Kunstbende Groningen

Muziek vloeit als een emotie door mijn lichaam, Kunstbende is mijn uitlaatklep

Merel Bakker, 15 jaar, 1e prijs winnaar Muziek 2017 in Groningen en 3e prijs winnaar Muziek 2017 op de landelijke finale2017

Kunstbende; Groningen huist sinds 2015 in het gebouw van Simplon, maar dat bestaat natuurlijk al veel langer! Dit jaar (2017) viert poppodium Simplon haar 40ste verjaardag.

GESCHIEDENIS GEBOUW

Begin jaren ’70 stond het pand van Simplon leeg en werd het gekraakt door hippies en kunstenaars. Vanaf 1977 werden de allereerste activiteiten georganiseerd en begin jaren ’80 kreeg de punkcultuur de overhand. In de loop der jaren is er steeds breder geprogrammeerd en namen dance en hiphop een prominente plek in binnen de programmering.

Simplon heeft zich in de afgelopen veertig jaar laten gelden als een podium voor vooruitlopers. Voor mensen die om de hoek durfden te kijken voordat anderen dat deden. Niches, nieuw geluid en jonge makers vonden vanuit Simplon hun weg naar een publiek.

THUIS IN GRONINGEN

Precies daarom voelt Kunstbende Groningen zich thuis in Simplon. Maar we hebben ook een aantal andere vaste partners met wie we veel organiseren en waar we ons welkom voelen. Zoals het Groninger Museum, waar elk jaar workshops plaatsvinden en de selectieronde EXPO. Maar ook het Noord Nederlands Toneel, waar we gezamenlijk mee naar festivals als NNTWEEDAAGSE en Noorderzon gaan en DANS, THEATER en TAAL dagen houden.

Als je meedoet met Kunstbende Groningen kun je vette prijzen winnen, zoals een expositie in het Groninger Museum of een optreden op Festival Hongerige Wolf.

 

Aftermovie Kunstbende 2017

Check onze agendaFacebook, Instagram en Twitter

06-53633524

Coördinator: Floor Oostra
Productieleider: Martin ter Braake
Bezoekadres: BIJ VRIJDAG, Walstraat 34, 9711 VS Groningen
Email: groningen@kunstbende.nl
WhatsApp: maandag t/m vrijdag (zie mobiele nummer hierboven)
Telefonisch bereikbaar: maandag op 050 305 1450