Aike Buiting @ FashionWeek Nederland

Complete beleving. Alles klopt, van concept, stoffen, materialen, muziek, video tot modellen.

Juryrapport2015

Aike Buiting

Geen glitter & glamour maar gras & boomschors tijdens de presentatie van Aikes collectie. ‘I’d rather be in the woods’ is haar reactie op een uitnodiging voor een fancy feestje. Meestal vindt ze dat soort feestjes niet zo leuk, ze is liever in ’t bos. Dus wat doe je dan? Dan neem je de natuur mee, natuurlijk! Buiten experimenteerde ze eindeloos met natuurlijke materialen en kleuren. Ze gebruikte mos, avocadopitten en uienschilletjes om haar ontwerpen te verven. Een designer met idealen en een buiging voor de natuur, wij hopen op een revolutie in de modebranche! Check haar collectie in het filmpje hieronder.

Iedereen zegt altijd dat winnen zo onwerkelijk voelt, maar het klopt echt!

Aike Buiting2015

GO NUTS!

GO NUTS heet de nieuwe collectie van Aike die zij onder begeleiding van coach Joris Suk (MAISON The FAUX) heeft gecreëerd. Deze collectie is alleen gemaakt met tweedehands materialen en natuurlijke verf. Benieuwd? Kom dan 3 juli naar A’DAM’S LOFT in Amsterdam!

Over FashionWeek Nederland

FashionWeek Nederland is hét modeplatform van Nederland en wil Amsterdam op de kaart zetten als inspirerende en internationaal georiënteerde modebestemming. Het halfjaarlijkse evenement, dat in 2004 is opgericht, had in januari 2014 alweer haar tienjarig bestaan!

Het vieren van Nederlands modetalent, het slaan van een brug tussen creativiteit en commercie en het zoeken naar internationale aansluiting, dat is waar FashionWeek Nederland voor staat.

FashionWeek Nederland versterkt haar positie als hét Nederlandse modeplatform door het hele jaar door in heel Nederland activiteiten te organiseren met twee keer per jaar het hoogtepunt; Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam!

FashionWeek Nederland organiseert een gevarieerd programma op het westergasterrein voor het catwalk programma en op diverse locaties verspreid over de stad. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen: het officiële catwalk programma (Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam), het publiekstoegankelijke programma (Zalando 10 Days Downtown), het programma voor business en ontwerpers (Fashion in Business) en het programma voor talent en innovatie (Vodafone Firsts Fashion LAB).

Met deze veelzijdige programmaonderdelen en met support van onze samenwerkingspartners, bereiken wij een grote doelgroep. Door ons netwerk aan ontwerpers, partners, academies, brancheorganisaties en alle bezoekers van Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam, bevinden wij ons in het hart van de mode-industrie.

Collectie van Aike @ Kunstbende Finale 2015

FashionWeek Nederland

Wanneer: 3 juli 2016
Locatie: A’DAM’S LOFT
Tijden: 14.00 – 20.00 uur
Entree: nog niet bekend
Meer info: www.fashionweek.nl