Masterclassdag Lelystad

ZONDAG 11 FEBRUARI

Tijd: 13:00- 17:00
Locatie: de KUBUS

Dit jaar organiseert Kunstbende Flevoland in de maand februari in Emmeloord (zaterdag 3 februari), Lelystad (zondag 11 februari) en Almere (zondag 18 februari) masterclasses. Jongeren uit heel Flevoland kunnen hier gratis aan deelnemen, mits je tussen de 13 en 18 jaar oud bent.

Wil jij meedoen aan een masterclass in de categorie Dans, Expo, Fashion of Muziek? Vul onderstaand formulier in!

Ps: kijk ook eens bij Almere, er zijn nog veel meer masterclasses te volgen

DANS - Shay Latukolan (LET OP, deze begint om 10.30 uur)

Doe jij niets liever dan dansen? Dan mag je de masterclass van Shay Latukolan niet missen. Shay won in 2007 de categorie Dans bij Kunstbende en vliegt inmiddels de hele wereld over voor het geven van workshops en optredens waar hij zo veel mogelijk mensen kan inspireren. Hij veroverde het grote publiek bij Everybody Dance Now en is inmiddels topchoreograaf bij  o.a. de programma’s DanceDanceDance en Battle On The Dancefloor. In deze masterclass deelt hij zijn ervaring en laat de fijne kneepjes van het vak zien.

EXPO - Leendert Vooijce

Zie jij jouw werk al in het museum hangen? Dan helpt Leendert Vooijce jou op weg! Leendert Vooijce is beeldend kunstenaar, maar ook schrijver en performer. Zijn werk en performances zijn onder andere te zien geweest in het Stedelijk Museum in Amsterdam en zijn geschreven stukken zijn gepubliceerd door o.a. Opzij en Outmedia. Tijdens deze masterclass vertelt hij over hoe je je eigen plek moet vinden binnen het artistieke veld. Wat heb je daarvoor nodig en hoe doe je dat nou precies? Binnen de kunst verhoud alles zich tot elkaar, ondanks dat ieder werk uniek is. Hoe kun je leren je eigen plek te vinden. Door voorbeelden van onder andere, Marina Abramovic, Nan Golding, Pipilotti Rist, maar ook Madonna en Beyoncé helpt hij jou op een betere manier focus te vinden binnen je eigen werk.

FASHION - Kasper Jongejan

Heb jij altijd al je eigen collectie willen ontwerpen of wil jij je daar verder in ontwikkelen? Meld je dan aan voor de masterclass  van modeontwerper Kasper Jongejan. Kasper Jongejan is opgegroeid in Almere en dit komt terug in zijn werk. De provincie Flevoland wordt ook wel ‘New Land’ genoemd tegenover het ‘oude’ Amsterdam. Kasper is gefascineerd door de wisselwerking van het oude met het nieuwe land. Wie zijn deze mensen, hoe leven deze mensen en waar komen zij vandaan? Dit is ook zijn grootste inspiratiebron en gebruikt hij als startpunt voor zijn werk. Met deze masterclass laat Kasper je nieuwe invalshoeken zien en helpt hij jou een eigen collectie te ontwikkelen. Daarnaast geeft hij handige (naai)technische tips en tricks én advies over de presentatie van je collectie.

MUZIEK - Valentina Elèni

Schrijf jij het liefst je eigen nummers en wil je deze aan een groter publiek laten horen? Dan is de masterclass van de Lelystadse Valentina Elèni geknipt voor jou! Valentina won in 2009 de categorie muziek bij Kunstbende en deed in 2014 mee aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Op dit moment is ze bezig met haar eigen EP die in september wordt uitgebracht. Met deze masterclass helpt Valentina jou met het schrijven van nieuw werk op weg. Daarnaast kijkt ze naar je eigen bestaande werk en geeft je handige tips en waar nodig verbeterpunten, zodat jij helemaal klaar bent voor Kunstbende!

THEATER - Elke Schouten

Ben jij een podium beest? Heb je eigenzinnige ideeën, wil je zelf regisseren en spelen? Dan is theater iets voor jou. Of je nou aan de slag wilt met een bestaande monoloog, zelfgeschreven tekst, een absurde bewegingsfrase of vanuit een poëtisch beeld werkt; binnen theater kan het allemaal. Theatermaker Elke Schouten begeleidt deze masterclass waarin jij van idee, naar concept, werkend op de vloer tot een uiteindelijke performance of scene zult komen. Naast het individueel werken zullen we ook elkaar gebruiken als publiek, om feedback te geven en elkaar verder te helpen. Breng in ieder geval een eerste inspiratie bron mee van waaruit je wilt gaan werken. Dan gaan we daarmee de vloer op!

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Google Map

de KUBUS

Agorabaan 3
Lelystad