Docenten

Kunstbende bestaat sinds 1991 en is dé wedstrijd voor jong creatief talent. Het uitgangspunt is een podium bieden aan jongeren van 13 t/m 18 jaar waarop zij kunnen laten zien wat hen op cultureel gebied bezighoudt en wat zíj kunst vinden.

Scout talent in uw klas
Zit er een talent in uw klas? Transformeer uzelf dan in een talentscout en vertel hem of haar over Kunstbende! Kleine moeite en motiverend voor uw leerling! Als uw leerlingen een talent spotten, krijgen zij drie weken gratis 7DAYS opgestuurd en maken ze kans op mooie prijzen, zoals een GoPro of vlogworkshop van een bekende YouTuber voor de hele klas. Zij kunnen talenten uit hun klas of vriendengroep aanmelden op deze pagina.

Kunstbende-les
We zouden het heel fijn als u uw leerlingen kunt vertellen over Kunstbende. Bijvoorbeeld door er een les aan te besteden. In deze les kunt u ons promofilmpje laten zien. Of de aftermovie van de finale van 2019 laten zien. Die van 2018 is ook leuk! Posters en flyers kunt u aanvragen via pr@kunstbende.nl of bel 020 – 521 99 22.

Er zijn ook promotiekansen op regionaal niveau. De organisatie van Kunstbende bestaat uit een overkoepelend landelijk bureau en dertien regionale kantoren. Deze regio’s bieden diverse mogelijkheden om Kunstbende op uw school te promoten. Zoals het geven van een presentatie, maar ook optredens of workshops zijn mogelijkheden. Interesse? Neem dan contact op met de Kunstbende-coördinator uit uw regio:
GroningenFrieslandDrentheOverijsselGelderland, FlevolandUtrechtAmsterdamNoord-HollandZuid-Holland, Noord-BrabantZeelandLimburg.

Wat ook leuk is, is het bezoeken van de Kunstbende-wedstrijd! Support met uw klas een leerling door een regionale voorronde of de landelijke finale te bezoeken!

Wist u dat u voor de entree van deze voorrondes en de finale uw CJP Cultuurkaart kunt gebruiken? DOEN dus!