Met Kunstbende Naar Holland Dance Festival

Van 28 januari t/m 20 februari vindt het Holland Dance Festival plaats. Holland Dance is dé partner van Kunstbende voor de categorie Dans. Het motto van Holland Dance is: Dans voor iedereen! Holland Dance organiseert uiteenlopende dansactiviteiten voor alle leeftijden. Tweejaarlijks organiseren ze het Holland Dance Festival, een festival waar veel internationale dansproducties gepresenteerd worden. Ieder jaar verzorgen zij ook een workshopdag voor Kunstbende deelnemers en anderen dansliefhebbers. En wat is nou een betere locatie dan het Festival zelf!

Zaterdag 30 januari organiseert Holland Dance in samenwerking met Kunstbende een super interessante workshopdag. Op deze dag krijg je de kans om aan je dans skills te werken, maar ook om advies te vragen aan de profs. Er zullen twee verschillende workshops worden gegeven door:

Min Hee Bervoets

Min Hee Bervoets wordt ook wel de Koningin van de Moderne Dans genoemd. Niet voor niets dus, dat we haar als workshopdocent hebben gestrikt om met jullie aan de slag te gaan! Ze heeft een strakke gedisciplineerde aanpak, maar weet met veel humor en enthousiasme iedereen mee te nemen in de wereld van contemporary dance. Ben jij je al aan het voorbereiden op de voorronde? Of kan je nog wel wat inspiratie gebruiken om dé dans van het jaar te verzinnen?  Tijdens de workshop van Min Hee ligt het accent op de choreografie. Waar bestaat een choreo uit? Hoe komt je tot een verhaal en maak je dit zichtbaar? Waar let je op als je zelf een choreografie maakt?

NELSE VAN HEURCK

Als Holland Dance dansdocent heeft Nelse van Heurck veel ervaring met het danspodium. Ze heeft er geregeld zelf opgetreden, maar ook ontzettend veel mensen begeleid hierin. In deze workshop gaat Nelse jullie leren wat er allemaal komt kijken bij een optreden op een echt podium. Hoeveel ruimte heb je eigenlijk om te dansen, tijdens de voorronde? En in welk licht kun je je choreo het best tot z’n recht laten komen? Start de muziek als je al op het podium staat of kom je uit de coulissen? Een flinke afvinklijst dus, als je zelf optreedt! En bij Kunstbende zijn die technische dingen zeker van belang. Dus vraag Nelse de kleren van het lijf om ervoor te zorgen dat je er helemaal klaar voor bent.

HOE MELD JE JE AAN EN WAT KOST HET?
Je kunt alleen of met je hele danscrew meedoen. In totaal zijn er 30 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij, want vol = vol!  Deelname aan de workshopdag kost €5,- per persoon (cash te betalen bij aankomst) en toegankelijk voor iedereen tussen de 13 en 18 jaar oud.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier hieronder. Geef bij je aanmelding duidelijk de voor- en achternaam op van de mensen met wie je komt. Na inschrijving ontvang je een bevestiging met routebeschrijving en contactgegevens.

[contact-form-7 404 "Not Found"]