Kunstbende kick-off ZUID

YES nieuw dit seizoen was de Kunstbende kick-off ZUID! Onze hosts Koen & Rens presenteerden  een dag vol workshops, Q&A’s en tours. En we hadden een mooie line-up;  allemaal coaches per categorie!

 

De Kunstbende kick-off ZUID werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Phoenix Cultuur.

WORKSHOP FASHION – catwalk lopen

Fierce over de catwalk! Wie kan jou dat het beste leren? Precies; Akke Marije (winnares Holland’s Next Top Model 2016) en Freek Koster (director TOUCHE MODEL MANAGEMENT) tijdens de workshop FASHION. Bring your high heels and go 💃

In 2016 kwam Akke Marije -geboren en getogen in het Friese Bornwird- als winnares uit de bus van het televisieprogramma Holland’s Next Top Model. Naast een modellencontract bij het gerenommeerde modellenbureau Touché models, won zij ook haar eigen parfum!

Touché Models is een vooraanstaand internationaal fashion modellenbureau in Amsterdam. Al 30 jaar een bekend begrip voor modellen en opdrachtgevers in binnen- én buitenland.

WORKSHOP THEATER/TAAL – voordracht

“Tijdens de Kunstbende kick-off ZUID ga ik jullie helpen om van #woorden die in je hoofd spelen of #gebeurtenissen die je bezighouden om te zetten in een #theatrale of #poëtische tekst. We gaan samen naar een #toon zoeken en een #vorm vinden om jouw #gedachtes over te brengen aan een #publiek. En daar dan vooral heel veel lol in te hebben!”

Aldus coach Kirsten van Teijn. Zij studeerde in 2013 af aan de Koningstheateracademie en won in datzelfde jaar zowel de jury, publieks- als persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaretfestival. Vervolgens tekende ze bij impresariaat Finkers en ontving lovende recensies voor haar debuut programma ‘Heilloos’. Ze speelde o.a op Lowlands Festival en Theaterfestival Boulevard en tourt op dit moment met ‘Zalf’ langs de theaters en sluit haar tournee af in De Kleine Komedie.

WORKSHOP MUZIEK – drumclinic

Duik met drummer Tim Van Delft (De Staat) de muziekkelder van Phoenix Cultuur in voor dé drumclinic speciaal voor jou! 🙌  Hij gaat met jou luisteren naar een door jou uitgezochte song en kijken wat er goed aan is, geeft tips en oefeningen om tot interessante en muzikale drumpartijen te komen. Ook vertelt hij over de praktijk als drummer in een band, en mag je hem het (spreekwoordelijke, dat wel) hemd van het lijf vragen.

Tim is de drummer van de Nederlandse rockband De Staat. Deze band won vorig jaar een 3FM Award voor hun album “O”. Daarnaast hadden ze een uitverkochte clubtour, stonden ze in het voorprogramma van de Europese tour van Muse en speelden ze o.a. op Sziget en Lowlands Festival. Do we need to say more?!

 

WORKSHOP DANS – hiphop

Dance your #hiphopshoes off tijdens de workshop DANS van Shay Latukolan!

Shay vliegt de hele wereld over voor het geven van workshops en optredens waar hij zo veel mogelijk mensen wil inspireren. Hij veroverde het grote publiek bij Everybody Dance Now en is inmiddels topchoreograaf bij programma’s Dance Dance Dance en Battle On The Dancefloor. In 2007 won hij de categorie DANS bij Kunstbende en is sinds dit seizoen één van onze boegbeelden!

Q&A – Lucas Hamming

“Wie is jouw grootste inspiratiebron? Wat doe je 5 minuten voordat je het podium op gaat? Welk nummer speel je het liefst?” Verzamel al je vragen voor de Q&A met Lucas Hamming! Lucas maakte veel indruk bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland en werd al snel 3FM Serious Talent. In 2015 was hij de huisband van De Wereld Draait Door en bracht hij zijn debuutalbum HAM uit. In 2017 zijn tweede album Luck Is For Suckers. Lucas heeft meegedaan aan Kunstbende Amsterdam in 2010 en werd finalist in 2011.

WORKSHOP DANS – all round

Latin & More: je gaat tijd besteden aan verschillende tools/methodes die je kunt gebruiken om een eigen #choreo in elkaar te zetten. Toepasbaar in elke willekeurige stijl! Daarnaast leer je ook basics van een #latindans in een korte workshop.

Koen Brouwers ken je o.a. van Dancing with the Stars en was hij te zien in de programma’s The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance & Dance Dance Dance.

SPREEKUUR FASHION – Maison the faux

Loop binnen en vuur al je #fashionvragen af bij het spreekuur van MAISON the FAUX. Vergeet je tekenmap of (een deel van je) collectie niet mee te nemen voor #tips & trics! Onder leiding van de ontwerpers Joris Suk en Tessa de Boer werd MAISON the FAUX in 2016 door de Volkskrant uitgeroepen tot Modetalent van het Jaar. Het duo heeft zich in drie jaar al goed op de kaart weten te zetten. Zo is zangeres Lady Gaga gespot in hun kleding en showden ze tijdens de fashionweek in New York en Guangzhou.

WORKSHOP FILM/THEATER – regie

Sanne Vogel neemt je mee in de wereld van #regie! Startend met een Q&A, waarna je zelf aan de slag gaat met nieuwe #werkwijzes. Inspirerend, leerzaam en interessant voor zowel de categorie FILM als THEATER!

Sanne werkt al vanaf haar zestiende als professioneel actrice, schrijfster en regisseuse. Ze was op het witte doek o.a. te zien bij Verliefd op Ibiza en Mannenharten. Ze won op jonge leeftijd veel prijzen voor haar werk; o.a. 3 prijzen bij Kunstbende (TAAL 1998, THEATER 1999, FILM 2000).

Q&A en MASTERCLASS DJ

Vraag maar raak tijdens de Q&A en ga zelf aan de slag tijdens de workshop DJ! 💣

DJ’s/producers Prunk en Chris Stussy staan samen sterk! Inmiddels zijn er gezamenlijke releases op onder andere PIV Records, Ewax Records en Nervous Records en gaan hun gigs van festivals als STRAF_WERK tot de housetempel Watergate in Berlijn.

WORKSHOP TAAL/THEATER/FILM – schrijven

Welke schrijfwijze gebruikt coach Thomas zelf? Dat vertelt hij je graag in deze workshop SCHRIJVEN! Daarna gaan jullie aan de slag met een paar toffe opdrachten. Samen, schrijven, praten; wat werkt? En waarom? #taal #theater #film

Thomas Heerma van Voss schreef onder meer de romans De Allestafel (2009) en Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). Afgelopen zomer verscheen de non-fictie-bundel Plaatsvervangers.

WORKSHOP THEATER – spel

In deze workshop ga je onder leiding van Huub aan de slag met het fysieke aspect van acteren. Hoe presenteer je jezelf? Wat vertelt je lijf? Hierbij zoeken jullie samen de grenzen op van je fysieke (on)mogelijkheden, om uiteindelijk krachtiger ten tonele te verschijnen.

Huub Smit volgde de opleiding Docerend Theatermaker aan de Fontys Academie voor Drama acteur en is als acteur te zien bij o.a. New Kids, De Bloem van de Natie en Penoza.

WORKSHOP MUZIEK – songwriting

🎶 Schrijf je eigen song tijdens de workshop van Merijn van Haren! 🎶

Merijn is de zanger van de rockband NAVARONE. Ze zijn sinds 2008 samen en hebben een mooie lijst aan gigs! Ze speelden o.a. op de Zwarte Cross, Appelpop, Paaspop en Sziget Festival en hadden uitverkochte shows in Paradiso Amsterdam, Vera en Doornroosje.

WERKPLAATS TOUR EXPO

Phoenix Cultuur is dé plek waar je terecht kunt voor een breed beeldend aanbod op alle niveaus en voor alle leeftijden. In de goed uitgeruste werkplaatsen, ateliers en studio’s staan hun ambachtslieden, beeldend kunstenaars en designers klaar om je te begeleiden. Laat je inspireren en neem een kijkje in de keuken tijdens de werkplaats tour #edelsmeden #schilderen #beeldhouwen #zeefdrukken #keramie

Q&A – Annegien Schilling

Nieuwsgierig naar de persoon en het verhaal achter fetching_tigerss? Pak je kans and ask tijdens de Q&A met Annegien Schilling. Annegien is met ruim 900.000 volgers op haar Instagramaccount fetching_tigerss uitgegroeid tot een waar instagramfenomeen. In 2017 won ze de eerste prijs bij de Social Media-Awards in de categorie Beste Instagrammer en in juli verscheen haar eerste boek, met de titel: Imagine. Shoot. Create.