Winnaar Taal 2016 @ Wintertuinfestival

Lilian Anneloes

Lilian Anneloes Klasens won dit jaar de finale van Kunstbende in de categorie Taal met haar verhaal Document 12. Hiermee heeft ze een optreden gewonnen op het Wintertuinfestival; hét literaire festival waar de bekendste dichters en schrijvers van Nederland én Vlaanderen te vinden zijn.

Zaterdag 26 november

Optreden: 21:20 – 21:30
Locatie:
café van Doornroosje, Nijmegen

Kaarten zijn €15 / €12,50 (studenten-/CJP-/ bibliotheek-pas) en zijn hier te koop!

Lilian Anneloes
Lilian Anneloes timmert hard aan de weg om… nou ja, zowat alles te worden. Vroeger wilde ze écht schrijver worden, nu eerder kunstenaar. Gelukkig laat ze het schrijven niet achterwege. Dankzij haar huidige (kunst)opleiding heeft Lilian zichzelf beter leren kennen; ze herkent belangrijke gebeurtenissen die haar gevormd hebben en schrijft hierover. Na het winnen van Kunstbende heeft niemand minder dan dichteres Ellen Deckwitz haar onder de vleugels genomen. Samen werkten ze aan de voordracht voor Wintertuinfestival, dat kan dus alleen nog maar slagen!

Wintertuinfestival

Ieder laatste weekend van november reizen tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers, muzikanten en kunstenaars af naar Nijmegen voor het Wintertuinfestival. Tijdens deze vier dagen zijn er op allerlei locaties in de stad uiteenlopen de evenementen te vinden: van masterclasses tot kroegcolleges en van een bomvolle festivalavond in poppodium Doornroosje tot de boekpresentatie van de talentvolle schrijvers die door Wintertuin begeleid worden. Het festival biedt een podium aan de grote en bekende auteurs van dit moment, maar geeft ook nieuwe, jonge schrijvers volop de ruimte hen te ontmoeten en met de gevestigde orde de bühne te delen. Tijdens het Wintertuinfestival wordt vier dagen lang de literatuur gevierd. Benieuwd wie er nog meer optreden tijdens dit festival op de 26e? Klik dan hier!

Google Map

Doornroosje

Stationsplein 11
6512 AB Nijmegen