Mees Rooij

3 jaar geleden maakte ik mijn debuut samen met mijn beste vriendin @britthaverkort, we wonnen niet maar we leerden wel. We kregen een ontwikkelingstraject en afgelopen jaar deden we weer mee. We hadden een duidelijk statement: Wat als alle labels in de wereld verdwijnen, zijn er dan nog minderheidsgroepen? Of worden die dan juist benadrukt? En we wonnen, we kregen veel publiciteit en op 28 juni 2019 hebben we onze collectie geshowd in de Westergas voor onder andere Danie Bles. Een dream coming true.

We wonnen niet de landelijke finale, maar desondanks zijn er nieuwe avonturen op ons pad gekomen. Zo staan we onder andere op de Dutch Sustainable Fashion Week en worden we gefilmd voor een documentaire. En dat avontuur hadden we zonder Kunstbende niet mee gemaakt. De keuze of ik dit jaar ambassadeur wilde worden voor fashion én voor Overijssel was dan ook snel gemaakt.

Wat ik belangrijk vind als ambassadeur; het gaat niet om of je wint, hoe tof dat ook is, het gaat om alle contacten die je legt, de dingen die je leert over jezelf, maar ook over je vakgebied. Dingen die een fundament bieden om door te kunnen groeien en nog beter te worden dan je al bent. Want een ding is zeker; Kunstbende omringt zich met allemaal creatieve mensen met een enorme ambitie!

Je kan Mees volgen op zijn website en Insta
Mullcollective kan je hier volgen.