Lynn Viester @Holland Dance Festival

Speechless! Geen woorden voor. Heel puur. Perfecte techniek.

Juryrapport2015

Lynn Viester

Iedereen kent ze: die grappige internetfilmpjes van baby’s die dansen voor de tv. Zo eentje was Lynn ook. Toen ze vijf werd mocht ze op dansles, sindsdien danst ze verschillende stijlen en bij Kunstbende liet ze dat zien aan honderden mensen! En dat voor een meisje dat toegeeft dat ze soms best onzeker en bescheiden kan zijn; beter dat ze op ’t podium wel haar ruimte pakt! Lynn danste een emotionele dans over haar BFF. Om het publiek mee te nemen in haar emoties gebruikte ze persoonlijke visuals die werden geprojecteerd.

Om na zoveel uren trainen te winnen, dat voelt geweldig.

Lynn Viester2015

Coach: Min Hee Bervoets

Min Hee is een choreograaf in hart en nieren. Wie zich de afgelopen jaren een beetje in dans interesseert kent haar wel. In 2009 studeerde ze af aan de Hogeschool Antwerpen. In 2010 richtte ze haar eigen danscompany op, de Vlaamse CoCu. Daarnaast coacht ze bij Holland Dance Bootcamp en zullen de meeste haar kennen als het straffe jurylid van So You Can Dance 2015 en van haar deelname aan The Ultimate Dance Battle.

Min Hee gaat samen met Lynn aan de slag, voorafgaand aan haar optreden op Holland Dance Festival. Tot tweemaal toe repeteren ze in Antwerpen om er voor te zorgen dat Lynn’s solo tijdens het Holland Dance Festival nog beter uit de verf komt. Wij weten al dat Lynn daarnaast ook een flinke lijst vragen voor Min Hee heeft, die ze maar wat graag wil stellen als ze samen aan de slag gaan

Over Holland Dance Festival

Holland Dance is continu in beweging en organiseert het hele jaar door uiteenlopende dansactiviteiten voor een breed publiek. Al deze activiteiten worden bekroond met het tweejaarlijkse Holland Dance Festival. Bij elke editie streeft Holland Dance ernaar een uitgelezen selectie van relevante ontwikkelingen in de dans te tonen. Internationale topsterren zoals Sylvie Guillem en Bill T. Jones en nieuwe ontdekkingen zoals Barak Marshall Barak en Shen Wei hebben exclusief in dansstad Den Haag optredens gegeven. In het afgelopen seizoen trok Holland Dance maar liefst 70.000 bezoekers. Daarmee is het de grootste publiekstrekker voor dans in Den Haag.

Een tweede prominente taak ligt op het gebied van amateurkunst en educatie. Met het doel talentontwikkeling en cultuurparticipatie te bevorderen initieert Holland Dance een uitgebalanceerd aanbod dat zich zowel tijdens als buiten het festival afspeelt.

Optreden Finale Kunstbende 2015

Holland Dance Festival

Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 februari 2015
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Tijden: nog niet bekend
Entree: nog niet bekend
Meer info: www.holland-dance.com