Expeditie Taal @ Wintertuin

Wil jij je verder verdiepen in Taal? En ben je benieuwd naar de do’s and dont’s in de boekenwereld? Kom dan naar de Expeditie Taal die op zaterdag 21 maart plaatsvindt in Nijmegen. Het programma is samengesteld door Literair Productiehuis Wintertuin en bestaat uit drie masterclasses over tekstredactie.

Masterclass do’s and dont’s in de boekenwereld
Suzanne Holtzer komt praten over het reilen en zeilen binnen een uitgeverij. In haar college behandelt ze het samenstellen van een fonds, het selecteren van schrijvers en het begeleiden van schrijftalent. Suzanne is hoofdredacteur Nederlandse literatuur bij uitgeverij De Bezige Bij. Ze was de vaste redacteur van Hugo Claus, Harry Mulisch en Gerrit Komrij en redigeert tegenwoordig het werk van onder meer A.F.Th. van der Heijden en Peter Buwalda.

Masterclass proza redigeren
Rebecca Wilson geeft een masterclass proza redigeren. Zij is redacteur bij De Geus en werkt aan vertalingen bij Uitgeverij Van Gennep, waar ze eerst als redacteur werkzaam was. Ook is ze docent tekstredactie bij de opleiding Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

Masterclass poëzie redigeren
De masterclass poëzie redigeren wordt verzorgd door Jasper Henderson. Hij is literair redacteur voor onder andere uitgeverij De Bezige Bij, Marmer, Meulenhoff en Lebowski, is recensent van Het Parool en publiceerde in bladen zoals De Groene Amsterdammer. Daarnaast begeleidt en adviseert hij (beginnende) schrijvers en is hij scout literaire fictie voor uitgeverij De Bezige Bij/Thomas Rap.

 

Google Map

Wintertuin-kantoor

Locatie: Wezenlaan 71, 6531 MK Nijmegen
Kosten: €10,- (incl. lunch)

Meld je nu aan

Vul bij onderwerp ‘Expeditie Taal’ is en vermeld daarachter kort waarom je mee wil doen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]