Docenten

Kunstbende is hét creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Bij Kunstbende kunnen zij lokaal workshops en masterclasses volgen in negen kunstcategorieën. Als ze zich zeker genoeg voelen om het podium op te gaan, geven ze zich op voor een open podium of de voorronde in hun eigen provincie. Winnaars van Kunstbende krijgen een talentontwikkelingstraject in hun eigen categorie. Deelname aan Kunstbende is gratis.

Eerste Hulp bij Onbenut Talent Box

‘Help ik heb creatief talent in mijn klas. Wat nu?!’ Herkenbaar? Open snel deze online Eerste Hulp bij Onbenut Talent Box van Kunstbende en maak korte metten met de onbenutte kansen van jouw leerlingen. 

Wil je graag een fysieke box ontvangen met hierin ‘pins’, stickers, flyers, posters en meer info over Kunstbende? Neem dan contact op met Marloes Bakema via marloes@kunstbende.nl.

(Online) Take Over

Kunstbende wil dat alle jongeren eruit kunnen halen wie erin zit. En waar bereik je jongeren nou beter dan op school? Daarom komen wij graag (online) langs om het één en ander over Kunstbende te vertellen.

Tijdens een (online) Take Over neemt Kunstbende een uur de les over met een toffe workshop. Online gaan we  onder leiding van 155 aan de slag met een choreo en tijdens een fysieke les leert een danser van het danscollectief  de leerlingen een paar moves, de les eindigt in een battle.

Wil jij ook een Take Over voor jouw brugklas of meer informatie over dit project? Stuur een mail naar event@kunstbende.nl om een datum te plannen.

(Online) klassentour

Kunstbende komt langs in je (online) klaslokaal om wat te vertellen over onze workshops en wedstrijd en laat een aantal video’s zien.

Stuur een mail naar een regionale afdeling van Kunstbende om een afspraak te maken voor een klassentour. De contactgegevens vind je hier.

Kunstbende-lessen

Samen met partner Rabobank en Cultureel Verschil heeft Kunstbende per categorie een laagdrempelige les van 50 tot 100 minuten ontwikkeld. De lessen zijn hieronder te downloaden. Ze zijn geschreven voor leerlingen uit klas 1 en 2 op alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Aan het einde van de les hebben de leerlingen iets gemaakt in één van de categorieën. Denk aan een liedje of video.

 

Dans

Creëer een spetterende choreografie, vastgelegd op film

Download
DJ

Maak een heuse DJ-set en een feestje voor de klas

Download
Fashion

Maak een T-shirt en tas

Download
Film

Maak een verrassende film die de kijker verbaasd achterlaat

Download
Muziek

Maak je eigen song

Download
Theater

Maak een scène, vastgelegd op film

Download

Deze lessen zijn beschikbaar vanaf half april:
Expo Creëer een verrassende kettingreactie, vastgelegd op film
Influencer Maak een vlog met de leerling in de hoofdrol
Taal Schrijf een pakkend verhaal, verwerkt in een escaperoom, vastgelegd op film

De lesbrieven zijn ontwikkeld door Cultureel Verschil in opdracht van Kunstbende & Rabobank.

Kunstbende & Rabobank
Bouwen samen aan het grootste creatieve platform voor jongeren
Goed voor hun ontwikkeling &  goed voor jong talent in Nederland

JOIN THE KLUB

Jongeren kunnen zich aanmelden voor workshops en de voorronde via onze site. Volg ons ook op Instagram en YouTube