KUNSTBENDE YOUNG CREATORS FESTIVAL

KUNSTBENDE YOUNG CREATORS FESTIVAL

UPDATE

Zoals je vast hebt gehoord, mogen er geen evenementen tot 1 juni 2020 plaatsvinden. Daarom heeft Kunstbende helaas moeten besluiten om alle voorrondes en Kunstbende Young Creators Festival te verplaatsen naar het najaar. We vinden het voor alle deelnemers heel erg jammer dat de voorrondes nu niet door kunnen gaan, maar jullie gezondheid is het allerbelangrijkste. Blijf gezond en veilig! Wij zorgen er intussen voor dat jullie in het najaar het podium krijgen dat jullie verdienen. Alle bevestigde data kun je vinden op kunstbende.nl/agenda en via de Instagram van jouw regio. De nieuwe festival datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

De landelijke finale van de wedstrijd Kunstbende is op het Kunstbende Young Creators Festival, het festival voor en door jongeren! Het festival zal plaatsvinden op de Westergas in Amsterdam. Het is de 30e editie van Kunstbende, wat nog meer reden geeft om de finalisten te komen bewonderen!

Op zaterdag 29 juni 2019 was de eerste editie van het festival. Het Westergasterrein in Amsterdam werd die dag bestormd door ruim 1000 enthousiaste bezoekers. Zij keken vol verwachting naar de 150 jongeren die streden om de titel in de toen nog acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.

Op het festival kon je als bezoeker ook zelf aan de slag tijdens een van de vele workshops en expertsessies. Zo kon je jammen met muzikant Lucas Hamming bij de Rabo Bendessies, leren over creatief ondernemen van influencer Anna Nooshin en praten over het ontwikkelen van je talent met YouTuber Petrus.

Naast het festival was op de Westergas ook de finale van de dichtwedstrijd Doe Maar Dicht Maar, georganiseerd door het Poëziepaleis.

Benieuwd naar de winnaars van 2019? Klik hier!