Workshop Inspiratie Atelier @ Utrecht

Over de workshopdocenten
Als kunstenaarsduo onderzoeken wij, Amber ter Haar en Tamira Boogaard, hoe fotografie zich verhoudt tot de realiteit. We gebruiken het fotografische beeld als basis om installaties, driedimensionale werken en collages te maken. In 2016 zijn we afgestudeerd aan de HKU en sindsdien werken we samen vanuit ons atelier in het Studio Tweemaal. We gaan samen op zoek naar indrukwekkende landschappen, in een auto volgeladen met verschillende materialen die we vervolgens gebruiken in onze foto’s.

De workshop
Ter inspiratie zullen Amber en Tamira beginnen met het bespreken en uitleggen van het concept en idee achter hun eigen werk. Ze zullen trucjes aandragen hoe jij jouw concept kunt ontwikkelen en ze vertellen waar zij inspiratie vandaan halen.

In hun foto’s werken Amber en Tamira met ongebruikelijke “huis, tuin en keuken” materialen zoals bloem, een plastic verfdoek en ballonnen. Tijdens de workshop ga jij aan de slag met het gebruiken van nieuwe materialen. Je kiest twee materialen en gaat vervolgens aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerk/modestuk. Zo leer je nieuwe materialen ontdekken en out of the box denken. Je gaat aan de slag met het verwerken van een concept tot een waar kunstwerk.

Hoe ben jij op dit idee gekomen? Hoe heb jij een concept verwerkt tot een écht Kunstwerk? Samen met Amber en Tamira maken jullie een rondje langs alle gemaakte kunstwerken. Wat heb jij weten te maken met deze ongebruikelijke materialen?

Op zoek naar inspiratie voor jouw expowerk of fashioncollectie? Zin om met nieuwe materialen te werken? Of benieuwd naar de inspiratie en ervaring van Amber en Tamira. Meld je gratis aan via onderstaande formulier! Vol = vol!

Tijden
13:30 tot 16:30

Locatie
Werkspoor Ateliers
Nijverheidsweg 16c
3534 AM Utrecht

Bij de werkspoorateliers kun je gratis parkeren! Routebeschrijving: Als je onder de slagboom het terrein van Nijverheidsweg 16 oprijdt,  de gele borden richting Werkspoor Ateliers volgen. Schuin links aanhouden (gebouw aan je rechterhand laten liggen). Aan het einde gebouw rechtsaf, aan eind van deze weg kan je parkeren.

Gegevens