Cinemates, Anna & Bokoesam

Social influencer Anna Nooshin, YouTube-sterren Kalvijn & Petrus (Cinemates) en rapper Bokoesam zijn vanaf vandaag ambassadeurs van Kunstbende! Zij gaan zich inzetten voor jullie, de artiesten van de toekomst. Je kan workshops verwachten, begeleiding, advies en nog veel meer!

Cinemates

YouTubers Kalvijn en Petrus ontwikkelden voor Kunstbende de videoserie #vanzoldernaarpodium waarin zij zelf, Anna en Bokoesam vertellen welke weg zij hebben afgelegd om van hun passie hun beroep te maken. Bovendien zit de video vol met inzendingen van jong creatief talent. In deze reeks moedigen zij deze talenten aan om van hun zolder te komen en de eerste stappen op het podium van Kunstbende te zetten.

Cinemates YouTubers Kalvijn (Kelvin Boerma) en Petrus (Peter de Harder) deden in 2011 mee aan Kunstbende (zie hun inzending uit 2011). In 2005 richtte ze hun YouTube-kanaal Cinemates op en inmiddels zijn zij uitgegroeid tot twee van de grootste YouTubers van Nederland!

Kunstbende was voor ons een van de belangrijkste stappen naar een professionele carrière. Gezien worden en een podium hebben is ontzettend belangrijk. Wij hebben geleerd dat naast doorzettingsvermogen en talent het ook goed is om een netwerk te creëren. Wij ontdekken graag nieuw talent en hopen via deze weg hen een opstapje kunnen geven.’

Anna Nooshin

Anna is van alle markten thuis: ze is social influencer, schrijfster, presentatrice en fashion designer. Dit jaar is Anna uitgeroepen tot de meest invloedrijke influencer van Nederland en opent binnenkort zelfs een eigen museum over social media in Amsterdam.

‘Iedereen moet ergens beginnen en ik krijg dagelijks vragen hoe ik mijn carrière heb opgebouwd. Met deze samenwerking met Kunstbende hoop ik anderen ook een stapje te kunnen helpen en daarbij word ik zelf heel graag geïnspireerd door nieuw talent. Er zijn zoveel jonge talentvolle creators die dagelijks de mooiste dingen maken, maar nog niet het platform hebben om gezien te worden.’

Bokoesam

Sam werkt graag met nieuw talent. Bokoesam begon op zijn zeventiende met het maken van muziek. De rapper werkte onder meer samen met Fresku, SBMG, Broederliefde en Ronnie Flex. Op dit moment reist Bokoesam door het land met ‘De Nachtvlinder Tour’. ‘Ik wil de nieuwste generatie artiesten iets meegeven, hopelijk ook motiveren.

‘Ik vind het interessant om te zien wat er nu speelt en waar iedereen op dit moment mee bezig is. Omdat ik graag werk met nieuw talent, ben ik van nature al op zoek naar de nieuwste artiesten. Ik vind het leuk om nu ook vanuit Kunstbende een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van talent.’ Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en partners.’