MovieZone Scorsese Masterclass

Films kijken of zelf films maken? Speciaal voor filmmakers in spé presenteert MovieZone samen met Kunstbende de enige echte Scorsese Masterclass. Gratis voor deelnemers Film van Kunstbende 2017!

Martin Scorsese (1942), de regisseur van klassiekers als Taxi Driver, Raging Bull en The Wolf of Wall Street heeft in de loop van de tijd een uniek filmisch handschrift ontwikkeld. Opgegroeid als zoon van Italiaanse immigranten in Little Italy in New York, schetst hij in zijn films een enerverend beeld van dit hechte milieu waarin familie, geloof en vertrouwen centraal staan.

Tijdens de MovieZone Masterclass vertelt regisseur David Lammers (Langer Licht, de serie Van God los) je alles over de meester én over hoe Scorsese hem inspireerde om filmmaker te worden. Aan de hand van enkele filmfragmenten van Scorsese geeft hij praktische tips en tricks, waarna je hem alles kunt vragen over het filmvak.

Onderdeel van de dag zijn ook de enige echte Scorsese Filmquiz én een rondleiding door de tentoonstelling Martin Scorsese – The Exhibition en de vaste presentatie in EYE. Wil je na de masterclass meteen aan de slag, bezoek dan ook de Matchmaking van Kunstbende en ontmoet andere jonge filmmakers.

MovieZone is onderdeel van EYE en laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen.

Tickets
Gratis voor deelnemers Film van Kunstbende 2017: meld je nu aan!
€ 5,- | ga nu naar de ticketverkoop van EYE