Workshopdag @ Leeuwarden

Wat: Workshopdag
Wanneer: 1 december 2018
Tijden: 12.30 – 17.30
Categorieën: Dans, Fashion, Expo, Muziek/Taal en DJ
Waar:

DJ                         Neushoorn (Leeuwarden)
Fashion                Fries museum (Leeuwarden)
Dans                     De Harmonie (Leeuwarden)
Expo                      Princessehof (Leeuwarden)
Muziek/Taal         De Harmonie (Leeuwarden)

Bereid je voor op een dag vol nieuwe creatieve ervaringen! Op deze middag doe je mee aan een van de volgende categorieën:  Dans, Fashion, Expo, Muziek/Taal en DJ. Op zaterdagmiddag 1 december geeft Juvat Westendorp een dansworkshop in Stadsschouwburg De Harmonie! Daarnaast worden er diezelfde dag workshops Fashion, Expo en DJ gegeven in het Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof en Neushoorn. Ook Kunstkade biedt een workshop muziek & taal van KUÒ aan in De Harmonie. Aan het einde van de workshop presenteren jullie je gemaakte werk aan elkaar. En als afsluiter een meet en greet met Op Sterk Water! Een mega inspirerende dag om niet snel te vergeten!

Dagindeling:
12:30 – 13:00 @Fries Museum – Gezamenlijke opening
13:00 – 15:30 Workshops
15:30 – 16:30 @De Harmonie – Gezamenlijk afsluiten
16:30 – 17:30 Meet & Greet / workshop: Op Sterk Water

Graag zelf eten en drinken meenemen!

Dans: Juvat Westendorp @De Harmonie
Bij de workshop dans gaat Juvat jou begeleiden om je eigen choreagrafie te maken en leert jou allerlei handige tips and tricks om je skills te verbeteren! Juvat is danser, acteur en ondernemer. Van huis uit is hij een breakdancer en trad hij veel op als onderdeel van de crew Furious Flow. Juvat brak door bij het grote publiek door zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Hij werd daarna al snel een van Nederlands meest besproken performers uit de Urban dans scene en werkte voor verschillende opdrachtgevers in het binnen- en buitenland. Juvat’s acteercarrière startte meteen na aanloop van zijn deelname aan So You Think You Can Dance, waar hij in 2011 de halve finale behaalde. Hij werd gevraagd om een hoofdrol te spelen in de interactieve BNN serie Who’s In, Who’s Out.

Fashion: Mildred & George @Fries Museum
Bij de workshop fashion ga je aan de slag met kleding ontwerpen en te maken door patronen te manipuleren. Dat manipuleren doe je bijvoorbeeld door (basis)patronen uit te leggen en door er vormen aan toe te voegen. Zo kun je een kledingstuk een bijzondere vorm en pasvorm geven of een detail aan toevoegen. Het Groninger mode-duo Mildred en George bestaand uit (Henk Kamsma en Astrid Bakker gebruiken de naam Mildred & George naar de gelijknamige televisie serie uit de jaren 70 als handelskenmerk voor hun eigenzinnige kledingcollectie. In hun ontwerpen zoeken zij binnen de bestaande vormen door middel van kleur en stofcombinaties naar nieuwe mogelijkheden in vorm en constructie. Beelden uit de kunstgeschiedenis, theater, dans en massamedia vormen een onuitputtelijke inspiratiebron

Expo: Yvonne Blauw @Kermamiek Museum
Bij de workshop expo ga je samen met Yvonne werken aan een eigen design. Geïnspireerd op  vier designsuccessen. Je kent ze vast, Nederland is al eeuwenlang succesvol als designland: Delfts Blauw, Art Nouveau, Maastrichts aardewerk en Dutch Design. In deze workshop maak je in een designcarrousel razendsnel vier ontwerpen. Een Nederlands souvenir bijvoorbeeld, een tegeltableau of een heel nieuw ontwerp van bestaande materialen. Je wordt begeleid door Yvonne Blaauw. Zij maakt installaties, objecten en foto’s geïnspireerd door de alledaagse werkelijkheid om haar heen. Ze filosofeert in haar werk over wat normaal is. Wanneer is een idee goed – of juist niet? Haar onderzoeken leiden tot een bank die als een puzzelstuk in een trapgat past, vacuümverpakte waterballonnen of een installatie met voorwerpen die mensen mee zou nemen naar een onbewoond eiland. Onhandigheid en de verwondering over de huidige maatschappij spelen vaak een belangrijke rol en resulteren in kunstwerken die zich op het randje van normaal bevinden.

Taal/Muziek: KUO @De Harmonie

In deze workshop leer je de basisprincipes van rap, waarbij de volgende vragen worden beantwoord: hoe zorg je ervoor dat je een tekst van kwaliteit schrijft? Wat wordt er met “flow” bedoeld en hoe pas je dat toe? Daarnaast wordt er gewerkt aan stageperformance, waarbij jij handvaten krijgt in de manier waarop je het publiek voor je kunnen winnen tijdens een optreden.

Aan het eind van de workshop heb jij een geheel eigen rap geschreven die bruikbaar is voor je optreden! Deze dag maakt KUO je wegwijs van het schrijven van (rap)teksten. Zowel interessant voor de muziek liefhebber en dichter!

KUÒ is een MC, oftewel Master of Ceremony. De buitenwereld noemt hem een rapper, maar hij is meer: hij is een presentator, een hypeman, een improvisator en een woordvoerder. Iemand die de energieën van zichzelf en zijn omgeving gebruikt om te bespreken wat ertoe doet.

Check KUO op Facebook of op Youtube!

DJ: Jasper Wenning @De Neushoorn
Jasper Wenning (de Voorzitter) is oud deelnemer van Kunstbende Friesland. Momenteel is hij druk bezig met zijn eigen initiatief genaamd “Washok” een DJ collectief uit Leeuwarden.  Tijdens de workshop zal Jasper alles vertellen over wat je moet kunnen als DJ. Bij deze workshop krijg je zelfs de ruimte om je eigen set te mixen! Ook komt Michael Plantinga (Michael Fortera) zijn ervaringen vertellen. Michael is winnaar van Kunstbende 2018 in de categorie dj. Hij heeft mogen draaien op Lowlands en staat dit jaar op Mysteryland!

Aanmelden kan hier onder! Je kan je maar aanmelden voor één workshop!

Gegevens DansDJFashionMuziek/TaalExpo *