Kick-off @ Noorderzon

Op zondag 2 september laten winnaars van Kunstbende Groningen en Friesland in de categorieën Dans, Muziek, Taal en Theater hun kunsten zien.

Studio-Tape geeft de workshop Live Action Painting voor iedereen vanaf 13 jaar. Tijdens de Rabo Bendesessies kun je jammen onder begeleiding van een professionele band met o.a. Jan Terlouw Junior.

De presentatie is in handen van YouTubers, programmamakers en Lieve Bertha-bandleden Koen Brouwer (KRO-NCRV) en Rens Polman (BNNVARA)!

Kunstbende on Tour
Met een knalgele brandweerwagen tourt het talent van Kunstbende langs Nederlandse festivals. Op Noorderzondag staan de winnaars in de categorieën Dans, Muziek, Taal, Theater van Kunstbende Groningen en Friesland op dit podium.

The Given Horse
3FM noemde hun muziek ‘een stoerdere versie van Acda en de Munnik’. Marius van der Leij en Johannes Peetsma, de frontmannen van The Given Horse, waren eerder te zien in DWDD, NPO Zapp, Zwarte Cross en speelden meerdere keren in de studio bij 3FM met volledige band.

Onlangs brachten ze hun Nederlandstalige debuutalbum ‘Morgen Stop Ik Echt’ uit op het hoofdpodium van Oerol. Tijdens ESNS 2015 kregen ze lovende recensies van onder meer 3VOOR12: “The Given Horse is een band waar je ontzettend vrolijk van wordt.”

Studio-Tape
Studio-Tape bestaat uit Floortje Ernst en Sanneke Roelofs, beiden afgestudeerd aan Academie Minerva Groningen, met als specialiteit: scenografie. Tijdens de kick-off kun jij meewerken aan een groot gesammtkunstwerk. Kom Live Action Painten met dit Groningse duo.

Rabo Bendesessies
Pak een triangel, xylofoon of bamboefluit van de instrument wall en ga samen met je vrienden helemaal los bij de Rabo Bendesessies onder professionele begeleiding van een band met o.a. Jan Terlouw Junior.

Douwe Dijkstra en de sneue vertoning
Douwe Dijkstra en de sneue vertoning is het neusje van de zalm op het gebied van de Noord-Nederlandse necropop. Aanstaande zondag zal Douwe Dijkstra met een onnatuurlijk diepe stem uit het leven gegrepen teksten zingen over sterven en de dood. Hierbij wordt hij begeleid met pakkende deuntjes van de muzikaal ijzersterke ‘sneue vertoning’.

Uptempo nummers als ‘Buurman Bouke’ over Buurman Bouke die door het plafond drupt, worden afgewisseld met wat meer gevoelige tracks als de ballad ‘elektrische stoel.’ Met hun debuutalbum ‘Sterven en meer’ (Heksenhamer Rekkords) in de maak, touren ze door het land.

Google Map

Noorderzon Groningen

Adres: Noorderbuitensingel 11, 9717 KK Groningen
Locatie: voor de Ophelia-tent
Toegang: gratis
Leeftijd: vanaf 13 jaar
Zet jezelf via Facebook op aanwezig!