Jante Wortel @Wintertuinfestival

Invoelend en dwingend, grote verbeelding, gevoel voor psychologie, technisch vernuftig.

Juryrapport2015

Jante Wortel

Tijdens de voorronde en finale vroeg Jante aan het publiek om de ogen te sluiten. Allemaal dikke prima maar ze vergat te zeggen dat ze ook weer open mochten. Dat mag dus. Wat ze in de tussentijd vertelt? Een verhaal over wat er kan gebeuren als je in de buurt van de duinen woont. En dan nog iets: Jante is liefhebber van mooie vreemde woorden, noemt iets pas een feest als ze een liedje heeft gezongen en volgt de opleiding Creative Writing bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten, ‘Ik ben van plan dat ook nog wel even te blijven doen’.

Coach: Ellen Deckwitz

Ze schrijft, dicht, houdt van voetbal en maakt deel uit van de band Asfaltfeeën (samen met onder andere Spinvis bassist Cor van Ingendeel). Na haar studie Nederlands en Research Master of Science in de Literatuur- en Cultuurwetenschap begint ze als dichter. Ze is een echte ‘slammer’ en wint vele Poetry Slams (een moderne vorm van het voordragen van poëzie). Haar werk kenmerkt zich door de ironische kijk op het leven. Als de Freek Vonk van de dichtwereld weet zij alles over het reilen en zeilen in de schrijfwereld.

Ellen adopteert Jante in de komende maanden als Kunstbende-kind (‘vertel het maar aan mama’, is een gevleugelde uitspraak van Ellen). Ze helpt Jante met haar voordracht voor het Wintertuinfestival, maar gaat ook aan de slag met haar teksten en gedichten. Kortom; Wintertuinfestival is een eerste doel, maar de coaching gaat nog langer door. Want als moeder laat je je kind pas los als het uitvliegt!

Nu ik gewonnen heb, heb ik superveel zin om meer te gaan schrijven.

Jante Wortel2015

Wintertuinfestival

Van 26 t/m 29 november 2015 vindt in Nijmegen het Wintertuinfestival plaats. De nieuwe editie van het festival heeft het thema ‘Hoop’. Dichters, schrijvers, muzikanten en kunstenaars verrassen je met hun werk. Een keertje een beetje diepgang doet niemand kwaad. Dus ga en laat je verrassen.

Jante staat 28 november om 21:30 in het voorprogramma van Simone van Saarloos en Saskia de Coster in de Paarse Zaal. Kom niet alleen voor Jante, maar luister ook naar grote schrijvers als Tommy Wieringa, Kader Abdolah en Toon Tellegen.

Wintertuin is een literair productiehuis. Zij organiseren literatuurfestivals, maken literaire voorstellingen, geven workshops, publiceren boeken en begeleiden jonge schrijvers.

 

 

Wintertuinfestival

Wanneer: zaterdag 28 november 2015
Locatie: Doornroosje, Stationsplein 11
Zaal open: 19:30 Aanvang: 20:15
Entree: € 15 / € 12,50 (CJP-/ bibliotheek-/ studentenpas)
Meer info: www.wintertuinfestival.nl