Workshopdag @ Popcentrum Jacobiberg, Arnhem

Wanneer: zondag 13 januari
Tijd: 12:00 t/m 16:00
Waar: Popcentrum Jacobiberg, Utrechtseweg 310, Arnhem, Gebouw H02

Workshop SONGWRITING van Glenn Foreman (Winnaar Grote Prijs van Nederland 2018):

We gaan kijken naar uit welke delen een popsong bestaat om vervolgens in te zoomen op de twee grote elementen instrumentaal en tekst. In plaats van te wachten tot er opeens een wereldhit uit je pen glijdt, kun je gewoon aan de slag! In de workshop behandel ik een aantal trucs die ik geleerd heb en die me helpen. Voor instrumentaal gaan we kijken naar wat de functie van een akkoord in een progressie is (en kan zijn!). Hiervoor gebruik ik mijn gitaar én bestaande songs.

Voor het onderdeel tekst ga ik het hebben over de ‘’writers block’’ en wat daartegen te doen is. Er zijn allerlei fantastische oefeningen om je te wapenen tegen schrijfstilte, daar wil ik er een paar van uitlichten.

Workshop ZANG van Merijn van Haaren (zanger band Navarone):

Zingen kan op allerlei verschillende manieren en stijlen. Maar elke stijl overlapt voor het grootste gedeelte met de andere stijlen. In de workshop gaan we samen kijken naar die overlappingen en gaan we in jouw stijl kijken hoe we meer uit je stem kunnen halen! Als je jezelf begeleidt, neem dan je instrument mee.


Workshop THEATER van Stefano Keizers (Kleinkunstenaar):

In de workshop theater ga je de volgende vragen behandelen: Hoe zet je, je over schaamte heen? Hoe kom je op een idee? Hoe sticht je verwarring?

Workshop DJ van Daniel Williams & New People:

Produceren: Hoe componeer je een nieuwe track? Tijdens de workshop ga ik compositietechnieken behandelen die je gaan helpen met het scheppen van samenhang in je nummer en het doorbreken van de ‘writersblock’. Ook ga ik stof behandelen met betrekking op het produceren van een nummer.

Draaien: Tijdens dit onderdeel gaan we het hebben over de do’s and dont’s tijdens het draaien en over hoe bouw je een netwerk op als DJ?

Elk onderdeel duurt 1,5 uur. Na de break rouleren de twee groepen. De ene groep begint dus bij produceren, de ander bij draaien.

 Workshop TAAL van Cees de Beer (Bedenker en oprichter van Mensen Zeggen Dingen):

We gaan in deze workshop aan de slag met de vrijheid van taal en de vrijheid van het schrijven, en eindigen met een voordracht van elke deelnemer.

Workshop FILMPLAN maken door Teun van Laake (filmprogrammeur Go Short Film Festival Nijmegen):

Elke film begint met een goed filmplan. Hierin staat onder andere het onderwerp van de film, hoe je dit in beeld wilt vatten en hoe je dit uit gaat voeren. Tijdens deze workshop leer je wat er allemaal komt kijken bij het schrijven van een goed filmplan. Als je je filmplan van te voren inlevert krijg je feedback. Als je film al af is, lever deze dan ook in. Je krijgt dan tips over hoe je je film misschien nog kunt verbeteren. Bereid in beide gevallen (inleveren van filmplan of film) ook een korte pitch over je film voor. Tijdens de workshop presenteer je in ongeveer 1 minuut wat jouw film inhoudt en waarom deze gemaakt en vertoond moet worden.

Belangrijk: lever van te voren je filmplan of film in bij Kunstbende Gelderland. Uiterlijk 8 januari. (Het inleveren van je film graag d.m.v. een online linkje. Mag ook beschermd met wachtwoord).

Aanmelden kan hieronder. Je kan je voor maximaal twee workshops opgeven!

Gegevens ZangTheaterTaalDJFilmSongwriting