Workshopdag @ Toonbeeld, Terneuzen

Tijdens de Workshopdag kan je van alles leren, vragen stellen en vooral veel plezier hebben! Op deze dag maak je kennis met Kunstbende en andere deelnemers. Iedere workshop is gratis en voor niets. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden onderaan deze pagina!

Wat: Workshopdag Kunstbende Zeeland
Wanneer: 15 februari 2019
Tijden: 19.00 – 21.30 uur
Waar: Toonbeeld te Terneuzen (Bellamystraat 26a)
Categorieën: DJ – DANS – EXPO – THEATER – MUZIEK

Wat gaan we doen?

Dans: Hoe maak ik een choreografie door Jesca Donken

Wat is jouw bewegingstaal? En hoe kun je deze inzetten om te komen tot dans?
We maken tijdens deze workshop niet zomaar een dans maar creëren een choreografie, jouw eigen choreografie. Daarnaast leren we van Jesca Donken hoe je deze spannend, creatief en interessant kunt maken voor je publiek en.. jezelf!
Jesca is als danseres, choreografe en dansdocente werkzaam voor verschillende organisaties in binnen en buitenland. In 2018 nam ze balletschool Lilianne Butler in Terneuzen over, en ze zet deze nu voort onder de naam Jes! Dance Center.

Theater: Tips & tricks rond spelopbouw door Lars Senders

Theater … een feest! Maar hoe begin je eraan? Hoe transformeer je een te gek idee naar de scène? Hoe blijft je voorstelling boeien? In deze workshop krijg je tricks en skills aangeleerd om jou theatervoorstelling altijd als een feest te laten knallen! Theatermaker en muzikant Lars Senders geeft deze workshop en is een graag geziene gast bij o.a.: Cirkanto (BE), Teatro Pachuco (MEX), Bert & Fred (BE), Muziekvereniging de Clingse Bossen (BE/NL), Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen en Toonbeeld.

DJ: Ontwikkel je DJ-skills door Chris Smith

Draaien met platenspelers… hoe werkt dat? En hoe belangrijk is ritme eigenlijk? Wat wil je bereiken met DJ-en en welke weg moet je daarvoor afleggen? Op deze en nog veel meer vragen krijg je van DJ Vindictiv alias Chris Smith een antwoord.

Muziek: Songwriting door Femke Bun

Eigen muziek maken is wat deze Zeeuws-Vlaamse 20-jarige singer/songwriter het liefste doet. De afgelopen jaren heeft ze flink aan de weg getimmerd: ze heeft de tweede plek in de landelijke finale van Kunstbende gewonnen net als de bandwedstrijd Steenworp en de Vestrock-rally. Ze zit nu in haar 2e jaar van Musician 3.0 aan het Utrechts Conservatorium en bracht onlangs haar eigen dubbel-album ‘2017’ en ‘Typhoon’ uit. Deelnemers aan deze workshop krijgen van haar tips & tricks over ‘hoe pak je het aan als je een eigen nummer wil schrijven’, ‘hoe maak je een song die kan raken’ en ‘hoe maak je iets persoonlijks en eigens’?  Met Femke’s eigen nummers hoopt ze mensen te kunnen raken, omdat het vaak gaat over dingen die haar hebben geraakt.

Expo: Cartoons tekenen door Ramon de Nennie

Volgens illustrator en ontwerper Ramon de Nennie kan iedereen cartoons leren tekenen. Wie dit altijd al heeft willen leren, kan dus terecht bij deze workshop. Opgevoed in de jaren 60-70, vormde stripblad de PeP de basis voor een hevige verliefdheid die nooit is overgegaan voor stripverhalen en hun makers. Ook zelf heeft Ramon vele strips getekend en geïllustreerd, o.a. voor de PZC en voor Meulenhoff-educatief. Voor hem bestaat er niet leukers dan z’n eigen stripfiguren ontwerpen en in beweging te zetten.

Klik hier om je aan te melden!