Expeditie Expo @ Stedelijk

Zaterdag 21 maart

Inloop: 12:30
Start: 13:00
Einde: 17:00
Entree: op aanmelding

Zaterdag 21 maart organiseren de Blikopeners, jongerenmedewerkers van het Stedelijk Museum, de Expeditie Expo. Deze expeditie geeft jou de mogelijkheid om je portfolio uit te breiden, aan de slag te gaan met de tips van een conservator en om je te laten inspireren door de omgeving van het Stedelijk Museum Amsterdam. Er zijn in totaal 20 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij want vol is vol! deelname is gratis.

De Expeditie Expo bestaat uit drie onderdelen:

  • Blikopener tour
  • Ontmoeting met een conservator
  • Doe dingen met kunstenaars #1

Blikopener tour Stedelijk Museum
Bekijk kunst door de ogen van de Blikopeners van Stedelijk Museum en laat je inspireren. Dit zijn jongeren tussen 15 en 19 jaar met een bijbaan bij het Stedelijk Museum! Zij leiden rond, organiseren activiteiten en evenementen en geven advies en hun kritische mening. De Blikopeners laten jou graag hun favorieten zien − en gaan er nóg liever met je over in gesprek. Natuurlijk is de rondleiding niet compleet zonder een stop in de Blikopener Spot; de museumzaal van de Blikopeners zelf. Maak hier alvast kennis met de Blikopeners van 2014-2015.

Ontmoeting met een conservator
Een conservator heeft als taak het organiseren, samenstellen en beheren van tentoonstellingen. Dit is jou kans om een conservator het hemd van het lijf te vragen over alles rondom het tentoonstelling van je eigen werk. Dus neem vooral jou eigen portfolio mee, zodat je tips kan krijgen voor de voorronde van Kunstbende! Dit is natuurlijk geen verplichting.

Doe dingen met kunstenaars #1
De Blikopeners nodigen een kunstenaar uit waarmee zij in samenwerking een workshop zullen geven voor jou. Dit is de eerste keer dat er zo’n workshop voor jongeren wordt gegeven. Grijp daarom zeker je kans aan om erbij te zijn! Welke kunstenaar er komt? Dat is een verrassing!

Meld je aan
Aanmelden kan hier t/m zaterdag 14 maart. Geef bij je aanmelding je voor- en achternaam op en je mobiele telefoonnummer. Na inschrijving ontvang je een bevestiging met routebeschrijving en contactgegevens. Tot de 21e!

Google Map

Stedelijk Museum Amsterdam 

Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam