Masterclassdag Almere

masterclassdag Almere op 18 februari 2018

Datum: 18 februari 2018
Tijd:
13:00 – 17:00 uur
Locatie:
KAF & CKV Almere

Dit jaar organiseert Kunstbende Flevoland in de maand februari in Emmeloord (zaterdag 3 februari), Lelystad (zondag 11 februari) en Almere (zondag 18 februari) masterclasses. Jongeren uit heel Flevoland kunnen hier gratis aan deelnemen, mits je tussen de 13 en 18 jaar oud bent.

Wil jij meedoen aan een materclass in de categorie Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek of Taal? Meld je dan hieronder via het inschrijfformulier aan. Vol = vol

DJ - DJ DNS

Zie jij jezelf al op festivals staan? Niet als bezoeker, maar als DJ? Meld je dan aan voor deze masterclass. DJ DNS is geen onbekende in de dj scene, door o.a zijn technische skills heeft hij bijna alles gedaan wat je als dj zou kunnen en willen. Naast vele showcases en demo’s draait DNS in het weekend in verschillende clubs/podia door het land met een eigen ‘open format’ sound van o.a Hiphop, R&B, Funk, Soul, Dancehall, Dance tot aan de club sound van nu. DNS draaide o.a op festivals als Solar, Paaspop, Mysteryland, Lowlands, SXSW, en heeft zijn kunsten mogen laten zien in diverse landen. Tijdens de masterclass laat DNS o.a. zien hoe je zelf produceert en jezelf in de markt zet. Daarnaast geeft hij uitleg over dj-apparatuur, technische mix-skills en live mix ’n scratch demonstraties.

DANS - Jowellino Sprock

Hou jij van dansen? Dan is de workshop van Jowellino Sprock iets voor jou! Jowellino is choreograaf, danser, en model. Hij is gespecialiseerd in de stijlen jazz, urban, jazzfunk, en contemporary. Hij heeft een scholarship gevolgd bij het Edge Performing Arts Center in Los Angeles, en is werkzaam als gast- en invaldocent bij Global Dance Centre en Lucia Marthas Performing Arts. Daarnaast geeft hij regelmatig dansworkshops en jureert hij voor verschillende danswedstrijden in Nederland en België. Hij heeft choreografieën gemaakt voor Holland’s Got Talent, GTST en artiesten zoals Sharon Doorson, O’G3NE en Karin Bloemen!

Jowellino helpt je bij het maken van je choreografie door middel van plezier en luisteren naar muziek. Hij laat je op je gevoel afgaan, en geeft daarnaast tips over zakelijk en professioneel zijn, het creëren van je eigen brand, en kennis van hoe zaken er achter de schermen aan toe gaan. Er is volop ruimte om je eigen stuk te laten zien en daar feedback op te krijgen!

EXPO - Leendert Vooijce

Zie jij jouw werk al in het museum hangen? Dan helpt Leendert Vooijce jou op weg! Leendert Vooijce is beeldend kunstenaar, maar ook schrijver en performer. Zijn werk en performances zijn onder andere te zien geweest in het Stedelijk Museum in Amsterdam en zijn geschreven stukken zijn gepubliceerd door o.a. Opzij en Outmedia. Tijdens deze masterclass vertelt hij over hoe je je eigen plek moet vinden binnen het artistieke veld. Wat heb je daarvoor nodig en hoe doe je dat nou precies? Binnen de kunst verhoud alles zich tot elkaar, ondanks dat ieder werk uniek is. Hoe kun je leren je eigen plek te vinden. Door voorbeelden van onder andere, Marina Abramovic, Nan Golding, Pipilotti Rist, maar ook Madonna en Beyoncé helpt hij jou op een betere manier focus te vinden binnen je eigen werk.

FASHION - Kasper Jongejan

Heb jij altijd al je eigen collectie willen ontwerpen of wil jij je daar verder in ontwikkelen? Meld je dan aan voor de masterclass  van modeontwerper Kasper Jongejan. Kasper Jongejan is opgegroeid in Almere en dit komt terug in zijn werk. De provincie Flevoland wordt ook wel ‘New Land’ genoemd tegenover het ‘oude’ Amsterdam. Kasper is gefascineerd door de wisselwerking van het oude met het nieuwe land. Wie zijn deze mensen, hoe leven deze mensen en waar komen zij vandaan? Dit is ook zijn grootste inspiratiebron en gebruikt hij als startpunt voor zijn werk. Met deze masterclass laat Kasper je nieuwe invalshoeken zien en helpt hij jou een eigen collectie te ontwikkelen. Daarnaast geeft hij handige (naai)technische tips en tricks én advies over de presentatie van je collectie.

FILM - Wouter Hermans

Droom jij van film? Dan helpt Wouter Hermans je met zijn masterclass op weg! Zelf won hij in 2012 de 1e prijs Film en is inmiddels schrijver/regisseur van fictiefilms en zelfstandige filmmaker. In deze workshop deelt Wouter zijn professionele ervaring over het filmvak en helpt je verder met je eigen project. Het komt allemaal aan bod. Van het ontwikkelen van een idee, met weinig middelen iets moois maken én hoe je een carrière opbouwt.

MUZIEK - Valentina Eleni

Schrijf jij het liefst je eigen nummers en wil je deze aan een groter publiek laten horen? Dan is de masterclass van de Lelystadse Valentina Elèni geknipt voor jou! Valentina won in 2009 de categorie muziek bij Kunstbende en deed in 2014 mee aan het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Op dit moment is ze bezig met haar eigen EP die in september wordt uitgebracht. Met deze masterclass helpt Valentina jou met het schrijven van nieuw werk op weg. Daarnaast kijkt ze naar je eigen bestaande werk en geeft je handige tips en waar nodig verbeterpunten, zodat jij helemaal klaar bent voor de Kunstbende!

TAAL - Justin Samgar

Is taal toch echt jouw ding? Dan is de masterclass van Justin Samgar op jouw lijf geschreven! In 2009 won Justin een poetryslam en was een maand later de nieuwe huisdichter van Spuiten & Slikken. Het afgelopen jaar heeft hij op bijna elk festival en theaterpodium in Nederland gestaan. Justin geeft jou de beste tips voor het voordragen van je eigen werk. Hoe zorg jij ervoor dat je werk daadwerkelijk overkomt bij de luisteraars en hoe zorg je ervoor dat mensen jouw tekst begrijpen en de tekst voelen? In deze masterclass laat Justin Samgar zien hoe je door jezelf te zijn het allerbeste uit je tekst kan halen.

THEATER - Job Kühlkamp

Job Kühlkamp is theatermaker en muzikant. Hij is werkzaam als acteur en speelt, schrijft en maakt binnen kleinkunstcollectief Bovenste Knoopje Open. Zijn dag komt pas op gang na een heerlijk kopje koffie en hij woont in een bejaardenflat! In deze masterclass theater ga je samen met Job werken aan je optreden. Jouw ideeën worden al spelenderwijs op de vloer verder verkend en uitgewerkt.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Google Map

KAF & CKV Almere

KAF & CKV Almere
Esplanade 10-12
1315 TA Almere