Workshopdag @ Zeeland

Tijdens deze workshopdag kun je je verdiepen in een van de volgende categorieën:
– Fashion
– Film
– Muziek
– Taal
– Theater
– Expo
– Dans

Er zijn in totaal 13 workshops te volgen, waaruit jij er 1 of 2 kunt kiezen. Alle workshops worden gegeven door professionele docenten of studenten aan een vakopleiding. Deelname is helemaal gratis en iedereen tussen de 12 en 19 jaar kan meedoen, ook als je (nog) niet meedoet aan Kunstbende. Iedere workshop is gratis toegankelijk. Het enige dat je hoeft te doen is je aan te melden!

Wat: Workshopdag Kunstbende Zeeland
Wanneer: 8 februari 2019
Tijden: 18.30 – 22.30 uur
Waar: ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland te Middelburg
Categorieën: Alle categorieën!

Programma:

Muziek

Workshop ‘Podiumtechniek’ door Martijn Everts

Docent Martijn Everts is geluidstechnicus én hij heeft ervaring met het spelen in bands. In deze workshop vertelt hij wat een technicus fijn vindt om van tevoren van een artiest te weten en geeft hij je allerlei handige podiumtips. Muziek gaat voor een groot deel over klank en de sound die je als artiest wilt bereiken. Daar hoort ook een stuk techniek en gear bij. Martijn legt uit hoe je hier mee om dient te gaan of misschien nog wel belangrijker: hoe vooral niet!

Workshop ‘Coaching bands & singer-songwriters’ door Stefan Siwabessy

Stefan Siwabessy, al jaren de vaste lead gitarist en bandleider van Waylon neemt je deze avond mee in de wereld van de popmuziek. Met zijn jarenlange ervaring als professioneel muzikant , deelt hij zijn tips en zijn kennis met jou! Na deze avond weet je alle ins & outs over het spelen in een band en leer je de achtergronden en opbouw van popliedjes kennen.

Dans

Workshop ‘Hoe maak je een choreografie’ door Elles Wintermans

Elles Wintermans, dans student MBO Dans Goes, neemt je mee in de wereld van dans, compositie, muzikaliteit, creativiteit etc etc. Na deze workshop heb je allerlei ideeën opgedaan en kun je aan de slag met je eigen choreografie!

Workshop ‘Dansflow: beweging & improvisatie’ door Martijn Weber

In deze workshop van Martijn Weber ontdek en verken je jouw eigen manier van bewegen. Je wordt daarnaast uitgedaagd om ook op een andere manier te bewegen dan dat je gewend bent. Op een andere manier de ruimte gebruiken, in een ander ritme of met een andere kwaliteit. Of je nu bezig met moderne dans of met hiphop, deze workshop is voor iedere danser een must. Martijn heeft als danser gewerkt voor verschillende dansgezelschappen en gedanst in professionele producties in Nederland (o.a. De Stilte en de Nationale Opera) en Duitsland (Stattheater Ingolstadt). Tevens werkt hij als docent en dansmaker voor verschillende amateur- en professionele dansorganisaties.

Fashion

Workshop ‘Make-up & visagie’ door Studenten uiterlijke verzorging | Scalda

Studenten aan de opleiding ‘uiterlijke verzorging’ van Scalda geven jou de beste tips en tricks op het gebied van make-up en visagie. Leuk om bij je zelf toe te passen, maar ook handig als je aan Kunstbende mee wilt doen in de categorie FASHION. Zo zorg je ervoor dat jouw modellen straks de catwalk af spetteren!

Workshop ‘Van idee tot ontwerp’ door Lara Zwaan

Een goed idee, en nu? Modeontwerpster Lara Zwaan geeft je de nodige tips & tricks om te komen van een goed IDEE naar een COLLECTIE.  Ook met een klein budget! Hoe? Door bijvoorbeeld te werken met restmaterialen. In deze workshop geeft Lara jullie alle tips die zij graag had willen weten toen zij zelf ooit mee deed aan KUNSTBENDE.

Expo

Workshop ‘ontwerp je eigen tas’ met Miranda Wille

Ontwerp je eigen tas met behulp van allerlei gerecyclede materialen. Het resultaat mag gezien worden! Miranda combineert haar stoere stijl vaak met Zeeuwse roots en liefde voor stof en kleur.

Workshop ‘Straatfotografie’ door Benjamin van der Spek

Hoewel altijd al geïnteresseerd in het avontuur én fotografie, is Benjamin van der Spek pas na het winnen van de National Geographic & WNF Frans Lanting Award (2014) professioneel gestart met fotografie. Dit resulteerde in publicaties in verschillende tijdschriften, waaronder National Geographic en nominaties voor EyeEm fotograaf van het jaar 2015 in New York en voor 2016 en 2017 in Berlijn. In deze workshop verkent hij met jullie de mysterieuze kant van nachtfotografie in de straten van Middelburg. Wie gaat er mee?

– Taal

Schrijven met Jos Rouw

Jos Rouw is professioneel tekstschrijver, co-auteur van een bundel reisverhalen, en was dit jaar te zien bij verschillende spoken word-podia. Tijdens zijn workshop ontdek je hoe je de basis legt voor een goede tekst. Tip: neem je eigen werk mee, dan kun je daar meteen verder aan sleutelen.

Voordragen/podiumpresentatie door Wendy Hoogendijk

Wendy Hoogendijk is theatermaker, actrice en zangeres. In haar workshop kijk je naar je eigen kracht op het podium. Deze vergroten we uit om zo een authentieke en stevige podiumpresentatie neer te zetten.

– Film

Camera en Montage door Xander van Manen

Een high speed workshop waarmee alle aspecten van low budget of zelfs no budget filmmaken aan bod komen. Plannen, film en nabewerken: docent  Xander van Manen geeft je een aantal tips & tricks waarmee je echt wat kunt! In het dagelijkse leven geeft Xander les aan de opleidingen ‘Podium- en evenemententechniek’ en ‘AV-Specialist’ van het Zoomvliet College.

Acteren voor camera met Sunna Neufeglise

Sunna Neuféglise is een actrice, model en social influencer uit Middelburg.
In 2013 rondde zij de vakopleiding Film en TV acteren aan theaterschool De Trap af in Amsterdam. Ze speelde afgelopen jaar o.a. in een Poolse speelfilm en verschillende commercials, waaronder de televisiecommercial van Andrélon Ochtendboost. In deze workshop krijg je antwoord op o.a. deze vragen: wat het verschil is tussen acteren op een podium en voor de camera? Hoe leer je een script?  Hoe gaat een auditie? Wie zijn er allemaal op de filmset en waar moet jij op focussen?

– Theater

Workshop ‘Tips & tricks rond spelopbouw’ door Josien de Graaf van Jeugdtheaterschool Zeeland

Deze workshop wordt gegeven door Josien de Graaf, artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Zij leert je hoe je je stuk in vijf minuten opbouwt. Waar begin je mee en hoe bouw je spanning op? In deze workshop ga je onderzoeken WAT jij te vertellen hebt. En vervolgens krijg je tips over het HOE. Welke theatrale vormen helpen je verder? Vandaag leer je het allemaal!

Voordragen/podiumpresentatiedoor Wendy Hoogendijk​

Wendy Hoogendijk is theatermaker, actrice en zangeres. In haar workshop kijk je naar je eigen kracht op het podium. Deze vergroten we uit om zo een authentieke en stevige podiumpresentatie neer te zetten.

Klik hier om je aan te melden!