloos nodig hebt om verder te komen in je carrière. Hij is de go to guy. Rogier Komproe, check hem!
Chantal Demarteau

Prijzen

Coaching & Finaleplek
Kunstbende Flevoland
Prijzentas + optredens
Kunstbende Flevoland & regionale partners

Voorronde gewonnen ... en dan?

Op zondag 5 september is er speciaal voor alle finalisten een Finalistendag in Q-Factory in Amsterdam. Hierin word je klaargestoomd voor de finale op 2 oktober in de Kromhouthal in Amsterdam!

Corona

Of je nou optreedt of gast bent op de voorronde, in deze gekke tijden staan jouw veiligheid en gezondheid meer dan ooit voorop. Op onze corona-pagina lees je alles over de maatregelen van Kunstbende voor deelnemers en bezoekers. Ook elk podium heeft maatregelen getroffen, deze kunnen verschillen per podium. Ga naar [deze link] voor de maatregelen in Corrosia.

SUBSIDIËNTEN & SPONSORS