Workshop Makerslab @ Lelystad

Ben jij een maker in hart en nieren en vind je het leuk om nieuwe inspiratie en ideeën op te doen? Kom dan naar het Kunstbende Makerslab, georganiseerd in samenwerking met de jongerenbroedplaats URBN Village in Lelystad.

In de categorieën Film, Fashion en Expo wordt jouw makerschap onder leiding van professionele coaches naar een hoger plan getild. De dag bestaat uit twee blokken. In het eerste blok werk je aan een nieuwe skill in jouw discipline, in het tweede blok wordt je gecoacht op je eigen werk en is er ruimte voor vragen. Ter inspiratie vertellen de kunstenaars over hun weg van zolder naar podium.

Wat ga je doen?

Expo: samen met kunstenares Anke Portier gaan de deelnemers experimenteren met het maken van een ruimtelijk werk. Sinds haar afstuderen aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, woont en werkt Anke in Almere waar ze zich bezig houdt met het ontwerpen en maken van duurzame design lampen en is haar werk regelmatig te zien in verschillende exposities.

Fashion: Ahmed Al Aradi is de creative director en eigenaar van het label Chiba, gevestigd in Lelystad. Zijn kleding wordt gedragen door beroemdheden als Lil Kleine en Chris Brown. Deze creatieve ondernemer en ontwerper is van vele markten thuis. Zo zal hij in de workshop ontwerpers in de dop alles leren over het selecteren van stoffen en op basis daarvan een ontwerp maken met behulp van een moodboard.

Film: Kristel Doest is een creatieve maker die verschillende disciplines rondom film graag met elkaar combineert. Ze studeerde af aan de HKU met een korte animatie en reisde de jaren daarop als VJ het land rond; verschillende animatie stijlen met videoclips en podium performance mixte zij op feesten in poppodia zoals Paradiso. Kristels stop motion workshop wordt een creatieve mengelmoes waarin volop geëxperimenteerd kan worden.

Haal eruit wie erin zit en schrijf je als de wiedeweerga in!

Datum
Zaterdag 7 december

Tijden
13:00 tot 17:00

Locatie
URBN Village
Agorahof 18
8224 BX Lelystad

Gegevens