Lobke van Kommer @ Oerol

Feestje om naar te kijken. Humor, fris, lef én eerlijk! Leuk dat je je vol overgave en onbeschaamdheid geeft.

Juryrapport2015

Lobke van Kommer

‘Misschien moet je lachen om dingen die ik zeg of doe, maar ga eens na of je er ook niet een stukje van jezelf in herkent’, zegt theatermaakster Lobke van Kommer. Lobke die speelt de planken van de vloer momenteel. Deed ze altijd al, maar sinds ze determined is dat ze een theateropleiding wil, wordt het alleen maar erger. Maar haar tomeloze energie en komische mimiek is Lobke, zoals de jury al ontdekte, inderdaad een feestje om naar te kijken.

Coaching

Lobke houdt wel van een uitdaging, dus wil voor Oerol heel graag ‘iets nieuws’ maken. Wellicht gebaseerd op de performance van de finale, start ze eind maart met het ontwikkelen van dat nieuws, samen met coach Vincent Geers. Vincent is niet voor niets gevraagd als coach, want hij weet als geen ander hoe je de lach van het publiek op je hand krijgt. Als stand up comedian is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café Amsterdam, speelt hij in theaters, poppodia en op festivals. Hij schreef het correspondents dinner 2016 met Mark Rutte en werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling. Goeie match dus, Lobke en Vincent.

OMG IK BEN ZO BLIJ EN OMG IK KAN NIET STOPPEN MET BLIJ ZIJN EN OMG HET IS GEWELDIG.

Lobke van Kommer

Over Oerol

Oerol
Terschellings Oerol festival staat bekend als één van de leukste en meest bijzondere theaterfestivals in Europa. Het is sinds de eerste editie in 1982 uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ieder jaar in juni is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De voorstellingen worden speciaal voor de bijzondere locaties gemaakt, of daarop aangepast. Van grote spektakelstukken tot mime, van intiem muziektheater tot hilarische circusvoorstellingen, van westerns tot interactieve installaties: je treft het aan in de duinen, op het strand, in bossen, op dijken, in schuren en gewoon op straat.

Met plezier nemen we jullie mee naar de volgende editie van het Oerol festival, geboren uit de passie van één man, intussen overgebracht aan vele tienduizenden. Het is fantastisch om met zoveel bezoekers die fascinatie te delen. Die energie brengt jaarlijks opnieuw honderden kunstenaars naar het eiland, die dankzij de nieuwsgierigheid van alle bezoekers de ruimte voelen om nieuwe dingen te creëren, onderzoeken en te presenteren. Oerol 2016 vindt plaats op 10 t/m 19 juni.

Winnaars
Het meest in de schijnwerpers staat onze 1e prijswinnares, Lobke van Kommer. Zij won in september de finale van Kunstbende in de categorie Theater en krijgt vanuit Kunstbende een coach aangeboden die met haar werkt aan nieuw materiaal voor Oerol. Maar dat is niet alles, Oerol nodigt ook de 2e en 3e prijswinnaars Theater uit om te komen optreden.

Lobke @ Finale Kunstbende 2015

Oerol 2016

Wanneer: 11 & 12 juni 2016
Locatie: Terschelling
Tijden: nog niet bekend
Entree: zie tickets Oerol
Meer info: www.oerol.nl