Geert Sweep @ Stedelijk Museum Amsterdam

Uitstekend! Heel goed uitgevoerd. Knap verschillende materialen gecombineerd, 2D en 3D overtuigend samengebracht. Heel hoog niveau voor je leeftijd. Je bent origineel in je concept, ga zo door! Het schuurt en het wringt.

Juryrapport2015

Geert Sweep

Wie is Geert? Hij zegt zelf: een gestoorde, schaamteloze, energieke, gevoelige, creatieve jongen. Dan krijg je toch ook meteen zin om expositie te zien?! Een mix van realisme, surrealisme en een beetje pop-art. Na de finale ging het hard met Geert. Hij mocht exposeren in de Exbunker in Utrecht en ontwierp voor EYE de MovieZone Award die ieder jaar op de grote Nederlandse filmfestivals wordt uitgereikt door een jongerenjury voor de beste jongerenfilm. Geert was er tijdens het International Film Festival Rotterdam bij om te zien hoe ‘zijn’ award overhandigd werd aan de winnaar. Momenteel bereid Geert zich voor op de expositie in het Stedelijk, en dat doet hij met niemand minder dan Maarten Baas als coach.

Coaching

Maarten Baas is een Nederlandse autonoom ontwerper. Baas wordt vaak omschreven als een zogenaamde auteur-designer, wiens ontwerpen zich tussen kunst en design bevinden. Baas wordt gezien als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van het begin van de 21e eeuw. Zijn werk staat bekend als rebels, humoristisch, intellectueel, theatraal en artistiek. Hij heeft een autonome plek in de designwereld ingenomen, waar hij op verschillende gebieden werkt, zoals: limited editions, productie, installaties, publieke ruimte, architectuur, interieur, decors en performances. Zijn werk is in vooraanstaande museumcollecties opgenomen, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam. Op 22 april staan Maarten en Geert dus in hetzelfde museum met hun werk.

Het is geweldig dat je bij Kunstbende kunt experimenteren met vormen. Je kunt verschillende categorieën uitproberen en ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je bent 14 en waar kun je dan elders je foto’s laten zien of film vertonen. Dat is te gek!

Geert Sweep2015

Stedelijk Museum Amsterdam

Het Stedelijk Museum is een internationaal instituut in Amsterdam, gewijd aan moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Een (t)huis voor kunst, voor kunstenaars en een breed publiek, waar artistieke productie en originaliteit worden gestimuleerd, gepresenteerd, verzameld, beschermd en heroverwogen. Eigenlijk vind je van bijna elke grote hedendaagse kunstenaar wel werk in het Stedelijk. Of het nu Karel Appel is met een enorme muurschildering (die werd behouden tijdens de verbouwing), Piet Mondriaan, Andy Warhol of Wassily Kandinsky; allen hebben een plek veroverd in dit vooraanstaande museum.

Winnaar
Geert is amper 13 jaar oud en staat nu al met een expositie in het Stedelijk Museum. Welke jonge kunstenaar kan dat nou zeggen? Tijdens de finale won Geert met zijn inzending ‘Walking Party’. ‘Walking Party stelt een vrouw voor die is opgemaakt voor het feest, afstapt op het feest, het feest aantrekt en het publiek uitnodigt om met haar mee te gaan.’ Een mix van realisme, surrealisme en een beetje pop-art. Voor deze bijzondere expositie ging hij samen met Maarten Baas aan de slag om nog een beeld te maken. Beide werken worden samen tentoongesteld op vrijdag 22 maart.

Geert Sweep @Finale Kunstbende 2015

Geert Sweep @Stedelijk Museum Amsterdam

Wanneer: 22 april 2016
Locatie: Museumplein 10, Amsterdam
Tijden: 19.00 – 21.30 
Entree: Volwassene €15,- / Jongeren t/m 18 GRATIS / Museumjaarkaart GRATIS