Workshop Theater @ Hoofddorp

In samenwerking met Het Cultuurgebouw organiseert Kunstbende op deze dag een workshopdag voor meerdere categorieën. Een goed gevulde en gezellige dag dus. Je mag mee doen aan twéé verschillende workshops én je mag ook nog eens gratis deelnemen aan de Rollerdisco!

Workshop 1
Improvisatieworkshop. In deze workshop leer je door middel van verschillende spelopdrachten en theateroefeningen te improviseren en tot een scène te komen. Van grappige theatersportoefeningen tot serieuze acteerscènes: je leert in een rol te duiken en samen met anderen in korte tijd een mooi verhaal te spelen.

Workshop 2
Maskertraining. In deze workshop leer je met maskers te spelen en dus zonder tekst maar wél heel fysiek een scène te spelen. Hoe transformeer je tot een personage als het publiek je gezicht niet ziet? Welke ‘gouden theaterregels’ gelden er als je met een masker speelt? En heb je ook iets aan de maskertraining als je uiteindelijk zónder masker op het podium staat?

Schrijf je nu in via onderstaand formulier!

Docent
Frank Siera (1989) is schrijver en regisseur. Hij studeerde in 2012 af aan de Regie-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het zelfgeschreven SPRAAKWATER (dat in 2016 in het Duits is vertaald en in 2019 in het Frans). Hij schreef voor o.a. de Veenfabriek, De Nationale Opera, mugmetdevuurvliegen, het Schrijversgevang, Operafront, De Kosmonaut en De Queeste. Zijn teksten zijn gepubliceerd in literaire tijdschriften Kluger Hans en Extra Extra en bij De Nieuwe Toneelbibliotheek. In 2016 won hij Verse Tekst met zijn tekst ONGERIJMD. Hij regisseerde o.a. bij Theater Branoul, Toneelgroep de Appel, De Queeste, het Koninklijk Conservatorium en verschillende muziekensembles. Daarnaast was hij een aantal jaar verbonden als theaterprogrammeur aan kunstenfestival Parksessies en geeft hij schrijfles aan ArtEZ Muziektheater.

Datum
Zaterdag 8 februari

Tijden
12:30 tot 13:00 – Inloop
13:00 tot 14:30 – Workshop deel 1
14:30 tot 15:00 – Pauze
15:00 tot 16:30 – Workshop deel 2

Locatie
Het Cultuurgebouw
Raadhuisplein 3 – 9
2132 TZ Hoofddorp

Gegevens